Битва за Україну. День десятий. Випуск 2

Битва за Україну. День десятий. Випуск 2

Укрінформ
Домовленості про гуманітарний коридор з 9 години 5 березня у двох напрямках - Волноваха та Маріуполь грубо порушено агресором. Евакуація мирних жителів цих міст не відбувається.

 Але ворог продовжує нести втрати. Перемога буде за нами! Слава Україні!

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні і Києві на 15 годину 5 березня.

14:13 У Бердянську на мітингу проти російських загарбників скандують «Україна — понад усе» - Держспецзв’язок.

14:39 Українські військові захопили ворожу техніку на аеродромі Кульбакине у Миколаєві - голова обласної військової адміністрації Віталій Кім

14:30 Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наразі не має інформації про підтвердження російською стороною згоди на перемовини глав МЗС у Туреччині за пропозицією турецької сторони.

14:30 Кадирівці захопили в Бородянці 600 пацієнтів психоневрологічного диспансеру та замінували приміщення, наразі ця інформація перевіряється — голова Київської ОВА

14:29 Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликає людей по всьому світу - виступити за No-Fly Zone для України

14:20 ПриватБанк у зв'язку з запровадженням воєнного стану в Україні продовжив дію всіх платіжних карток на 180 днів.

14:19 Група Світового Банку невідкладно зупиняє реалізацію всіх своїх програм у Російській Федерації та Білорусі.

14:16 Жителі Мелітополя у суботу, 5 березня, вкотре вийшли на мирний мітинг проти окупації міста російським агресором.

14:15 Державна інспекція ядерного регулювання України пропонує країнам-членам Асоціації Західноєвропейських регулюючих органів (Western European Nuclear Regulator’s Association (WENRA)) повністю розірвати взаємодію з Російською Федерацією.

14:09 Російські окупаційні війська перейшли до відкритої тактики терору, завдають ударів по цивільному населенню та критичній інфраструктурі – Секретар РНБО Олексій Данілов

13:58 Мін'юст: у Києві, на Черкащині та у більшості областей України відновлено роботу Державного реєстру актів цивільного стану.

13:54 Зранку в суботу Збройні Сили України завдали потужний удар по російських військах біля Херсона, втрати ворога з’ясовуються – радник керівника ОП Олексій Арестович.

13:45 Служба безпеки України звернулась до українців із закликом продовжувати повідомляти інформацію про пересування ворожих військ, аби ЗСУ могли оперативно знищувати ворога.

13:45 У чат-бот ДСНС додали розділ «Радіація»

13:41 Zara закриває понад 500 магазинів у Росії

13:36 Поблизу місця падіння збитого ворожого літака під Черніговом рятувальники виявили три авіаційні бомби. Вони евакуюють мешканців цього мікрорайону - ДСНС.

13:35 Всі ГЕС і ГАЕС працюють згідно з диспетчерським графіком – Укргідроенерго

13:35 Українські та світові ілюстратори підтримують Україну своїми малюнками і карикатурами. Ми зібрали найяскравіші з них за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-culture/3420967-hudozniki-za-ukrainu-malunki-aki-pidnimut-vam-bojovij-duh.html

13:30 КМДА: У Київському центрі крові повністю забір крові в донорів поновиться 9 березня.

13:30 Війна в Україні може спричинити продовольчу кризу в усьому світі. Менше ніж за місяць весь світ відчує наслідки війни в Україні - голова Всеукраїнської Аграрної Ради Андрій Дикун.

13:29 101-річний Бенджамін Ференц, який був прокурором на Нюрнберзькому процесі над нацистами, вважає, що російський президент Володимир Путін має бути засуджений за злочини проти людства, які скоюють російські війська в Україні.

13:25 У Херсоні триває мітинг проти російських агресорів: учасники заспівали Гімн України.

13:21 ОГТСУ:  "Через бойові дії станом на 12:00 5 березня компанія зупинила роботу 16 газорозподільних станцій у Харківській, Миколаївській, Запорізькій, Київській, Донецькій, Луганській областях. Без газу залишаються сотні тисяч побутових споживачів».

13:19 Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук: «Я констатую той факт, що Росія порушила домовленості, навіть за посередництва Червоного Хреста, не дотрималась узятих на себе зобов’язань і обстрілює місто Волноваху. Крім того, ведуться бої в районі Пологи-Оріхове, що унеможливлює рух колони із Маріуполя до Запоріжжя».

13:14 В Охтирці Сумської області рятувальники проводять розбір зруйнованих конструкцій та здійснюють пошук людей на місці ворожого авіаудару по теплоелектростанції - ДСНС.

13:06 На Одещині замінували узбережжя для запобігання висадці ворожого десанту, пересуватися там заборонено - Одеська обласна військова адміністрація.

13:04 Понад 3,5 тисячі тонн продовольства вже надійшло до Києва, Харкова, Миколаєва, Херсона, Полтави - Всеукраїнська Аграрна Рада.

12:59 Передмістя столиці готується дати відсіч російському загарбнику – Міноборони

12:57 Евакуація мирного населення Маріуполя переноситься у зв'язку з ворожим обстрілом - Маріупольська міськрада.

12:52 За дев'ять днів латвійська благодійна організація Ziedot.lv зібрала 5,435 мільйона євро на допомогу українцям під час війни.

12:51 Міжнародний союз біатлоністів (IBU) пішов на безпрецедентний крок, змінивши свій логотип на кольори українського прапора.

12:48 Оператор газотранспортних систем України (ОГТСУ) та оператор ГТС Польщі Gaz System S.A. домовилися про запровадження гарантованих потужностей для імпорту газу з 6 березня.

12:48 Із Одещини до Румунії та Польщі успішно евакуйовані 713 вихованців із 33-ох дитячих будинків, інтернатів, центрів соціально-психологічної реабілітації, навчальних та реабілітаційних закладів, центрів професійної освіти, патронатних та опікунських сімей - ОДА.

12:47 У Чернігові затримали пілота збитого російського літака Су-25, другий загинув - голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус.

12:42 Сотні жителів смт Білокуракине на Луганщині перекрили російським загарбникам та їхній техніці дорогу і скандували «Україна!» - голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

12:40 У Сумах російська авіація завдала точкових ударів по інфраструктурних об'єктах міста - керівник Сумської ОВА Дмитро Живицький.

12:36 Президент України Володимир Зеленський подякував пересічним американцям за стійку підтримку України та зазначив, що 74% з них висловились за посилення санкцій проти РФ та закриття неба над Україною.

12:36 Міські служби Києва замінили полотнище головного прапора.

12:34 Ворог вдарив ракетами по будинках у Білій Церкві Київської області, є постраждалі -  глава Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба.

12:34 У Миколаєві на Кульбакинський аеродром пішли танки - керівник ОВА

12:33 Зеленський: Керівництво країни продовжує консультації з провідними країнами Європи щодо вступу України до ЄС.

12:31 В Енергодарі під час нападу російських військ на Запорізьку АЕС загинуло троє нацгвардійців, ще двоє у тяжкому стані перебувають в реанімації - міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

12:26 Президент Володимир Зеленський висловив захоплення українцями, які у своїх містах чинять опір загарбникам.

12:26 Україна вже думає про майбутнє українців після війни. Наразі ведуться перемовини про допомогу нашій державі з провідними фінансовими установами – Зеленський.

12:21 На Київщині двоє важкопоранених дітей померли через неможливість отримати допомогу - лікар Охматдиту

12:16 У місті Попасна на Луганщині російські війська обстріляли лікарню, влада області просить населення міста знаходитися в укриттях - голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

12:12 На Луганщині агресор обстрілює Рубіжне, цілять по об'єктах енергозабезпечення – голова ОВА

12:05 Протягом минулої доби російська авіація систематично бомбила Чернігів. Від обстрілів загинуло 17 людей, ще 13 – травмовані - Чернігівська обласна військова адміністрація.

12:04 Президент Володимир Зеленський наголосив, що гуманітарними коридорами з Маріуполя і Волновахи зможуть скористатися всі, хто потребує допомоги, водночас він закликав громадян, здатних захищати свої міста, залишитися.

12:02 На околицях Чернігова сили ППО збили ще один ворожий штурмовик - ОТУ "Північ".

11:59 В Естонії через великі організації зібрано 5,9 млн євро пожертв на підтримку України.

11:57 Тернопільщина прийняла понад 10 тис. внутрішньо переміщених осіб - голови облдержадміністрації Володимира Труша.

11:56 Армія РФ не вийшла на заплановані рубежі, ЗСУ тримають оборону – Зеленський

11:54 Команда «Формули-1» Haas F1 Team припинила контракт із російським гонщиком Микитою Мазепіним через агресію РФ проти України.

11:52 АТ "Укрзалізниця" додало ще три евакуаційні рейси. Зазначається, що рейси Вінниця - Львів виконуватимуться о 12:30 та о 13:10, рейс Дарниця - Львів - о 17:00 та рейс Дарниця - Харків - о 12:00.

11:45 Зеленський: Упевнений, скоро зможемо сказати нашим людям – повертайтеся. Президент наголосив, що жінки й діти з України, які евакуйовуються до Європи, отримали гідне ставлення, гуманітарної кризи на кордоні немає.

11:45 Запорізька область отримала гуманітарну допомогу від Львова. Сьогодні рятувальники та волонтери розвантажували перші чотири вагони.

11:42 Під Харковом підрозділи Збройних сил України перейшли до контрнаступу - Сухопутні війська ЗСУ.

11:39 До суду притягнуть правоохоронця, який за 17 тис. грн здав спецслужбам РФ інформацію про розташування та чисельність військових частин Збройних сил України - Офіс генерального прокурора.

11:36 Станом на 9:30 5 березня атомні електростанції України продовжують стабільно працювати – Енергоатом

11:35 У центрі Херсона триває проукраїнський мітинг, люди з площі Свободи йдуть колоною центральним проспектом Ушакова, херсонці засвистують ворожу техніку, що проїжджає проспектом.

11:35 В Італії арештували майно підсанкційних російських олігархів на €140 мільйонів

11:28 Диспетчерський центр НЕК «Укренерго» тримає в мережі нормативну частоту 50 Гц.

11:20 Масові заклики українців можуть спонукати Захід закрити небо над Україною - голова Київської військової адміністрації Микола Жирнов

11:14 Українські військові збили ще один вертоліт Збройних сил РФ - Управління стратегічних комунікацій апарату головнокомандувача ЗСУ.

11:14 Японські діти передають на підтримку України свої скарбнички – посол

11:14 КМДА: Сьогодні у Києві здійснять планові роботи із заміни полотнища головного прапора України.

11:11 Ворожий снаряд пошкодив колію у напрямку Ірпеня - пресслужба АТ "Укрзалізниця"

11:07 Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук: За даними українських військових, російські загарбники використовують режим тиші і просуваються вперед на заявлених маршрутах для завезення гуманітарної допомоги.

11:05 ДПСУ: Державний кордон України на західній ділянці за минулу добу перетнули понад 118 тисяч осіб та більше 13,5 тисяч транспортних засобів.

11:05 Полонений строковик з Єкатеринбурга закликав росіян іти на протести і зупинити війну – СБУ

11:00 Херсон - це Україна! На центральній площі Свободи у Херсоні, біля будівлі захопленої російськими загарбниками ОДА розпочалася масова мирна акція протесту - голова обласного відділення КВУ Дементій Білий.

10:58 Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликає Захід відключити Сбербанк від SWIFT і закрити для Росії порти

10:51 Українські захисники на Чернігівщині взяли в полон кількох російських вояків - Оперативне командування "Північ".

10:48 Пожежа на шахті в Кривому Розі: врятували 11 працівників, заблокованих під землею

10:42 Метро Києва працює в режимі перевезень. На червоній лінії поїзди курсують від стації "Шулявська" до станції "Університет". На синій - від "Героїв Дніпра" до "Теремків", без зупинки на станціях "Майдан Незалежності", "Площа Льва Толстого". На зеленій лінії - від станції "Сирець" до "Видубичів", без зупинки на станціях "Палац спорту", "Кловська", "Золоті ворота". Також працює ділянка "Славутич" - "Червоний хутір". Орієнтовний інтервал руху 40 хвилин.

10:41 Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай: «Важливо: Готується "зелений" коридор. На найвищому рівні… Голови не можна підняти від обстрілів - у Сєвєродонецьку, Лисичанську, Попасній. Російська авіація і артилерія перетворюють наші міста на руїни. Прямі влучання були у багатоповерхівки і приватні будинки, лікарні, школи, дитсадки, комунальні установи. У житлових кварталах - безліч снарядів, які не розірвалися - різних видів і калібрів».

10:36 Російські війська завдали авіаудару по Житомирському бронетанковому заводу, внаслідок чого травмовані двоє людей - голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

10:32 ОП: Незабаром запрацює сайт fightforua.org, який міститиме всю необхідну інформацію для громадян іноземних держав, які хочуть приєднатися до Інтернаціонального легіону оборони України.

10:32 Енергоблоки Рівненської атомної електростанції (РАЕС) станом на 9:00 5 березня працюють у штатному режимі - начальник управління інформації та зв'язків з громадськістю (УІтаЗГ) РАЕС Сергій Гуцало.

10:25 Південнокорейська компанія Samsung призупинила постачання техніки до Росії та надає $6 млн гуманітарної допомоги Україні.

10:19 Компанія Revolut заборонила грошові трансфери в РФ і Білорусі

10:11 Керівник Херсонської ОВА Геннадій Лагута: "Щодня в інтернеті з’являється все більше фейкової інформації щодо ситуації на Херсонщині. Таким чином окупанти хочуть навести ще більше паніки серед мирного населення та повністю дестабілізувати ситуацію в області. Довіряти лише офіційним джерелам інформації та бути обережними, берегти себе і своїх рідних».

10:09 Міноборони: Ресурси ворога вже вичерпуються, і потрібно не дати йому ці ресурси поповнювати, щоб він виснажився остаточно.

10:06 Міжнародна електронна платіжна система PayPal припинила надання своїх послуг в Росії через її агресію проти України.

10:04 Поліція Житомирської області: «На межі Житомирської і Київської областей у результаті запеклих боїв з агресором знаходиться значна кількість пошкодженої ворожої військової техніки. Активісти-ветерани ОВС (органів внутрішніх справ – ред.) буксирують автівки до автомайстерень та власним коштом їх ремонтують. Таким чином уже 3 одиниці важкої техніки передано ЗСУ»

09:54 Керівник Донецької ОВА Павло Кириленко: «Сьогодні, 5 березня, з 9:00 до 16:00 буде встановлено режим тиші. З 11:00 починається евакуація мирного населення. Гуманітарний “зелений” коридор прокладено маршрутом Маріуполь – Нікольське – Розівка – Пологи – Оріхів – Запоріжжя»

09:51 Генеральний штаб ЗСУ: Загальні бойові втрати противника з 24 лютого по 5 березня орієнтовно становили: особового складу - понад 10 тис. осіб, танків ‒ 269 одиниць, ББМ ‒ 945 одиниць, артилерійських систем –105 одиниць, РСЗВ - 50 одиниць, засоби ППО - 19 одиниць; літаків – 39 одиниць (уточнюється), гелікоптерів – 40 одиниць (уточнюється), автомобільної техніки - 409 одиниць, легкі швидкісні катери - 2 одиниці, цистерн з ППМ - 60, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 3.

09:46 Ресурси ворога в Україні закінчуються, тенденція здачі в полон зростає - Резніков

09:45 КМДА: Ніч у Києві пройшла спокійно, ситуація у столиці перебуває під контролем.

09:45 На Миколаївщині війська РФ збираються в районі Баштанки та Галицинового - глава ОВА

09:40 Ситуація в Києві напружена, триває підготовка оборони – ОВА

09:28 Радіаційний фон у Запорізькій області не несе загрози життю і здоров’ю - голова ОВА

09:27 У Києві оголосили повітряну тривогу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-