Битва за Україну. День тринадцятий. Випуск 1

Битва за Україну. День тринадцятий. Випуск 1

Укрінформ
Розпочалася 13 доба героїчного протистояння України нацистській Росії

В небі над Києвом з інтервалом у 40 хвилин збито два ворожих літаки. Героїчні ЗСУ відкинули ворога від Миколаєва. Противника зупинено не всіх ключових напрямках. В окупованих Херсоні, Бердянську, Мелітополі не припиняються акції протесту. Український народ - незламний! Ми переможемо! Слава Україні!

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні й Києві на 9 годину 8 березня.

08:33 ДСНС: Після ворожих обстрілів у Миколаївській області 7 березня виникло 11 пожеж, вісім з яких у житловому секторі та три - на об'єктах. Загинули чотири цивільні особи.

08:21 Компанія Procter & Gamble припиняє нові капіталовкладення в росії й «значно скорочує» присутність на ринку.

08:13 У Сумах від нічного авіаудару по житлових будинках по вул. Роменська та Спартака загинули 9 людей, із них 2 дитини – ДСНС..

08:08 Європейський Союз розробляє план припинення залежності від російського газу, що може призвести до скорочення його споживання на 80% уже цього року.

08:07 Японський автовиробник Nissan планує зупинити виробництво на своєму заводі в росії.

07:30 Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте: Міжнародній спільноті необхідно обачно ставитися до можливого запровадження санкцій проти російських нафти й газу, аби не створити надмірних ризиків для власних економік.

07:19 Генштаб ЗСУ: Російські війська станом на 06:00 8 березня продовжують наступальну операцію, але темп просування їх значно уповільнився.

07:09 Один із найбільших виробників залізничного та повітряного транспорту Bombardier відмовляється від виконання усіх контрактів із росіянами.

06:55 У Василькові оголосили повітряну тривогу

06:44 Адміністрація відеохостингу YouTube видалила канали російського телеведучого Володимира Соловйова «Соловйов Live» та його телевізійної програми «Недільний вечір із Володимиром Соловйовим».

06:35 Хакери з білорусі атакували сайти польської та української армії – Google

06:28 Австралія оголосила про введення нових санкцій проти росії через її збройну агресію в Україну, які цього разу запроваджені проти російських діячів, пов’язаних з поширенням пропаганди та дезінформації, а також військових керівників рф.

06:21 Дайнюс Жалімас – ексочільник конституційного суду Литви – закликав уряд створити спеціальний трибунал для розслідування агресії росії та білорусі проти України.

06:15 Митрополит Тернопільський та Кременецький УПЦ МП Сергій заявив про свою відмову від отриманого свого часу державного ордена російської федерації.

05:56 Уряд Японії запровадив персональні санкції щодо ще 20 росіян, які причетні до організації військового вторгнення в Україну.

05:45 Мінінфраструктури: Війна завдала нашій транспортній інфраструктурі збитків на мільярди гривень, на відновлення найбільших об’єктів знадобиться один-два роки.

05:37 «Нова пошта» зменшила комісію на відправку грошового переказу по Україні - з 5 березня комісія на відправку грошового переказу «Миттєвий» становить 0,5% від суми, але не менше 5 гривень.

05:33 Прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі закликає інші країни світу наслідувати приклад Риму щодо конфіскації майна російських олігархів та пропагандистів після запровадження проти них санкцій Євросоюзу.

05:29 Канада ввела санкції проти кремлівських пропагандистів (список імен за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3423387-kanada-vvela-sankcii-proti-kremlivskih-propagandistiv.html).

05:25 У селі В’язівка на Житомирщині російські нелюди знищили дерев’яну церкву ХІХ ст., що є пам’яткою архітектури національного значення.

05:10 Аналітики американського банківського холдингу Morgan Stanley прогнозують росії дефолт в середині квітня.

05:05 У киргизькій столиці Бішкеку водіїв штрафують за наклейки на автомобілях із літерою Z, яка після початку російського вторгнення в Україну стала символом підтримки російської армії.

04:57 Нідерланди, Великобританія та Канада разом домагатимуться притягнення росії до відповідальності за обстріли цивільних та інші порушення гуманітарного права в Україні.

04:48 Кабінет Міністрів України: Нові правила експорту сільськогосподарських товарів в умовах воєнного стану встановлено для попередження гуманітарної кризи в Україні, стабільності ринку та задоволення потреб населення.

04:44 Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця порадив представникам росії, зокрема міністру закордонних справ лаврову, який «обґрунтував» у Твіттері вторгнення в Україну, звернутися по «психіатричну допомогу».

04:32 АТ "Укрзалізниця" допомогла евакуювати 1,5 мільйона людей за час війни.

04:27 Російська пропаганда приписала держсекретареві США Ентоні Блінкену фейкову цитату про “потужну" російську армію.

04:22 Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця закликав Міжнародний комітет Червоного Хреста надати Україні допомогу з вивезення багатьох тисяч трупів російських солдатів, що розкладаються на полях України.

04:14 Прессекретар російського опозиціонера Олексія Навального Кіра Ярмиш записала відеозвернення до жінок росії, закликавши їх 8 березня виходити у своїх містах на антивоєнні акції.

03:58 Президент Польщі Анджей Дуда: Кожен зруйнований будинок і кожна жертва збільшують волю українців до перемоги

03:46 Прокуратура повідомила про підозру директору одного з підприємств Дніпра за фактом передачі інформації військового характеру фсб рф та у фінансуванні терористів «ДНР».

03:40 Представник США в ОБСЄ Майкл Карпентер закликав російського посла пояснити, чи вважає він "терористами" дітей, які загинули від російських ударів по Україні, а також яким чином і кого "визволяють" удари російської артилерії по житлових будинках.

03:36 Євросоюз розглядає режим Лукашенка як співагресора у війні, яку росія веде проти України.

03:27 У Сумах бомбовим попаданням російські війська знищили декілька житлових будинків, є загиблі, серед них – діти - голова Сумської облдержадміністрації Дмитро Живицький.

03:25 Управління державної охорони України закликає громадян заради безпеки не повідомляти у соціальних мережає та месенджерах про вибухи вночі.

03:20 Пріоритетними завданнями Національного банку України наразі є мінімізація негативного впливу російської військової агресії на фінансову систему України та підтримка її стабільної діяльності.

03:12 Польські активісти висипали машину з подрібненим вугіллям перед головними воротами посольства росії у Польщі. Акція мала на меті вимагати від Заходу відмовитися від купівлі вугілля та інших енергоносіїв з рф.

03:11 Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця: Літера «Z», якою російські війська позначають свою військову техніку в Україні, означає «звірі».

02:25 Глобальна мережа жінок-миротвориць (GNWP) рішуче засудила військовий напад РФ на Україну.

02:19 Міністерство оборони США вважає правдивими повідомлення про те, що російська сторона намагається завербувати іноземних бійців для своєї кампанії вторгнення в Україну.

02:03 В Дубліні (Ірландія) у ворота посольства Росії врізалася вантажівка. Водій, за його словами, прагнув пробити «коридор для російського посла, аби він залишив країну».

01:59 Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив з міністеркою закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс практичні кроки щодо подальшого зміцнення обороноздатності України.

01:52 Сили протиповітряної оборони України станом на дванадцяту добу війни збили 52 бойових літаки та 69 вертольотів російської федерації.

01:45 Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко запропонував колегам - міністрам з країн ЄС відключити російські і ввімкнути українські телеканали.

01:39 Президент України Володимир Зеленський підписав указ про відзначення державними нагородами 96 українських військовослужбовців.

01:33 Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба полетить на Анатолійський дипломатичний форум і зустрінеться з главою російського МЗС Сергієм Лавровим, якщо той туди прибуде.

01:23 Латвійська Служба держбезпеки (VDD) у рамках кримінального процесу про виправдання збройного вторгнення росії в Україну затримала у Ризі та ще одному населеному пункті чотирьох підозрюваних.

01:22 Президент Зеленський: Російські терористи обстрілюють маршрути гуманітарних коридорів, залишаючи "коридори" тільки для евакуації на тимчасово окуповані території невеликої кількості людей - для створення пропагандистської картинки.

01:21 Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай закликав не вірити фейкам про захоплення російськими загарбниками міста Рубіжного.

01:14 Україна в ОБСЄ: росія займається ядерним тероризмом

01:09 На період дії воєнного стану військовослужбовцям строкової служби виплачуватимуть додаткову винагороду у 30 тисяч гривень щомісячно – Міністерство оборони України.

01:02 Президент Зеленський: Той, хто повторював «один народ», не розраховував на таку потужну реакцію українців

00:56 Україна закликає Міжнародний суд ООН у Гаазі якнайшвидше видати наказ про застосування запобіжних заходів у справі щодо звинувачень росії в геноциді.

00:55 Державна інспекція ядерного регулювання України спростовує неправдиву інформацію, яку поширюють російські ЗМІ про те, що Україна створює ядерну зброю на Чорнобильській атомній електростанції.

00:51 Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич закликала до створення гуманітарних коридорів в Україні.

00:45 У Миколаєві українські захисники знешкодили ворожі танк і БМП - Національна поліція.

00:42 Міністр закордонних справ України Кулеба анонсував «серйозні новини» щодо членства України в ЄС.

00:41 Національна рада з питань електронних засобів масової інформації (NEPLP) заборонила ретрансляцію на території Латвії 18 російських телеканалів.

00:33 Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що відбулося перше засідання task-force - міжвідомчої робочої групи з розшуку та арешту активів причетних до агресії рф проти України.

00:28 Президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо відкликання українських миротворців разом з обладнанням з усього світу для посилення української армії у відсічі агресії російської федерації.

00:17 Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив з державним секретарем Сполучених Штатів Ентоні Блінкеном подальші кроки для посилення тиску на рф.

00:13 Під Харковом ліквідовано генерал-майора російської армії Віталія Герасимова, який брав участь у війнах рф в Чечні, Сирії та в захопленні Криму - ГУР Міноборони України.

00:12 Кожен день спротиву створює для нас кращі умови - звернення Зеленського (повний текст за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3423232-kozen-den-sprotivu-stvorue-dla-nas-krasi-umovi-zvernenna-zelenskogo-povnij-tekst.html).

7.03.2022

23:54 Президент України Володимир Зеленський заявив, що залишатиметься в Офісі глави держави на вулиці Банковій у Києві стільки, скільки необхідно для перемогиі.

23:45 Екснаставник збірної України з футболу Андрій Шевченко не зміг стриматись і розплакався у прямому ефірі італійського телебачення, розповідаючи про війну в нашій країні.

23:34 У Бердянську на Запоріжжі мешканці міста продовжують щодня виходити на мітинги проти російських загарбників.

23:27 Мобільні мережі в Україні працюють стабільно - Держспецзв'язку

23:20 Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба оголосив про ембарго на нафту та газ із росії, але поки що без європейських країн, адже вони поки що не знайшли альтернативних джерел енергоресурсів.

23:13 Служба безпеки України затримала позафракційного народного депутата Євгена Шевченка при спробі перетнути кордон із Польщею.

23:13 Міжнародний Червоний Хрест, який мав би допомогти забезпечити гуманітарні коридори, не виконує свого головного призначення через страх перед росією - віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

23:07 Центр протидії дезінформації при РНБО закликає громадян повідомляти про канали та чати у Телеграмі, які використовуть символ «Z» у назві (у різних варіаціях).

22:58 Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький поінформував про Телеграм-канал, куди можна повідомити дані про людину, яка здатна та готова коригувати вогонь артилерії.

22:49 АТ "Укрзалізниця" оприлюднило графік руху пасажирських поїздів на 8 березня 2022 року (список за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3423200-ukrzaliznica-opriludnila-grafik-ruhu-poizdiv-na-8-berezna.html).

22:49 Ситуація у Маріуполі: немає електрики, води та зв’язку - радник глави МВС України Вадим Денисенко.

22:45 Мін‘юст вирішує, де розміщувати російських полонених – Монастирський

22:41 Прокуратура розпочала розслідування за фактом обстрілу російськими загарбниками евакуаційного автобуса та ряду сіл у Київській області.

22:35 Пожежу на нафтобазі в Житомирі локалізували, у Черняхові горять два напівпорожні резервуари – ДСНС.

22:26 Президента України Володимира Зеленського нагородили найвищою державною нагородою Чеської Республіки - орденом Білого Лева.

22:25 В Донецькій області російські загарбники знищили пам'ятник українському оперному співаку та учаснику бойових дій на сході України Василю Сліпаку.

22:25 Ввечері по Житомиру та двох навколишніх селищах ворог завдав авіаударів, внаслідок чого загорілася нафтобаза та пошкоджені бронетанковий завод і військовий аеродром - Сергій Сухомлин, Житомирський міський голова.

22:20 Тесть грузинського захисника ФК«Копенгаген» Давіда Хочолави загинув, захищаючи Україну від російських окупантів. Вічна пам’ять і Слава Герою.

21:58 Канцлер ФРН Олаф Шольц обговорив ситуацію в Україні з президентом США Джо Байденом, президентом Франції Еммануелем Макроном і прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

21:49 Повітряні сили ЗСУ збили ще два російські літаки, цього разу над околицями Києва - Валерій Залужний, Головнокомандувач ЗСУ.

21:48 Станом на 7 березня у Київській області через бойові дії без газу залишаються 66 тисяч споживачів – ОГТСУ.

21:32 Центр мирного міста Ізюм на Харківщині через обстріли російських загарбників перетворився на суцільну руїну: знищено будівлі залізничного і автовокзалу, суду, коледжу, поліції, магазинів - Володимир Мацокін, заступник міського голови.

21:30 Через аварію на газопроводі в районі Маріуполя Донецької області зупинили подачу газу в Бердянську Запорізької області – Бердянська міська рада.

21:28 Станом на 18.00 7 березня 2022 року, в Україні через пошкодження, обумовлені бойовими діями, залишались знеструмленими (повністю чи частково) 1133 населені пункти і 8074 трансформаторних підстанцій – Міністерство енергетики України.

21:28 США можуть запровадити ембарго на російську нафту і без союзників – Bloomberg

21:26 На Житомирщині внаслідок ворожих авіаударів сталися загоряння на нафтобазах в обласному центрі та смт Черняхів - ДСНС.

21:24 Заступник голови Харківської ОВА Роман Семенуха: "Росіяни мені запропонували здатися. Смішні якісь. Перемога скоро". (скріншот за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3423146-rosiani-zaproponuvali-vladi-harkivsini-zdati-oblast-otrimali-tradicijnu-vidpovid.html).

21:23 У Харкові з російської артилерії обстріляли промзону державного підприємства «Завод ім. В. О. Малишева» - поліція Харківської області.

21:13 У Миколаєві внаслідок удару крилатою ракетою "Калібр" по військовій частині вісім українських бійців загинули, вісім пропали безвісти, ще 19 поранені - Віталій Кім, голова Миколаївської ОВА.

21:00 АТ "Укрзалізниця" закликає українців перетинати державний кордон України через міжнародні пункти пропуску на Волині та Закарпатті, які менш завантажені.

20:49 Росія ввела майже 100% наступальних формувань в Україну – Пентагон

20:43 Росія обстріляла житлові квартали Миколаєва касетними боєприпасами - CIT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-