Битва за Україну. День тринадцятий. Випуск 3

Битва за Україну. День тринадцятий. Випуск 3

Укрінформ
На Харківщині окупанти на 3-х гелікоптерах висадили десантно-штурмову групу із 120 покидьків. ТрО спільно із ЗСУ розгромили загарбників. Слава Україні!

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні й Києві на 21 годину 8 березня.

20:37 McDonald's закриє 850 своїх ресторанів у росії, оскільки не може ігнорувати " людські страждання", спричинені вторгненням путіна в Україну.

20:33 У Києві від початку війни росії проти України продовжують працювати пологові будинки (фотохроніка за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3424007-diti-vijni-v-akih-umovah-narodzuutsa-malenki-kiani.html).

20:32 «Вся Україна відтоді не спить»: Зеленський розповів британському парламенту хронологію війни з рф і процитував знамениту промову Черчіля у травні 1940 року: «ми не здамося і ми не програємо».

20:31 Друга евакуаційна колона із Сум у складі 39 автобусів з людьми уже рухається територією Полтавської області - Дмитро Лунін керівник Полтавської обласної військової адміністрації ОВА.

20:29 Європейська комісія продовжує цілеспрямовані заходи допомоги для мільйонів українських громадян, що рятуються від війни, яку проти України розв’язав режим путіна.

20:23 Евакуацію мешканців Ірпеня продовжать завтра, 9 березня, з 10:00 до 15:00 в Романівці - Олександр Маркушин, міський голова Ірпеня.

20:20 У тимчасово захопленому Бердянську Запорізької області російські загарбники намагалися схилити до співпраці місцевих журналістів - Сергій Томіленко,  голова НСЖУ.

20:19 НБУ рекомендує українцям, що виїжджають за кордон, поповнити свій банківський рахунок в Україні і безпечно використовувати за кордоном свою платіжну картку.

20:12 Частину екіпажу патрульного катера «Слов’янськ», який затонув після повітряної атаки російських військових, вдалося врятувати - командування ВМС ЗСУ.

20:10 СБУ з метою посилення кіберзахисту стратегічних об’єктів створила "гарячу" електронну пошту для повідомлень про кіберзагрози.

19:57 Президент України Володимир Зеленський і Президент Франції Еммануель Макрон обговорили можливість реалізації гуманітарних коридорів для українського населення, що потерпає від агресії росії, та доправлення необхідних вантажів.

19:50 Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що Захід підготує аналог «плану Маршалла» для відновлення України після розв’язаної росією війни.

19:46 З російськими полоненими в Україні поводитимуться відповідно до норм міжнародного гуманітарного права, а згодом вони будуть працювати на відновлення української економіки - Євгеній Єнін, перший заступник міністра внутрішніх справ.

19:46 Фейк про небажання Організації Об‘єднаних Націй називати війною дії російської федерації щодо України є інформаційною провокацією росії – Михайло Подоляк, радник керівника ОП.

19:45 Президент України закликав парламент Великої Британії визнати російську федерацію країною-терористом, ще більше посилити проти неї санкції та закрити небо над Україною.

19:43 На фресці «Страшний суд» у храмі святого Йосафата в Червонограді путін вже 5 років горить у пеклі разом з гербом срср і багатьма іншими символами зла.

19:41 Італійський виробник автомобілів Ferrari призупиняє виробництво автомобілів для російського ринку та надасть 1 млн євро допомоги українцям.

19:35 Президент США Джо Байден закликав Конгрес ухвалити пакет підтримки України та союзників у Європі на суму $12 мільярдів.

19:29 Велика Британія та країни Вишеградської четвірки (V4) домовилися працювати в напрямку зменшення залежності від російського газу та посилення протидії кіберзагрозам.

19:26 Президент Володимир Зеленський заявив під час звернення до парламенту Великої Британії: За 13 днів вторгнення російської федерації в Україну вбито 50 дітей.

19:21 Генеральний директор ТОВ "Оператор ГТС України" Сергій Макогон заявив, що Україна кожного дня імпортує майже 9 мільйонів кубометрів газу.

19:19 Генштаб ЗСУ: Ворог для посилення свого угруповання військ у напрямку Києва планує перекинути до тисячі бойовиків зі складу приватної військової компанії «Ліга» (колишня ПВК «Вагнер»).

19:14 Державний концерн "Укроборонпром" вирішив виплачувати премії. За викрадений чи трофейний боєздатний літак виплачуватиметься 1 млн доларів, за захоплений військовий гелікоптер у робочому стані виплачуватиметься 500 тис. доларів.

19:12 Харків повністю контролюється ЗСУ - Олег Синєгубов, керівник Харківської ОЦА.

19:11 На кордоні спрощено оформлення транспортних засобів на іноземній реєстрації, як гуманітарної допомоги для потреб українських захисників.

19:08 Велика Британія поступово припинить імпорт російської нафти до кінця 2022 року, також «вивчають варіанти» припинення імпорту російського газу. Через відмову від російської нафти для 70% обсягів її постачання вже немає покупців.

19:03 Відтепер українські телеканали можна знайти на відкритому супутнику, щоб кожен охочий в Європі мав доступ до нашого телебачення.

19:00 Англійська Прем'єр-ліга (АПЛ) офіційно повідомила про зупинення угоди з Okko Sport, яка була офіційним транслятором чемпіонату на території росії.

18:57 Мінфін 8 березня на аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) залучило до бюджету 6,731 млрд грн, зокрема 6,6 млрд грн – від розміщення військових облігацій.

18:48 Через воєнну агресію Росії Українське Дунайське пароплавство запускає з 9 березня безоплатні пасажирські перевезення за маршрутом Ізмаїл – Тульча (Румунія).

18:48 АТ "Кредобанк" виділило понад 2 мільйони гривень на оборонні та гуманітарні потреби України.

18:45 У Секретаріаті ООН спростували повідомлення деяких ЗМІ про те, що секретаріат Організації отримав вказівку не вживати слова «війна» та «вторгнення» щодо ситуації в Україну.

18:38 Президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати вводять заборону на імпорт російської нафти та газу на американський ринок.

18:36 Російські загарбники перетворюють територію захопленої атомної електростанції на військовий об'єкт, що має кваліфікуватися як ядерний тероризм. - Держатомрегулювання

18:34 МОЗ закликає українців купувати ліки з огляду на їхню діючу речовину та доступність в аптеці, а не на торгову назву лікарського засобу.

18:33 Литва, Польща, Естонія та Німеччина розпочали розслідування воєнних злочинів російської федерації.

18:27 Біля села Количівка на Чернігівщині автомобіль, в якому перебувало 6 осіб, підірвався на протипіхотній міні. В результаті три людини загинуло, а трьох поранених дітей госпіталізовано - Людмила Денісова, уповноважена ВРУ з прав людини.

18:26 Російські загарбники пошкодили 61 лікарню в Україні – Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я

18:21 Музиканти Луганської обласної філармонії евакуювалися до Львова з Сєвєродонецька.

18:18 Територіальна цілісність України не підлягає сумніву. Українська держава – це і Донецьк, і Луганськ, і Крим. Українці не сприймають ультиматумів та не відмовляються від територій – заява партії «Слуга народу».

18:01 Через бойові дії залишаються вимкненими 32 газорозподільні станції у 7 областях – ОГТСУ

18:00 Рада Європейської організації з ядерних досліджень (CERN) ухвалила рішення про те, що не братиме участі в нових програмах співпраці з росією та її установами.

17:53 Міністр МЗС Дмитро Кулеба закликає ООН спростувати повідомлення про те, що серед її співробітників заборонили використання слів «війна» та «вторгнення» стосовно агресії рф проти України.

17:53 В Україні запустили проєкт “Робота в тилу” - волонтерську платформу, де можна розмістити запит на роботу чи спеціаліста.

17:51 На тлі вторгнення російських військ на території України НБУ послабив низку обмежень на валютному ринку, зокрема, щодо зняття коштів з рахунків.

17:49 У с.Григорівка Васильківського району Запоріжської області російська ракета влучила у шкільний стадіон. У будівлі школи, де перебувають біженці з Волновахи, вибило двері і вікна.

17:44 У світі шириться хвиля із закликом бойкотувати McDonald's і Coca-Cola через те, що вони не висловили своєї позиції щодо війни росії проти України і продовжують працювати в росії. Також ці заклики стосуються KFC, Pepsi, Starbucks і Burger King.

17:42 Приєднання Об'єднаної енергосистеми (ОЕС) України до системи передачі континентальної Європи ENTSO-E очікується упродовж тижня - Герман Галущенко, міністр енергетики України.

17:41 Підрозділи Протиповітряної оборони збили російську крилату ракету «Калібр» над селом Калинівка Броварського району, що на Київщині – Оперативний ЗСУ.

17:37 В Мінюсті заявили, що в Україні встановили мораторій на виконання грошових зобов'язань, кредиторами за якими є російська федерація або особи, пов'язані з країною-агресором.

17:37 Школяр з Волині переказав на рахунок 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого 30 гривень. Щире бажання дитини підтримати армію розчулило захисників.

17:34 МОН спільно з Комітетом з питань освіти, науки та інновацій ВРУ, освітянською та батьківською спільнотами виносить пропозицію про одноразову зміну алгоритмів щодо державної підсумкової атестації для учнів 11 класу та вступу до закладів вищої освіти України у 2022 році.

17:30 Через дії рф атомна війна може початися навіть без запуску ядерних ракет – Герман Галущенко, міністр енергетики України.

17:29 На Київщині продовжує діяти комендантська година з 20:00 до 7:00 - КОДА

17:27 Платформа із захисту від кібератак Akamai призупиняє діяльність у росії

17:24 У столиці Латвії Ризі на будівлі Музею історії медицини ім. Паула Страдиня, яка знаходиться навпроти російського посольства, вивісили велику карикатуру на путіна.

17:23 Двадцять сім представників зовнішньополітичної еліти США підписали листа до адміністрації президента Джо Байдена з пропозицією забезпечити обмежену безпольотну зону над Україною для захисту гуманітарних коридорів.

17:19 Всеукраїнської рада церков закликало НАТО, ООН, Європейський Союз, ОБСЄ та Раду Європи вжити заходів для запровадження над Україною безпольотної зони та надання Збройним силам України сучасної техніки протиповітряної оборони.

17:15 Центральна виборча комісія України виходить з Асоціації організаторів виборів країн Європи (ACEEEO), де залишаються виборчі органи рф і білорусі, тому що їх відмовилися виключити.

17:08 Із росії виїхали щонайменше 150 журналістів після початку війни проти України

17:06 У тимчасово зайнятій російськими агресорами Каховці на Херсонщині роздаватимуть їжу з польової кухні – Каховська міська територіальна громада.

17:04 У Миколаївській області 8 березня на кіровоградській трасі "Н-14" російські війська розстріляли мікроавтобус, в якому їхали на зміну виховательки дитячого будинку. Загинуло, мінімум, троє виховательок, ше двоє були поранені -  Ганна Замазєєва, голова Миколаївської обласної ради.

16:51 У Полтавській області в лікарнях перебувають 167 поранених військових і цивільних осіб в результаті обстрілів російськими загарбниками.

16:49 Дружина Президента України Олена Зеленська опрацьовує пропозиції від міжнародної спільноти щодо гуманітарної допомоги, зокрема про забезпечення лікування хворих дітей і надання прихистку для дітей-сиріт з України.

16:46 Виплати найменш захищеним верствам населення продовжать автоматично – прем’єр-міністр Денис Шмигаль

16:45 Найтитулованіший баскетбольний клуб Литви «Жальгіріс» на матч Євроліги з «Барселоною» 11 березня вийде у синьо-жовтій формі на підтримку України після нападу росії.

16:44 Президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Тіні Кокс знов закликає путіна негайно припинити агресію проти України.

16:28 Благодійний фонд допомоги ветеранам та військовим "Повернись живим" придбав для українських аеророзвідників Raybird 3 - Львівська ОВА.

16:25 Житомирський обласний перинатальний центр відновив роботу після того, як минулого тижня потрапив під авіаудар, завданий російськими військовими.

16:19 Слідчі Національної поліції з 24 лютого по 8 березня відкрили 1135 кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів в Україні збройними силами російської федерації.

16:15 Київ готується до кругової оборони - назвали важливі напрямки. За словами голови Військової адміністрації Києва Миколи Жирнова, важливими для оборони є напрямки Димер-Київ, Козелець-Бровари, Коростишів-Київ, Пирятин-Бориспіль.

16:14 Із Сум до Полтави виїхала друга евакуаційна колона - Дмитро Лунін, начальник Полтавської ОВА.

16:13 З обласного бюджету Вінниччини спрямують 30 мільйонів гривень на створення продуктового резерву.

16:09 У Харкові російські військові вбили у «Фельдман Екопарку» двох людей, які прийшли погодувати тварин.

16:08 До "єПідтримки" надійшли понад 700 тисяч заявок на отримання грошової допомоги для працівників і ФОПів з регіонів, де ведуться найактивніші бойові дії - Михайло Федоров,  віцепрем’єр-міністр - міністр мінцифри.

16:07 Тисячі українців і друзів України зібралися у центральному парку Чикаго – Millenium park, щоб висловити свою підтримку відважним українським захисникам і закликати світ закрити небо над Україною.

15:55 Підприємства, які входять до складу ДК "Укроборонпром", потребують спеціалістів задля забезпечення наших Збройних сил озброєнням і військовою технікою.

15:47 Уряд ухвалив постанову, необхідну для проведення централізованих закупівель лікарських засобів, медичних виробів та допоміжних засобів до них.

15:45 В Ізюмі на Харківщині вороги обстріляли центральну міську лікарню, хворим довелося вибиратися з-під завалів - Володимир Мацокін, заступник голови міськради.

15:33 На Львівщині попрощалися із п’ятьма українськими захисниками, які загинули у боях проти російських загарбників. Вічна пам’ять і слава Героям!

15:31 Глава МЗС України Дмитро Кулеба закликав світ публічно вимагати від країни-агресора дати змогу евакуювати мешканців Маріуполя.

15:30 Велика Британія, Нідерланди та Канада продовжать надавати Україні оборонну підтримку для відбиття російського вторгнення.

15:30 У колишній казахстанській столиці Алмати в неділю відбувся дозволений владою антивоєнний мітинг на підтримку України, який зібрав, за різними оцінками, від трьох до п'яти тисяч людей.

15:27 Міністр оборони Олексій Резніков закликає світ показати, що він не боїться тирана, який ховається у бункері.

15:24 Найбільша криптовалютна біржа світу Binance припиняє підтримку транзакцій із картками Visa та Mastercard, які були випущені в росії.

15:23У Торонто понад 10 тис. людей взяли участь у мітингу на знак підтримки та солідарності з Україною.

15:11 Глава МЗС Дмитро Кулеба звернувся до світової бізнес-спільноти із закликом припинити співпрацю з росією та надати всю можливу підтримку Україні.

15:01 20 березня в Анкарі відбудеться благодійний концерт українського скрипаля Євгена Кострицького, туркменського піаніста та диригента Рустама Рахмедова. Кошти від продажу квитків буде перераховано на придбання та відправку в Україну гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-