Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

#NoFlyZone у США об‘єднала республіканців і демократів

#NoFlyZone у США об‘єднала республіканців і демократів

Укрінформ
Після Твіт-шторму, хвилі звернення виборців, закликів українських дипломатів і особисто Президента України, у понеділок, 7 березня, Конгрес розпочав шалений тиск на Білий Дім, щоб Адміністрація Байдена ЯКНАЙСКОРШЕ сприяла передачі винищувачів сімейства МіГ і Су з Польщі і інших країн НАТО, що у Східній Європі.

Голова комітету Сенату із закордонних справ Боб Менендес написав Держсекретарю Ентоні Блінкену і секретарю з оборони (Secretary of Defense) Ллойду Остіну, і закликав їх якрайскорше взяти зобов’язання замінити ті літаки, котрі Польща, чи інші країни члени НАТО зі Східної Європи нададуть Україні. Заради цього Конгрес готовий схвалити пільгове фінансування, позики та субсидовані ціни.

«Я підтримаю зусилля в Сенаті щодо впровадження заходів щодо компенсації нашим союзникам, які надають свої літаки для оборони України», – написав Менендес.

Як демократи, так і республіканці - усі закликали Вашингтон зробити все можливе, щоб доставити літаки в Україну, і зокрема допомогти країнам, що посилають російські МіГи, якнайшвидше отримати американські F-16 - на їх заміну.

Але чому ж Україні не надають, скажімо, F-16? Це також не так просто - наші пілоти поки. Поки що. Не літають на таких літаках, та й інфраструктури в нас для їх обслуговування немає. Тому використати літаки сімейства МіГ і Су - єдина адекватна альтернатива, бо пілоти ЗСУ зможуть керувати цими літаками без додаткової підготовки.

У відповідь на тиск Конгресу, Білий дім заявив, що НЕ виступає проти відправки літаків в Україну, але бачить деякі логістичні проблеми.

Речник Держдепартаменту сказав, що ПРЯМО ЗАРАЗ департамент працює з Польщею та консультується з іншими союзниками по НАТО.

Представники ж адміністрації заявили, що існують проблеми з матеріально-технічним забезпеченням як при переміщенні літаків в Україну, так і при забезпеченні заміною американських літаків.

Давайте бля, допоможемо вже Адміністрації Байдена думати швидше. Нам потрібно збільшити тиск, бо кожен день консультацій Білого Дому з партнерами по НАТО, це сотні життів мирних українців. Сотні. Дуже страшна ціна.

Тому знову листи.

Знову твіти.

Знову фото і відео докази.

Я зосереджусь на листуванні з Конгресом і Білим Домом і закликаю до цього усіх українців, що живуть у США, а усіх решта, в кого є доступ до Твітера, попрошу штормити чиновників фото і відеодоказами геноциду, котрий влаштувала Росія і ставимо гештег #NoFlyZone

Твітер-акаунти членів Конгреса США тут: socialseer.com

Ми переможемо, Слава Україні!

Fb

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-