ЗСУ визволили Чугуїв на Харківщині - Генштаб

ЗСУ визволили Чугуїв на Харківщині - Генштаб

Укрінформ
Місто Чугуїв Харківської області визволено українськими військовими.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За оперативною інформацією станом на 24.00 6 березня, угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію на Південному, Східному та Північному напрямках.

"У ході ведення бойових дій визволено м. Чугуїв. Російським загарбникам завдано великих втрат в особовому складі та техніці. Знищено командира 61-ї окремої бригади морської піхоти ЗС РФ підполковника Дмитра Сафронова та заступника командира 11-ї окремої десантно-штурмової бригади ПДВ ЗС РФ підполковника Дениса Глєбова", - поінформували у Генштабі.

Як зазначається, противник продовжує наступальну операцію, зосереджуючи основні зусилля на оточенні міст Київ, Харків, Чернігів, Суми та Миколаїв, виході на адміністративні кордони в Луганській та Донецькій областях, створенні сухопутного коридору з ТОТ АР Крим у напрямку Маріуполь - Новоазовськ. Проте кінцевої мети протягом одинадцяти діб окупаційних дій російські загарбники не досягли, наголосили у Генштабі ЗСУ.

За його даними, угруповання ворога перейшло до накопичення ресурсів для штурму Києва. Одночасно ворог не полишає спроб здійснити підготовку до наступу на Поліському, Сіверському, Донецькому, Таврійському напрямках.

На Поліському напрямку противник намагається встановити повний контроль над містами Буча та Ірпінь і наблизитись до Києва. В районі Ірпеня ворог здійснює висування танкових та мотострілецьких підрозділів.

Водночас з території Республіки Білорусь через Чорнобильську зону відчуження продовжується постачання пального та інших матеріальних засобів для російських військ, зауважили у Генштабі ЗСУ.

Повідомляється, що на Сіверському напрямку загарбники намагаються забезпечити тактичну перевагу для виходу до східних околиць Києва через Броварський і Бориспільський райони, а також встановлення контролю над Черніговом та Сумами.

"Після завдання підрозділами Збройних сил України вогневого ураження по місцях скупчення ОВТ противника у районах Нова Басань та Скрипалі противник зазнав значних втрат, здійснює передислокацію додаткових сил для поповнення живої сили та техніки", - заявили у Генштабі.

На Таврійському напрямку російські загарбники силами до трьох БТГр ведуть наступ у напрямку міста Запоріжжя. Ворогу вдалось відновити рух потягів по Антонівському залізничному мосту через р. Дніпро.

Крім того, триває просування підрозділів противника у північно-східному напрямку вздовж р. Інгул. БТГр форсувала річку та зайняла н.п. Кашперо-Миколаївку, поінформували у Генштабі.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-