Битва за Україну. День дванадцятий. Випуск 2

Битва за Україну. День дванадцятий. Випуск 2

Укрінформ
В багатьох містях тисячі людей сидять у підвалах і не можуть виїхати в безпечне місце. Але вони вірять в перемогу України над рашистськими орками. Переможемо! Слава Україні!

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні і Києві на 15 годину 7 березня.

14:38 У Харкові внаслідок обстрілу російськими військовими зазнав пошкодження знаменитий будинок письменників «Слово».

14:37 У Миколаєві бійці Збройних сил України повернули контроль над аеропортом -

голова обласної військової адміністрації Віталій Кім.

14:16 IT-компанія Andersen припиняє роботу в Росії.

14:08 Міністерство внутрішніх справ ФРН нарахувало вже 50 294 біженці з України.

13:57 Російські війська завдали удару по морському порту Ольвія. Постраждалих немає - Міністерство інфраструктури.

13:55 Україна закликає іноземців доєднатися до її боротьби за мир в Європі та взяти участь в обороні України. Сайт https://fightforua.org  містить усю необхідну інформацію для громадян іноземних держав, які хочуть приєднатися до Інтернаціонального легіону оборони України.

13:47 Посол України в Нідерландах Максим Кононенко: У Гаазі (в суді РЕД)мають бути розкриті російські маніпуляції та розвінчані міфи.

13:46 На Житомирщині російські окупанти зруйнували міст через річку Уж - Народицька селищна рада.

13:37 Російські війська упродовж минулої доби не змогли просунутися на жодній із ділянок фронту - позаштатний радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович.

13:35 У Ризі починає працювати Єдиний центр підтримки для жителів України.

13:31 Третій раунд переговорів України та країни-агресора – Росії розпочнеться о 16-й голині за київським часом.

13:26 Тероборона в Україні зараз налічує 100 тисяч захисників – Міноборони.

13:25 Під час мирного мітингу у Каховці російські військові вбили людину, сімох – поранили. Прокуратура відкрила кримінальне провадження.

13:23 Голова Одеської обласної військової адміністрації полковник Максим Марченко оприлюднив відеозастереження за тими, хто маскується під так званих «корінних одеситів» з явно краснодарським акцентом: марні спроби закликати жителів міста допомагати російській армії та погрожувати їм.

13:18 Ворог пошкодив газопровід Донецьк-Маріуполь, десятки населених пунктів на території від Вугледара до Бердянська залишаться без газу.

13:06 Україна у суді в Гаазі вимагає запровадити тимчасові заходи через російську агресію.

12:59 Всі іноземні легіонери для захисту України проходять перевірку, перевага надається бійцям з бойовим досвідом – Міноборони

12:55 Російський рубль на торгах в понеділок обвалився на понад 10% - до 138 рублів за долар.

12:54 Загалом понад 2,5 тисячі студентів з різних країн світу опинилися в зоні широкомасштабних бойових дій, які розгорнула Росія проти України - віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України  Ірина Верещук,

12:51 Віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що Україна вимагає від Російської Федерації відкрити можливості для гуманітарних коридорів та припинити маніпулювати життями цивільного населення.

12:44 Російські олігархи втрачають на війні з Україною мільярди доларів - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

12:44 Президент України Володимир Зеленський: Уряд України вже працює над тим, як відновити нашу державу після перемоги, як дати більше сил країні, поки ми боремося.

12:41 Президент України Володимир Зеленський: українці ніколи не нападали на інші країни, не захоплювали чужі землі й не вбивали мирних людей. На нашому прапорі немає крові, немає і ніколи не буде чорних плям, немає і ніколи не буде жодних свастик.

12:39 Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що війна запустила процес ліквідації путінського режиму.

12:39 Росіяни позначають свою військову техніку нацистськими символами – СБУ

12:38 У Відні з’явилося графіті про «Путлера» і «рускій воєнний корабль»

12:37 На Харківщині від початку війни загинули 133 цивільних, серед яких п'ятеро дітей -поліція Харківської області.

12:35 Із Волновахи на Донеччині 6 березня евакуювали ще 261 мирних мешканців -  начальник Донецької ОВА Павло Кириленко.

12:35 Президент Володимир Зеленський запевнив, що держава виконує свої соціальні зобов'язання. Проіндексовані пенсії. Зарплата в бюджетній сфері виплачується так, як це і має бути.

12:32 В Енергодарі прощаються з військовими, які загинули під час ворожого штурму АЕС - міський голова Енергодару Дмитро Орлов. Вічна пам’ять і слава Героям!

12:24 На Житомирщині з міст Коростень, Овруч та Малин, які другу добу обстрілюються російськими окупантами, починають евакуювати людей - начальник Коростенської районної військової адміністрації  Юрій Тарасюк.

12:23 Ракетним залпом з узбережжя Одещини пошкоджений патрульний корабель ЧФ РФ «Василий Быков» - головний редактор порталу BlackSeaNews Андрій Клименко.

12:21 На підтримку ЗСУ та гуманітарну допомогу українцям зібрали понад 10,3 млрд грн (станом на 7 березня).

12:19 «Київська стоматологія» надає безоплатну допомогу із 10:00 до 16:00 - директорка Департаменту охорони здоров’я м. Києва Валентина Гінзбург (підрозділи, що надають допомогу за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-kyiv/3422633-kiivska-stomatologia-nadae-bezoplatnu-dopomogu.html)

12:08 Заступниця глави Міноборони Ганна Маляр – про наступ на Київ: Буде важко, але ми однозначно переможемо.

12:04 Пробне ЗНО 19 і 26 березня не відбудеться - Український центр оцінювання якості освіти.

12:01 У Херсоні триває мітинг-акція проти російської агресії.

11:55 Президент Володимир Зеленський наголосив на необхідності нового санкційного пакету проти Російської Федерації, бойкоту експорту російської нафти й імпорту в Росію.

11:46 Київ відправляє гуманітарну допомогу в інші міста та готується до оборони - мер Києва Віталій Кличко.

11:41 На Закарпаття прибуває друга хвиля вимушених переселенців, людей просять реєструватися, аби вони змогли отримати роботу та соціальні виплати.

11:38 У Коростені загарбники обстріляли військово-історичний комплекс «Скеля» - начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

11:25 Президент Литви Гітанас Науседа під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном сказав: якщо хочемо уникнути Третьої світової, ми маємо допомогти Україні.

11:19 Всі діючі атомні електростанції України станом на 10:10 7 березня продовжують стабільно працювати - НАЕК «Енергоатом».

11:14 Міжнародний суд ООН має невідкладно наказати Росії припинити війну в Україні – МЗС

11:12 Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що Словенія збирає всі доступні в ЄС станції прийому супутникового інтернету StarLink. Розраховують, що до 5000 штук буде відправлено в Україну вже найближчими днями.

11:10 З Туреччини в Україну вже відправили 24 вантажівки гуманітарної допомоги, з них три - з ліками та медичними засобами, всі інші - з продовольством, предметами першої необхідності, одягом, ліками та іншим. Збір гуманітарної допомоги триває.

11:09 Відтепер радіостанція «Радіо Київ» здійснює супутникове мовлення.

11:05 «Лідер вільного світу»: Зеленський – на обкладинці польського тижневика Newsweek.

11:05 Служба безпеки України минулої доби затримала під Майорськом Донецької області 13 ворогів з так званої «ДНР».

11:03 Обстріл військами РФ Рубіжного: одна людина загинула, четверо поранені - голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

10:59 РФ запропонувала евакуйовувати українців до себе, для України це неприйнятно - віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

10:54 У Києві наземний громадський транспорт працює із 08:00 до 19:00 там, де можна забезпечити перевезення - КМДА.

10:50 Збройні сили України станом на 7 березня знищили 11 тис. особового складу російських військ, 290 танків, 46 літаків та 68 гвинтокрилів - Генштаб ЗСУ.

10:47 У Чернігові вночі ворог обстріляв житлові будинки та цивільні об'єкти, снаряди потрапили у дві школи - Чернігівська ОВА.

10:45 Рятувальники за минулу добу провели евакуацію понад 228 тис. осіб – ДСНС.

10:40 Міжнародний суд ООН у Гаазі проведе слухання за позовом України проти РФ щодо порушення Конвенції про запобігання злочину геноциду.

10:39 На Харківщині вночі військовослужбовці Національної гвардії затримали пілота збитого російського винищувача, пошуки другого тривають - начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

10:35 На Донеччині з початку вторгнення загарбники вбили 55 та поранили 279 цивільних. Це без урахування убитих та поранених маріупольців - начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

10:32 Через західний кордон за добу, 6 березня, з України виїхало понад 117 тисяч осіб, більшість у напрямку Польщі - Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

10:08 В Україні заблокували канал проросійського пропагандиста Анатолія Шарія на YouTube.

10:00 Ракетний обстріл аеропорту Вінниці: з-під завалів дістали 6 поранених та тіла 9 загиблих (5 цивільних, 4 військових) - ГУ ДСНС у Вінницькій області

09:55 За ніч на Херсонщині знищили понад 30 ворожих гелікоптерів - Командування морської піхоти.

09:48 Світовий конґрес українців подякував прем’єру канадської провінції Альберту Джейсону Кенні, який пообіцяв на гуманітарну допомогу Україні понад 10 млн дол., з них 5 млн – на ініціативу СКУ «Єднаємось з Україною» / #UniteWithUkraine – СКУ.

09:45 З початку вторгнення в Україну Росія випустила по території України 600 ракет – Пентагон

09:42 Міністр оборони України Олексій Резніков заявив: російські загарбники намагаються сконцентрувати сили та засоби для нової хвилі атак, однак російські війська скрізь отримають жорстку відсіч.

09:39 Вночі російські окупанти обстріляли міста Овруч Коростень та Малин на півночі Житомирщини - ГУ ДСНС у Житомирській області.

09:38 Моніторингова місія ОБСЄ остаточно залишає Україну.

09:30 Через нічні обстріли частина Миколаєва залишилася без тепла - міський голова Олександр Сєнкевич.

09:26 Столичне метро працює у режимі перевезень. Орієнтовний інтервал руху 40 хв.

09:20 На Запоріжжі російські військові обстріляли авто «Укрпошти і переїхали його. Загинуло двоє співробітників пошти, які розвозили пенсії - Запорізька ОВА

09:20 Міністр оборони України Олексій Резніков запевнив: не буду коментувати поставки зброї та боєприпасів – це делікатний момент. Нехай ворога чекає сюрприз. Знайте: є суттєвий прогрес.

09:17 Комунальники знешкодили у Києві пориви мереж, ніч пройшла спокійно – КМДА

09:10 У Варшаві на акції солідарності з Україною вимагали закрити небо.

09:07 Маріуполь і Волноваха залишаються в облозі, ідуть бої – ОВА

08:56 У Запорізькій області тимчасово окуповані Пологи, Василівка, Токмак, Енергодар, Бердянськ та Мелітополь - мешканців краю закликають брати зброю - Запорізька ОВА

08:41 У Харкові внаслідок ворожих обстрілів виникли масштабні пожежі у 21 будівлі в центральній частині міста, є загиблі - ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-