Битва за Україну. День одинадцятий. Випуск 3

Битва за Україну. День одинадцятий. Випуск 3

Укрінформ
Російськи орки випустили 8 ракет по Вінниці. Повністю зруйнований аеропорт. Вони б’ють по мирних містах, гинуть мирні люди й діти. 

Скільки ще має загинути мирних українців, щоб західні політики закрили небо над Україною?

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні й Києві на 21 годину 6 березня.

20:37 Херсонобленерго відновило енергопостачання в місті, в мікрорайоні Таврійський повністю замінено пошкоджене обладнання трансформаторної підстанції.

20:37 У Херсоні об’єдналися три шеф-кухарі, щоб годувати жителів міста, які знаходяться у бомбосховищах. Щоденно їжею забезпечують 200-300 людей.

20:34 Російські загарбники заблокували інтернет у Мелітополі - міський голова Мелітополя Іван Федоров.

20:32 Російський спортсмен вийшов на п’єдестал з літерою Z і викликав суворий осуд. Вчинок російського гімнаста Івана Куляка під час церемонії нагородження на Кубку світу в Досі викликав резонанс та суворий осуд.

20:27 «Путін — вбивця!». У Страсбурзі тривають акції протесту біля представництва Росії.

20:26 Альтернативою доступу до інформації після пошкодження російськими загарбниками телевежі в Харкові є українські OTT-платформи, супутник та інтернет-радіо.

20:20 У розпорядження видання Defense Express надійшов перелік воєнних злочинців Повітряно-космічних сил РФ (ВКС РФ), які несуть відповідальність за злочинні бомбардування міста Харків та скоєння геноциду стосовно українського народу.

20:17 Дружина Президента Олена Зеленська опублікувала фото дітей, яких свідомо вбили російські загарбники, й закликала світові ЗМІ розказувати правду про злочини росіян, а НАТО – закрити небо над Україною.

20:16 Україна не піде на компроміс стосовно своєї територіальної цілісності під час мирних перемовин із РФ – Арахамія.

20:13 У Донецькій області ворог обстріляв санітарні автомобілі, були вбиті двоє поранених українських військових - Офіс генпрокурора.

20:12 У місті Овруч на Житомирщині внаслідок російського авіаудару пошкоджено 45 приватних будинків та один багатоквартирний - ГУ ДСНС у Житомирській області.

20:10 Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім виклав фото та відео знищеної техніки ворога й обурився, що орки не забирають трупи своїх товаришів по службі.

20:01 Центральна виборча комісія закликала організації зі спостереження за виборами та виборців з усього світу звернутись до урядів власних країн з проханням закрити небо над Україною.

19:59 ООС: Упродовж останніх днів тероборона не лише патрулювала вулиці, а й захоплювала в полон агресора та забирала ворожу техніку.

19:43 Польща наполягає на повному ембарго всіх енергоносіїв з Росії.

19:40 Президент Володимир Зеленський обговорив з Прем'єр-міністром Італії Маріо Драгі злочинні дії Росії проти цивільних громадян, ядерний тероризм і питання членства України в ЄС.

19:40 Після спроби наступу російських загарбників на Миколаїв рятувальники вилучили з житлових секторів міста чотири касетні елементи та 10 корпусів реактивної системи залпового вогню “Смерч” – ДСНС.

19:34 Командування Повітряних сил ЗСУ уточнило інформацію щодо ракетного удару, якого сьогодні зазнала Вінниця. Так, вісім ракет були випущені стратегічними бомбардувальниками-ракетоносцями Ту-95мс або Ту-160.

19:30 Ізраїль і надалі намагатиметься бути посередником між Росією та Україною навіть у тому разі, якщо успіх здається малоймовірним - прем'єр-міністр Нафталі Беннет.

19:29 На етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики українка відмовилась підніматись на п’єдестал разом з російськими гімнастками.

19:28 На Одещині внаслідок ракетного удару російських військ затонув патрульний катер "Слов'янськ" ВМС України.

19:27 ГУ ДСНС Житомирської області: Піротехніки ДСНС області сьогодні знешкодили сучасну 500-кілограмову фугасну авіаційну бомбу (ФАБ-500). «Дарунок» з неба від російських загарбників потрапив на територію одного з приватних домоволодінь. На превелике щастя його господарів та й усіх сусідів, бомба не спрацювала.

19:23 Росія продовжує завдавати ракетно-бомбові удари по об’єктах цивільної інфраструктури. Водночас ЗСУ здійснюють контратаку на Маріупольському напрямку, а також цієї доби вже знищили 3 танки, 4 БМП, 2 броньовані машини «Тигр», близько 30 російських окупантів та 2 ворожі літаки.

19:22 Колишній президент США Дональд Трамп має намір приїхати до Києва, аби висловити свою солідарність з українцями.

19:17 Уряд України затвердив спеціальною постановою Порядок забезпечення збору тіл (останків) загиблих військовослужбовців держави-агресора (Російської Федерації), а також незаконних збройних формувань, зокрема з тимчасово окупованих територій в окремих районах Донецької і Луганської областей.

19:15 Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив у неділю, що члени НАТО, зокрема Республіка Польща, отримали «зелене світло» для відправки винищувачів в Україну, в той час як США та союзники посилюють оборонну підтримку Української держави.

19:07 Сайт Міністерства розвитку громад та територій України зазнав DDoS-атаки й не працює.

19:03 Депутати Івано-Франківської міської ради прийняли звернення до вірян Української Православної Церкви Московського патріархату із закликом до єднання з Помісною Православною Церквою України.

18:55 Енергоатом: «У Харкові влучили в телевежу: трансляцію обірвано».

18:52 Українські військовослужбовці вилучили у російських загарбників з Луганщини та Донеччини документи, які засвідчують, що останні цілеспрямовано їхали воювати та знали про свої злочинні завдання.

18:47 Над небом Харкова підрозділи української Протиповітряної оборони знищили російський винищувач.

18:45 Президент Володимир Зеленський та Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон засудили ядерний тероризм і воєнні злочини Російської Федерації та узгодили наступні спільні кроки.

18:41 Посол України в Польщі Андрій Дещиця: Українсько-російські переговори відбуваються у складній атмосфері, але Київ не піде на жодний ультиматум Москви. Україна зараз активно веде переговори про створення гуманітарних коридорів.

18:40 Від обстрілів російських військових постраждала дослідницька ядерна установка Джерело нейтронів, яка розташована на майданчику Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут» - Державна інспекція ядерного регулювання.

18:38 В Україні російській телеведучій Тіні Канделакі присвоєно статус підозрюваної у скоєнні злочину, найближчими днями її оголосять у міжнародний розшук - генеральний прокурор України Ірина Венедиктова.

18:34 У Херсоні під час обстрілів російськими загарбниками пошкоджено п’ять навчальних закладів - Херсонська міська рада.

18:32 Лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук долучився до лав територіальної оборони Львівщини.

18:32 Головне управління розвідки Міноборони оприлюднило список особового складу 6-ої окремої танкової бригади окупаційних військ Росії (військова частина 54096), що бере участь у вторгненні в Україну.

18:31 Організаційний комітет Всесвітніх ігор-2022 усунув спортсменів та офіційних осіб із Росії та Білорусі від участі в турнірі.

18:30 Нескорені загарбниками: у Мелітополі тисячі людей вийшли на мітинг.

18:29 Президент Володимир Зеленський утворив делегацію України для участі в усних слуханнях Міжнародного суду ООН щодо звинувачень Росії у геноциді відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

18:15 У семи областях України станом на 14:00 6 березня зупинили роботу 39 газорозподільних станцій. Зумовлено це обстрілами з боку російських військ - ТОВ "Оператор ГТС Україна".

18:13 У Миколаєві російські війська роблять відволікаючі маневри й готуються до наступу в районі міста Вознесенська - голова обласної військової адміністрації Віталій Кім.

18:08 Україна вимагає припинити членство Росії та Білорусі у МВФ і всіх організаціях Світового банку.

18:07 Ядерна безпека і моніторинг об’єктів: Україна звернулася до Єврокомісії, ОБСЄ та ООН. Україна наполягає на тому, що для з’ясування стану справ на захоплених Росією Чорнобильській та Запорізькій АЕС необхідна спеціальна місія Європейської комісії.

17:58 Унаслідок обстрілу блокпосту в селі Ясногородка на Фастівщині загинули п’ятеро людей - МВС.

17:54 Центр протидії дезінформації надав перелік речей, які радить цивільним узяти з собою при переміщенні в автомобілі на далекі відстані, а які - ні (список за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3422009-ukraincam-dali-poradi-so-vzati-z-sobou-v-avtivku-pri-evakuacii-na-daleki-vidstani.html).

17:52 Влада РФ готується до реалізації ймовірного сценарію, який передбачає обстріли житлових кварталів російських міст поблизу українського кордону та подальше звинувачення в цьому українських військових - Центр протидії дезінформації при РНБО.

17:52 На Одещині закрито транзитний переїзд через селище Затока та місто Білгород-Дністровський в обох напрямках - поліція Одеської області.

17:42 У Міністерстві внутрішніх справ України оприлюднили перелік ресурсів, які допоможуть батькам відволікти дітей під час перебування в укритті (поради за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3422002-cim-zajnati-ditej-v-ukritti-korisni-poradi-batkam.html).

17:41 Місцеві ради направляють звернення до держав-членів НАТО із закликом закрити небо над Україною.

17:41 У Коростені внаслідок обстрілу російськими загарбниками дитина залишилася без ніг - заступник Коростенського міського голови Наталія Чижевська.

17:38 Варшава максимально спростила і впорядкувала усі процедури, пов'язані з перевезенням через польський кордон гуманітарної допомоги для України. ЇЇ ввозитимуть до України через два пункти пропуску: “Дорогуськ-Ягодин” та “Корчова-Краківець”.

17:34 В Ужгороді для біженців працює кухня на базі місцевого ресторану, півсотні волонтерів за добу готують та видають тут п'ять тонн гарячої їжі.

17:25 Виробник відеокарт Nvidia припиняє продаж своєї продукції у РФ.

17:19 Освітні платформи Coursera та EdX припиняють співпрацю з Російською Федерацією.

17:14 Велика російська мережа гіпермаркетів "Лента" обмежила кількість товарів, які можна купити за один раз або під час замовлення онлайн. Раніше про подібні обмеження оголосив найбільший російський рітейлер X5 Group (мережі «Пятерочка», «Перекресток», «Карусель»).

17:11 Флешмоб «Відправ Путіна на Юпітер» зібрав понад $2 мільйони на відновлення України.

17:01 Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній закликав світ закрити небо над Україною.

16:59

В Україні не будуть штрафувати через несплату «комуналки» - рішення уряду.

16:49 На Луганщині російські війська обстріляли місто Рубіжне, зруйноване залізничне полотно, пошкоджені будинки. Інформація щодо постраждалих уточнюється - голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

16:47 Російські військові використовують захоплені українські атомні станції як воєнні бази. На ЗАЕС вони вже розмістили 500 своїх людей - керівник ДП “НАЕК “Енергоатом” Петро Котін.

16:46 Ірпінь відключений від газопостачання у зв'язку з потраплянням у газопровід бойового снаряда - голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба.

16:43 Затишшя навколо Києва не означає, що небезпека з боку Росії минула – Народний депутат України Федір Веніславський.

16:41 Від початку нападу Російської Федерації на Україну, який припав на 24 лютого, понад 140 тисяч українців повернулися до нашої держави.

16:38 Українська делегація 7 березня виступить у Міжнародному суді ООН в Гаазі у справі про звинувачення проти Росії у вчиненні геноциду.

16:34 Колишній правоохоронець РФ розірвав російський паспорт і проситься до тероборони.

Служба безпеки України оприлюднила відповідне відео за участю колишнього правоохоронця РФ, який заявив, що хоче воювати на боці України.

16:32 Доки небо над Україною не закрите і Захід не дав потрібної кількості літаків, не можна гарантувати безпеку Одеси з повітря – Подоляк.

16:27 Кремль планує провокації з використанням насильно мобілізованих жителів тимчасово захоплених районів Донецької і Луганської областей - МВС.

16:25 У Києві над дитячою лікарнею "Охматдит" збили ракету, лікарня продовжує працювати.

16:16 Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба обговорював питання надання Україні винищувачів для захисту повітряного простору з держсекретарем США Ентоні Блінкеном і главою МЗС Польщі Збігневом Рау.

16:14 Евакуаційна колона з місцевим населенням так і не змогла сьогодні виїхати за межі Маріуполя: росіяни почали перегрупування своїх сил та потужний обстріл міста.

16:08 З-під завалів розбомбленого росіянами вінницького аеродрому рятувальники дістали трьох живих людей та одного загиблого - ДСНС.

16:07 Підрозділ ППО в неділю, 6 березня, збив ще один російський літак над Чорним морем в районі Одеси - речник Оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

16:04 У неділю в російських містах відбуваються акції протесту проти війни, яку розпочала Росія проти України. Станом на 15:00 (київський час) затримано вже понад 1986 осіб у 44 містах країни.

16:00 У Грузії знесли голову пам'ятника Сталіну.

15:59 "ДТЕК Енерго" домовилося про постачання додаткової партії імпортного вугілля з Польщі для підтримання роботи ТЕС у період війни з РФ.

15:55 Ракетний удар по Вінниці: Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль просить закрити небо над Україною.

15:53 Проти Шуфрича порушено кримінальну справу.

15:47 Агентство Moody's змінило суверенний кредитний рейтинг РФ з B3 до Ca – тепер Росію відділяє лише одна сходинка від дефолту.

15:42 У Запоріжжі в урочищі Сагайдачного відзначили Масницю та спалили опудало Путіна.

15:39 "Заїжджена платівка" : Українським захисникам на телефони приходять погрози – ООС.

15:33 «Буратіно», авіація та реактивна артилерія: ворог продовжує обстрілювати Маріуполь.

15:25 Тернопіль отримав гуманітарні вантажі з Німеччини, Польщі та Литви.

15:21 У Краматорську щонайменше двоє загиблих і велика кількість поранених внаслідок обстрілу російськими військами житлових багатоповерхівок - голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

15:18 У тимчасово окупованих Геніческу, Каланчаку та Каховці місцеві мешканці вийшли на проукраїнський мітинг, співають Гімн України та вигукують гасла проти російських загарбників.

15:01 Для українських рятувальників з Республіки Польща прибув 41 залізничний контейнер із сучасним пожежно-рятувальним обладнанням.

15:00 Зі Страсбурга в Україну вирушили 13 фур із гуманітарною допомогою.

14:55 У Харкові російські війська обстріляли Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут», де знаходиться ядерна установка.

14:53 Миколаївські нацгвардійці спільно із Збройними силами України деактивували російську розвідувальну групу.

14:53 На Донецьку область було випущено дві російські ракети Торнадо-С - Національна поліція України.

14:50 МВС: У Київській області поліція і військові, попри обстріли та захоплення міста Ірпінь ворогом, вивели із зони бойових дій 200 цивільних, з них 50 – це діти.

14:49 Усі населені пункти від Вугледара до Бердянська невдовзі залишаться без газу через пошкодження ворогом магістрального газопроводу Донецьк-Маріуполь - голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

14:46 Українські діти тренуватимуться в академіях англійських футбольних клубів – Андрій Шевченко.

14:44 Загарбники евакуювали з Херсона російських та білоруських гравців місцевого хокейного клубу "Дніпро". З собою хокеїсти забрали ключки та амуніцію, придбані бюджетним коштом - заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

14:42 Президент України: Російські війська запустили у Вінницю вісім ракет, повністю зруйновано аеропорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-