Битва за Україну. День дванадцятий. Випуск 3

Битва за Україну. День дванадцятий. Випуск 3

Укрінформ
На Сумщині взяли в полон ще 14 рашистів. ЗСУ захопили вже третій ЗРК «Панцир-С1» і знищили гелікоптер. 

Майже 2 тисячі маріупольців за останні дні вирвались з окупації. Слава Україні!

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні й Києві на 21 годину 7 березня.

20:37 Харківський художній музей постраждав через ворожі обстріли і потребує допомоги.

20:34 Міський голова Львова Андрій Садовий наголосив: Львів знаходиться на межі своїх можливостей і потребує допомоги міжнародних організацій через тисячі переселенців, які щодня прибувають у місто.

20:29 Румунія й Естонія запровадили бездозвільний режим перевезення гумвантажів в Україну - Укртрансбезпека

20:26 У Старомайорському (Донецька область) загарбники відбирають у людей їжу, пальне і техніку – повідомляє пресслужба Операції Об'єднаних сил.

20:20 Через блокування евакуації з міста Суми заручниками російських військ стали більше двох тисяч іноземних студентів - Уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денісова.

20:20 Держсекретар США Ентоні Блінкен висловив тверду впевненість у перемозі України та заявив, що Сполучені Штати й інші країни Заходу продовжать підтримувати український народ і посилювати тиск на росію.

20:20 Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що у російських військових немає шансів захопити місто – його ніхто не віддасть.

20:13 Сайт Незалежної медійної ради зазнав хакерської атаки.

20:12 Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк повідомив: Третій раунд переговорів завершився. Ми отримали деякі результати позитивні з точки зору логістики гуманітарних коридорів. В них будуть внесені зміни і ми отримаємо більш ефективну допомогу людям, які сьогодні потерпають від агресії російської федерації.

20:09 На Запорізьку атомну електростанцію російські загарбники завезли 14 журналістів - пропагандистів, які зніматимуть сюжети про «безпеку» на станції та «вдячність» працівників АЕС - НАЕК «Енергоатом».

20:02 Через закриття біржі фрілансу Upwork роботу в ІТ втратять понад 100 тисяч росіян - віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

20:01 Інформація про дискримінаційні моменти на кордоні, тобто, кого пропускають, а кого - ні, і про те, що нібито прикордонники пропускають насамперед українців, а потім іноземців, є фейковою – МВС.

19:57 Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль закликав Фінляндію підтримати вступ України до Європейського Союзу.

19:54 Публічні заяви росії про нібито розробку біологічної зброї в Україні слід розглядати як дезінформацію та провокацію – МЗС.

19:51 Венеційська бієнале заявила про повну підтримку українського народу та його митців і засудила російську військову агресію – Держкіно.

19:50 Закриття російською армією портів і моря загрожує світовим поставкам їжі – МЗС.

19:49 Захисники Маріуполя знищили танкову роту рф та близько 40 загарбників - Операції Об'єднаних сил.

19:41 Армії рф дали вказівку розстрілювати цивільних в Україні - СБУ

19:39 Російські війська завдали шкоди транспортній інфраструктурі України на понад 10 мільярдів доларів - міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

19:34 Канада додала ще десять росіян до санкційного списку, запровадженого через агресію проти України - прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

19:29 Рада безпеки ООН у понеділок збереться для обговорення гуманітарної ситуації в Україні, повідомили Укрінформу в Постійному представництві України при ООН. Засідання Радбезу розпочнеться о 15:00 за східноамериканським часом (22:00 за Києвом).

19:26 На Луганщині через перебої в електропостачанні у результаті обстрілів російського агресора почалося затоплення шахти «Золоте», що призведе до екологічної катастрофи - повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

19:26 Війська РФ здійснюють перегрупування для подальшого наступу в бік Запоріжжя – Генштаб ЗСУ.

19:20 У Мелітополі та районі в результаті обстрілів зруйновано понад 90 будинків - міський голова Мелітополя Іван Федоров.

19:19 Життя без обстрілів: сотні переселенців прихистив спорткомплекс в Ужгороді. За інформацією Ужгородської міськради, станом на 7 березня в місті тимчасовим житлом та харчуванням забезпечили близько 5 тисяч переселенців.

19:16 Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав ударом по українсько-ізраїльським відносинам прийом платежів за допомогою системи «Мир» ізраїльською національною авіакомпанією EL AL.

19:16 Аудиторська компанія Deloitte слідом за PwC, KPMG та Ernst & Young заявила про вихід з російського ринку.

19:03 Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко закликав колег з Європейського Союзу негайно застосувати санкції до всіх російських пропагандистських каналів.

19:03 У Відні стіну біля пам’ятника радянським воїнам пофарбували в кольори прапора України.

18:59 Харківський бронетанковий завод обстріляли з російської РСЗВ - поліція Харківської області.

18:58 Росія категорично відмовляється забирати з України своїх загиблих військових - віцепрем’єр-міністр ‒ міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

18:55 Іноземний журналіст просить допомогти евакуювати його знімальну групу з Ірпеня - голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

18:45 На Сумщині російські загарбники обстріляли школу та будинки - голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

18:44 Вісім днів в облозі: Маріуполь без електроенергії, тепла, води та зв’язку – Нацгвардія.

18:43 На Закарпатті взяли під варту агента ФСБ та його співмешканку за підозрою у пособництві в діях, спрямованих на захоплення державної влади - Закарпатська обласна прокуратура.

18:39 Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс залишила територію країни через погіршення безпекової ситуації на тлі російського вторгнення в Україну.

18:38 Прем’єр-міністр країни Борис Джонсон заявив, що Уряд Великої Британії виділяє українській владі ще 175 мільйонів фунтів стерлінгів допомоги на тлі російської агресії проти України.

18:38 Відтепер 12 українських ТЕС зможуть отримувати газ за ціною 7 грн за кубометр - Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

18:36 Україна підтримала ініціативу зі створення Трибуналу проти РФ за зразком Нюрнберзького – МЗС.

18:24 У Лебедині, що в Сумській області, внаслідок російських бомбардувань зруйновано електропідстанцію, «Лебединський хлібзавод» та АЗС - керівник Сумської ОВА Дмитро Живицький

18:23 На захопленій РФ Чорнобильській АЕС і у зоні відчуження росіяни порушують вимоги радіаційної безпеки. Здійснюється безконтрольне переміщення особового складу та військової техніки на підприємстві, у зоні відчуження та за її межі - уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

18:18 У Харкові російські снаряди зруйнували історичну будівлю апеляційного суду - Верховний Суд.

18:08 Обласні військові адміністрації можуть контролювати ціни на соціальні продукти та ліки - Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

18:08 Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав, шо Уряд сформував пакет рішень, які мають підтримати український бізнес під час війни та встановив мораторій на перевірки підприємців.

18:08 ЄС знизить тарифи на роумінг для українських абонентів - Держспецзв'язок.

18:02 У Миколаєві через ворожі обстріли загинув чоловік, з-під завалів витягли жінку -  ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

18:01 Українці зможуть на законних підставах провести у Польщі 18 місяців, після чого термін перебування у цій державі може бути продовжений ще на 18 місяців. До Польщі приїхало вже більше 1 мільйона біженців, більшість – жінки та діти.

17:56 У застосунку Київ Цифровий створили мапу працюючих продовольчих магазинів, які в особливий період працюватимуть у столиці.

17:55 На Луганщині через обстріли агресора 23 населених пункти без газу, 36 – без світла - голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

17:35 На Львівщині зосереджено 25 блокпостів, з них 17 – у Львові та 8 - на основних під’їздах до області. Інші реорганізують, аби спростити рух – інформація Львівської ОВА.

17:34 Поліція Ірландії затримала чоловіка, який на вантажівці протаранив ворота посольства Росії у Дубліні на тлі протестів проти російської агресії в Україні.

17:33 У Макарові ворожий снаряд влучив на територію хлібзаводу: 13 людей загинули – ДСНС.

17:30 На Херсонщині тривають мирні акції проти російської агресії.

17:22 Під контролем ЗСУ перебуває 70% території Ірпеня - Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

17:20 У Мелітополі окупанти захопили телевежу та вежі радіозв'язку - міський голова Мелітополя Іван Федоров.

17:13 Прем'єр-міністр Денис Шмигаль: В умовах війни всі мають працювати злагоджено, зібрано та на повну силу, адже ворог цього боїться і намагається всіляко не допустити.

17:09 Відсутність РФ на слуханнях у Гаазі не завадить суду перейти до обговорення - постійний представник Президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич.

16:53 Президент Європейської Ради Шарль Мішель закликав Російську Федерацію негайно зупинити агресію проти України та зазначив, що Європейська Рада розгляне заявку України на членство в Євросоюзі вже протягом кількох наступних днів.

16:49 ЗСУ захопили вже третій російський ракетно-гарматний комплекс «Панцир-С1» - голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

16:48 В Україні затримали агента ФСБ, який просував ідеї «руського міра» - СБУ.

16:43 Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай заявив, що підрозділи російських загарбників втрачають наступальний потенціал та масово здаються у полон.

16:40 Центр прийому український біженців у Празі призупинив роботу. Загалом, за оцінкою МВС ЧР, станом на 6 березня до Чехії прибуло близько 100 тисяч українців - міський голова столиці Чехії Зденек Гржіб.

16:39 У Телеграмі з’явився чат-бот «Дитина не сама» для допомоги дітям в умовах війни. Бот доступний за посиланням https://t.me/dytyna_ne_sama_bot

16:27 Поромний комплекс Орлівка ввів безкоштовне переміщення через кордон з Румунією - ТОВ «Поромний комплекс Орлівка».

16:19 У Чернівцях на площах міста розгортають народні кухні. Там готуватимуть та безкоштовно роздаватимуть вимушеним переселенцям гарячу їжу - начальник Чернівецької ОВА Сергій Осачук.

16:19 Служба безпеки України запустила у Telegram бот, який призначений для збору інформації щодо воєнних злочинів Росії у нашій країні. Бот доступний за посиланням https://t.me/russian_war_tribunal_bot

16:18 У Прилуцькому районі ЗСУ знищили ворожу техніку й облаштовують свої позиції.

16:10 ЄС поки не відмовиться від російських енергоносіїв - канцлер ФРН Олаф Шольц.

16:07 За дні війни з'явилися на світ 479 малюків - 251 хлопчик і 228 дівчаток.

16:07 Для українців створено сервіс Likar Support з надання безкоштовних медичних консультацій в режимі онлайн.

16:06 ЗСУ знищили у Вишгороді ворожий гелікоптер.

16:01 Російські офіцери викидають документи на Чернігівщині і намагаються втекти - Оперативне командування «Північ».

15:51 Ворог контролює Бучу, Ворзель і Гостомель: у МВС заявляють про критичну ситуацію в містах.

15:49 Аудиторська компанія Ernst & Young слідом за PwC та KPMG заявила про вихід з російського ринку.

15:38 Українські мобільні оператори Vodafone, Київстар та lifecell об'єднуються та запускають національний роумінг - Держспецзв'язок.

15:36 Американський щотижневик The New Yorker присвятить обкладинку свого нового номера ситуації в Україні.

15:33 «Аптека Доброго Дня» терміново шукає працівників, щоб відкрити більше відділень.

15:30 Російська федерація вчергове зірвала відкриття гуманітарних коридорів евакуації цивільного населення із оточених міст у Київській, Харківській, Донецькій та Херсонській областях – МЗС.

15:27 У бою з російськими військами в Пущі Водиці загинув народний депутат України VIII скликання (від ВО «Свобода») Олександр Марченко, ветеран АТО/ООС, офіцер - голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

15:19 Російські загарбники знищили або пошкодили більше 200 шкіл, 1,5 тисячі житлових будинків, понад 30 лікарень та залишили без світла, води й тепла 900 населених пунктів - радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк.

15:16 За останні дні майже дві тисячі жителів Маріуполя вирвались з окупації - міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

15:16 Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний закликав командирів берегти особовий склад, ретельно планувати операції та негайно реагувати на зміни в обстановці, адже людське життя — найвищий пріоритет.

15:15 На Сумщині взяли в полон ще 14 російських військовослужбовців. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) – Нацполіція.

15:09 Місцеві ради направляють звернення до держав-членів НАТО із закликом закрити небо над Україною - заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

15:00 Китай заявив про готовність стати посередником між РФ і Україною.

15:00 Нацбанк дозволив громадянам користуватися грошима з арештованих рахунків.

15:00 Boeing припинив купувати титан у РФ.

14:59 Дніпровський міський голова Борис Філатов: Дніпро є одним з найбезпечніших місць в Україні. Жоден ворожий солдат не перетнув кордонів області.

14:52 ЄС готує ще один пакет санкцій проти Росії – президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

14:50 Президент Володимир Зеленський під час розмови з Президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем наголосив на необхідності унеможливити загрози ядерним об'єктам, обстріли цивільних та критичної інфраструктури з боку росії.

14:48 Росіяни посилюють інформаційно-психологічні операції проти українців, української армії та керівництва – позаштатний радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович.

14:46 У Миколаєві після обстрілу ворожою артилерією частина міста залишилася без тепла - міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

14:43 Франція надіслала Україні різні медикаменти, зокрема йод - для захисту від ризику ядерного ураження під час боїв з російською армією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-