Битва за Україну. День дванадцятий. Випуск 1

Битва за Україну. День дванадцятий. Випуск 1

Укрінформ
Українські війська звільнили Чугуїв. В ході боїв знищено командира 61 окремої бригади морської піхоти та заступника командира 11 окремої десантно-штурмової бригади ПДВ ЗС РФ

Ми вистоїмо! Слава Україні!

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні і Києві на 9 годину 7 березня.

08:37 Війська РФ просунулись мінімально, не виконавши запланованого на вихідні 5-6 березня – британська розвідка

08:19 Одесити розкупили тканину на українські прапори - тепер їх малюють на стінах -

департамент міського господарства Одеської міськради.

08:18 Путін, Лавров, Шойгу та інші: Нова Зеландія заборонила в’їзд чиновникам із РФ та Білорусі

08:13 Внаслідок обстрілу Миколаєва зі «Смерчів» виникли п'ять пожеж - ДСНС

07:58 На Донеччині поступово налагоджують забезпечення крамниць продовольством, крім того, вже надходить гуманітарна допомога - ОВА.

07:48 В окремих регіонах виплата допомоги у березні може проводитися у попередньо визначених розмірах. Донарахування будуть здійснені у наступних періодах - Міністерство соціальної політики України.

07:39 У Києві оголосили повітряну тривогу

07:35 Велика Британія надасть Україні 100 мільйонів доларів через Світовий банк, аби підтримати основні державні функції та пом'якшити фінансовий тиск, спричинений вторгненням Росії.

07:15 Ворог обстрілює населені пункти, але втрачає живу силу і техніку, здається в полон - Генштаб

07:09 Російські війська уранці 7 березня обстріляли реактивними системами залпового вогню житлові квартали Миколаєва, внаслідок чого виникли пожежі – ДСНС області.

06:41 Папа Римський Франциск закликав припинити бойові дії в Україні та гарантувати гуманітарні коридори.

06:33 Південна Корея планує припинити операції з Центральним банком Росії, долучившись до жорстких санкцій проти РФ.

06:28 У Прощену неділю у Костромській області Росії силовики затримали за антивоєнну проповідь священника.

06:19 Національний банк України зобов’язав банки працювати 7-8 березня без вихідних.

 06:13 Починаючи з 15 лютого, українські інтернет-ресурси  зазнали близько 2800 кібератак - Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації повідомляє.

06:09 Росія ввела в Україну вже 95% військ, що стояли на кордоні – Пентагон

05:54 Освітню субвенцію за березень перерахують до місцевих бюджетів у повному обсязі - МОН

05:37 Литовська волонтерська організація Blue/Yellow, яка надає підтримку українським військовим, зібрала допомоги на суму 17 млн ​​євро.

05:30 Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко: За 11 днів війни до закладів охорони здоров'я України доставлено понад 400 т медикаментів та медичних засобів на загальну суму понад 6,5 млн доларів.

05:24 Тисячі людей зібрались у неділю у центрі Варшави, під Палацом культури і науки, щоб висловити протест проти війни, яку розв'язала Росія проти України.

05:05 У Києві оголосили повітряну тривогу

04:58 Із Сум не можуть виїхати близько 1 700 іноземних студентів – міністр освіти і науки Шкарлет

04:56 Ціни на нафту сягнули найвищого з 2008 року рівня через затримку із поверненням на ринок іранських енергоносіїв та ймовірність заборони імпорту російської нафти до США та Європи.

04:48 Європейська фундація освіти не працюватиме у РФ та Білорусі

04:47 Аудиторська компанія KPMG припиняє роботу в Росії та Білорусі

04:39 Свобода, гідність, повага, права людини, верховенство права, солідарність, самоустрій, соціальна відповідальність, рівність, свобода слова, право на мирні протести, прозорість, підзвітність, свобода віросповідання, міжнародне право, мультикультуралізм. - У Мережі оприлюднено перелік цінностей, які українці захищають у війні, розв'язаній Росією.

04:32 Голова Охтирської міськради Павло Кузьменко, лікар за фахом, вдень рятує розбомблене російськими загарбниками місто, а вночі оперує людей.

04:17 У Раді з прав людини РФ закликають припинити воєнні дії в Україні

04:08 Протягом доби російське наглядове відомство Роскомнадзор обмежить доступ до додатка інтернет-рації Zello.

03:56 Міністр внутрішніх справ Великої Британії Пріті Пател звернулася до Інтерполу із закликом виключити Росію зі складу цієї організації.

03:43 Для війни проти України Росія шукає найманців у Сирії - ЗМІ

03:31 В Україні запрацював сайт Центру національного спротиву

03:27 Війська РФ завдали ракетного удару в районі села Тузли Білгород-Дністровського району Одеської області - Сергій Братчук, речник оперативного штабу ООВА.

03:19 Вашингтон: Біля Білого дому тисячі людей вимагали закрити небо над Україною

03:08 Німецькі політики та військові впевнені, що Україна може виграти війну - ЗМІ

03:01 Данія значно збільшить оборонний бюджет і позбуватиметься залежності від російського газу.

02:49 Глава РПЦ патріарх Кирило у проповіді в Прощену неділю виправдав вторгнення Росії в Україну, використавши аргументи російської пропаганди. За його словами, те, що зараз відбувається в Україні, — «практично початок воєнних дій».

02:47 Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан вважає за необхідне зберегти можливість комунікації з президентом РФ Володимиром Путіним. Одночасне він заявив, що «Україна переможе»

02:36 Командир екіпажу SpaceX Inspiration4, американський бізнесмен і астронавт Джаред Айзекман особисто привіз зі США допомогу для українських військових.

02:32 Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім заявив, що отриманий ним орден Богдана Хмельницького – це нагорода усієї області.

02:22 АТ "Укрзалізниця" оприлюднило графік додаткових евакуаційних рейсів на понеділок 7 березня.

02:16 У Маріуполі 6 березня внаслідок обстрілу пошкоджено патрульний пункт місії ОБСЄ та спалено два її автомобілі.

02:08 В Овручі на Житомирщині унаслідок повітряних ударів зруйновані два житлові будинки та центр зайнятості, ще кілька багатоквартирних будівель пошкоджені – ГУ ДСНС Житомирської області.

01:59 Після захоплення росіянами Новокаховської ГЕС вода до Криму так і не пішла - Арестович

01:48 У неділю в містах РФ проходили акції протесту проти війни, початої Росією проти України. На цей час у 66 містах затримано 4 719 осіб - це максимальна кількість затримань в РФ за один день.

01:41 Член української делегації на переговорах з РФ Давид Арахамія: Україна відкрита до обговорення з Росією інших моделей гарантування своєї безпеки, окрім членства у НАТО.

01:33 Укрзалізниця оприлюднила графік руху поїздів на 7 березня (графік за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3422322-ukrzaliznica-opriludnila-grafik-ruhu-poizdiv-na-7-berezna.html).

01:30 Оперативні можливості військ РФ дуже далекі від фінальних штурмів - Арестович

01:26 НАТО не піде на закриття повітряного простору над Україною, адже це означатиме вступ у військовий конфлікт з Росією, що поставить під загрозу життя мільйонів європейців - міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок.

01:19 Магазини брендового одягу Tommy Hilfiger та Calvin Klein від сьогодні повністю припиняють роботу у Росії.

01:15 ЗСУ визволили місто Чугуїв на Харківщині - Генштаб

00:59 Від початку російської агресії проти України у школах тривають двотижневі канікули, після яких освітній процес має бути відновлено - міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

00:47 Британський співак Стінг підтримав українців, які борються проти тиранії та присвятив їм стару пісню, яка знову стала актуальною.

00:28 На Запоріжжі біля Гуляйполя та Оріхова триває оборонна операція, Пологи, Василівка, Токмак наразі тимчасово окуповані - керівник Запорізької ОВА Олександр Старух.

00:26 Російські війська знищили або пошкодили 211 українських шкіл – Міністр освіти і науки Шкарлет

00:14 Міжнародна хакерська група Anonymous зламала всі державні телеканали РФ, тепер вони транслюють відео про війну в Україні та заклик до росіян виступити проти геноциду РФ в Україні.

00:05 Президент Франції Еммануель Макрон у неділю мав телефонні розмови з Президентом України Володимиром Зеленським та Путіним.

00:03 Польща вже прийняла мільйон біженців з України

6.03.2022

23:56 Зеленський: Більшість об’єктів оборонно-промислового комплексу України, удари по яких анонсувала Росія, розташовані у межах міст, де живуть тисячі людей. А тому усіх, хто готував атаку і видаватиме злочинні накази, чекає трибунал.

23:44 Українські військовослужбовці ліквідували російського командира батальйону морської піхоти підполковника Дмитра Сафронова.

23:37 Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації закликає громадян не знімати на відео й не публікувати в Мережі роботу протиповітряної оборони.

23:30 Конгрес українців Канади закликає до повного торговельного ембарго та повалення режиму в Російській Федерації.

23:28 Президент Володимир Зеленський нагородив керівників обласних адміністрацій та мерів міст, які найбільше відзначились у боротьбі з російським агресором.

23:26 Зеленський: Українці ніколи не пробачать російським загарбникам страждання, які вони принесли на нашу землю.

23:21 Харків, Чернігів, Маріуполь, Херсон, Гостомель і Волноваха стали містами-героями - Президент Володимир Зеленський.

22:59 Стримінговий сервіс Netflix призупинив роботу в Росії через агресію в Україні.

22:57 Щоб забезпечити перезмінку на ЧАЕС, немає жодного «коридору» - мер Славутича

22:56 Президент Володимир Зеленський переконаний, що Росія поводиться зухвало, оскільки застосованих проти неї санкцій недостатньо.

22:55 Сьогодні російські військові вбили на Донеччині щонайменше трьох і поранили десятьох мешканців області - керівник Донецької ОВА Павло Кириленко.

22:51 У селі Заворичі Київської області бійці корпусу оперативно-раптової дії (КОРД) знищили два ворожі танки.

22:45 Міністерство закордонних справ Держави Ізраїль створило Центр з пожертв та координації «Matat» для централізації ініціатив гуманітарної допомоги Україні.

22:38 Українська тенісистка Даяна Ястремська після сьогоднішнього фіналу турніру WTA у Франції заявила, що пожертвує зароблені тут призові Україні.

22:34 В Україні понад 52% компаній продовжують працювати навіть під час війни - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

22:32 В Амстердамі відбувся мітинг проти війни РФ в Україні

22:21 Через пошкодження, обумовлені бойовими діями, без електропостачання залишаються понад 646 тис. споживачів. без газопостачання - близько 130 тис. споживачів – Міністерство енергетики.

22:11 У Нью-Йорку в російськомовному районі Брайтон-Біч проходить мітинг на підтримку України «Росіяни проти війни з Україною».

22:05 Керівні органи світового тенісу розробляють програму, щоб допомогти українцям.

22:02 Російські солдати сплять по 2-3 години, вони перелякані — Денис Монастирський, глава МВС

22:00 Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтримав міжнародну наукову ініціативу зі створення коаліції держав з метою створення трибуналу з розгляду злочинів російської агресії проти України.

21:53 Кабінет Міністрів вніс зміни до обсягів квот продукції, експорт якої підлягає ліцензуванню, обнуливши квоти на продаж за кордон низки продовольчих товарів.

21:50 Міжнародна платіжна компанія American Express вирішила призупинити всі операції в Росії та Білорусі.

21:46 Російські війська обстрілюють всі мікрорайони Чернігова - керівник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус.

21:43 Жителі села Чонгар Херсонської області вийшли на мітинг проти російських загарбників з вимогою забиратися з Криму.

21:43 На Харківщині українські захисники знищили чотири російські бензовози

21:42 Міністр закордонних справ Кулеба каже, що Україна хоче домовитися з Mastercard про суворіші заходи проти Росії

21:30 Під час бою з російськими загарбниками в Ірпені загинув телеведучий каналу «Дом», актор кіно та дубляжу Павло Лі (Паша Лі), який з перших днів війни пішов воювати за Україну.

21:29 Міністерство внутрішніх справ Словацької Республіки визнало героєм ночі 11-річного українського хлопчика, який прибув на українсько-словацький кордон у суботу ввечері (5 березня). 11-річний хлопчик сам дістався із Запоріжжя до Словаччини, а його батьки залишаються в Україні.

21:28 Сім'ї гравців київського «Динамо» евакуйовано до Румунії.

21:24 Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки підготував довідник для волонтерів, які хочуть допомогти українським військовим.

21:21 МВС: Мер міста Буча, що на Київщині, Анатолій Федорук зазнав поранень.

21:20 Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відправив листи до глав МЗС країн Європейського Союзу, «Групи семи» та високого представника ЄС з питань зовнішньої політики Жозепа Борреля з конкретним переліком санкцій проти Росії, яких очікує Україна.

21:13 Державний секретар США Ентоні Блінкен: Розв’язана кремлівським лідером війна проти України приречена на поразку, і навіть попри отримання контролю над деякими українськими містами, Путіну судилося програти через мужність і жорсткий опір українців.

21:08 У Миколаєві внаслідок обстрілів російськими військами було пошкоджено газопроводи - Енергоатом.

21:04 У розбомбленому вінницькому аеропорту поблизу села Гавришівка під завалами досі залишаються люди – голова Вінницької ОДА.

21:01 Віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров звернувся до американської корпорації Microsoft щодо блокування сервісів Azure, Scype та GitHub у Росії.

20:58 На пікеті під будівлею уряду Латвії закликали підтримати закриття неба над Україною

20:56 У неділю, 6 березня, з Луганщини із зони бойових дій евакуаційним поїздом вдалося вивезти близько двох тисяч людей - керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

20:52 Соціальна мережа TikTok вирішила зупинити роботу в Росії.

20:50 Україна планує наступне розміщення військових облігацій на 8 березня – Міністерство фнансів

20:47 Міністерство фінансів закликає українців користуватися офіційними рахунками для переказу коштів на підтримку Збройних сил України та постраждалим від воєнних дій.

20:45 У Чернівцях єврейська громада приймає переселенців у синагозі

20:44 Міністерство закордонних справ України вважає категорично неприйнятною активізацію торговельних відносин Грузії з РФ.

20:41 Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час телефонної розмови з Президентом України Володимиром Зеленським зобов’язався працювати з міжнародними союзниками для подальшого забезпечення України оборонним озброєнням.

20:37 У Херсоні об’єдналися три шеф-кухарі, щоб годувати жителів міста, які знаходяться у бомбосховищах. Щоденно їжею забезпечують 200-300 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-