Битва за Україну. День восьмий. Випуск 2

Битва за Україну. День восьмий. Випуск 2

Укрінформ
Восьмий день іде протистояння рашистським мерзотникам. Але ми, українці, незламні. Ми стоїмо проти ворога міцним щитом. Перемога буде за нами! Слава Україні!

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні і Києві на 15 годину 3 березня.

14:38  Найбільший європейський автобудівник Volkswagen Group зупиняє виробництво на своїх російських заводах і припиняє експорт до Росії.

14:35 В Ірпені внаслідок обстрілу російськими загарбниками загинула дитина – міський голова.

14:34 Україна вимагає закрити небо над ядерними об'єктами – звернення до МАГАТЕ

14:31 ЄС надасть Україні €1,2 мільярда макрофінансової допомоги

14:19 Влада Франції конфіскувала яхту, яка належить голові компанії "Роснефть" і другу президента РФ Володимира Путіна Ігорю Сєчіну.

14:16 Українська делегація вилетіла на переговори з РФ

14:15 Міністри закордонних справ Дмитро Кулеба закликав партнерів закрити повітряний простір над Україною, інакше кров убитих Росією українців буде і на їхніх руках.

14:14 Арестович: Російські війська намагаються продовжити наступальну операцію на Харків та Лозову, проте темпи цього наступу уповільнюються й ворог зазнає втрат.

14:11 Геннадій Лагута: Херсонщині через агресію Росії загрожує екологічна катастрофа - на птахофабриці у Чорнобаївці гіне 3 млн курей.

14:08 Підрозділ Головного управління розвідки Міноборони України захопили російську командно-штабну машину, її передали ЗСУ.

14:06 НБА Україні допоможе відбудувати спортивну інфраструктуру - Медведенко

14:03 Національний банк України спрощує вимоги до банків при зарахуванні готівкових коштів для проведення фінансових операцій із зарахування коштів благодійної допомоги.

14:02 Міноборони: Усі підходи до Києва були важливі для ворожої армії Російської Федерації, оскільки їх головна мета – захоплення Києва. Тому російським загарбникам важливо було захопити Бучу.

13:56 Російські ракети вдарили по житловому масиву у центрі Чернігова - регіональне управління Сил ТрО “Північ” Збройних сил України.

13:56 Збройні Сили України укріплюються в Макарові Київської області, зупинили ворога на Чернігівському й Сумському напрямках - Арестович.

13:50 «Формула-1» більше ніколи не проводитиме гонки в Росії. Угоду розірвано.

13:50 Андрій Осадчук: «Комітет правоохоронної діяльності Верховної Ради України щойно одностайно проголосував за суттєве посилення кримінальної відповідальності за мародерство і зняв усі обмеження на застосування вогнепальної зброї цивільним населенням для відсічі збройної агресії РФ/іншої країни, на час воєнного стану».

13:49 У мерії Херсона працює штаб, який займається наразі питаннями життєзабезпечення, над містом – український прапор, усі депутати та чиновники попереджені про відповідальність за державну зраду - мер.

13:47 У Маріуполі російський агресор наразі створює гуманітарну катастрофу, не даючи можливості вивезти з міста жінок, дітей та літніх людей – міська рада.

13:42 У селі Яковлівка Харківської області області повітряної атаки збройних сил Російської Федерації бомбами зруйновано щонайменше 30 приватних будинків, три людини загинули, 7 зазнали поранень – ДСНС.

13:31 У Київській області внаслідок обстрілів російськими військами села Гатне загинула людина - ДСНС.

13:26 Очільник Херсонської ОВА Геннадій Лагута: Підрозділи російських окупаційних військ наразі зайняли будівлю Херсонської обласної державної адміністрації. Водночас обласний оперативний штаб на чолі з головою Херсонської обласної військової адміністрації продовжує роботу.

13:00 У Херсоні є постраждалі через відеозйомки з вікна - мерія

12:56 Стримінговий сервіс Spotify заявив, що закриває свій офісу у Росії у відповідь на напад на Україну.

12:48 ОАЕ скасували візи для українців

12:38 Киян просять не залишати масово свої авто біля залізничного вокзалу, адже покинуті автівки, які блокують під’їзд до вокзалу, служби евакуюють.

12:36 Міністри закордонних справ країн НАТО проведуть надзвичайну зустріч завтра, 4 березня.

12:35 Співробітники СБУ в режимі 24/7 працюють над виявленням диверсантів і зрадників. Упродовж минулої доби в різних регіонах України затримані коректувальники вогню, ДРГ, зрадники, які перейшли на бік ворога.

12:33 Пошкоджену теплотрасу біля вокзалу у Києві відновлять сьогодні - Кличко

12:30 У Київській області Російські війська завдали авіаудару по селу Гатне - поліція

12:30 Українська школа в Об'єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ) «Софія» започатковує ініціативу – допомагати дітям України, які зараз позбавлені можливості навчатися, втратили зв’язок зі школою, перебувають поза за межами країни.

12:29 У багатьох російських містах тривають акції протесту проти війни, яку почала Росія проти України. З початку протесту і до ранку 3 лютого було затримано 7626 протестувальників.

12:26 Українські захисники спалили колони техніки агресора на Чернігівщині та Сумщині

12:24 На Миколаївщині гарячими точками залишаються Вознесенськ, Снігурівка, Баштанка та всі села між ними.

12:13 У бою під Васильковим на Київщині загинув рівненчанин Сергій Пущенко – відомий портретист, графік і живописець, автор «Фронтового кобзаря», волонтер і доброволець. Вічна пам'ять і Слава Герою.

12:03 ООС : Підрозділом протиповітряної оборони Об’єднаних сил в районі населеного пункту Волноваха збито російський винищувач-бомбардувальник СУ-34.

11:59 Україна домовилася про розміщення у Греції онкохворих дітей та їхніх батьків – МЗС

11:57 Українців Португалії запрошують долучитися до важливої акція «Серце миру для України» з вимогою закрити небо над Україною, яку організовують португальці у Лісабоні у п’ятницю, 4 березня, о 18:00.

11:51  Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки: Списки «з даними членів ДРГ» - фейкові. Їх поширює ворог

11:51 Президент України Володимир Зеленський у зверненні до Російської Федерації закликав росіян вчити слова - репарація та контрибуція. Він наголосив, що РФ відшкодує Українській державі все, що було знищено під час війни.

11:49 У Херсоні на 23 локаціях безкоштовно роздаватимуть хліб - міськрада

11:48 У боті, який допомагає блокувати диверсійні акаунти, уже 136 тисяч підписників - Нацполіція

11:47 На мітингу проти російського вторгнення в Україну українці та люди інших національностей, що проживають в Південній Африканській Республіці, закликали владу країни припинити економічне співробітництво з РФ, а також відключити російські пропагандистські канали RT і Sputnik 4.

11:43 У Варшаві розпочали процес переведення на баланс міста будівель російських дипломатичних установ, після чого там планується розмістити біженців із України.

11:33 Білоруський веслувальник Шурмей поїхав захищати Україну

11:32 Україні регулярно надають військову допомогу 19 країн - МЗС

11:25 Кожен українець, який через війну втратив роботу, отримає 6,5 тисяч - Зеленський

11:24 Зеленський: Україна щоденно отримує зброю від партнерів, крім того, до нас їдуть перші з 16 тисяч іноземних добровольців.

11:24 Президент Володимир Зеленський заявив, що всі лінії оборони України збережені, російські війська за тиждень не досягли успіху на жодному зі стратегічних напрямків.

11:21 Латвійський парламент одноголосно ухвалив заяву, в якій висловлюється підтримка надання Україні статусу країни-кандидата до Європейського Союзу.

11:15 Данілов: Найгарячіший напрямок доби - одеський. Тут ворога зустрічають вогнем і барикадами

11:14 Головний редактор "Эха Москвы" Олексій Венедиктов повідомив про ліквідацію радіоканалу та сайту цього медіа.

11:10 Миколаїв відбив вже дві атаки російських військ, загинуло 40 людей - мер.

11:08 У Болгарії затримали генерала за шпигунство на користь РФ

11:08 У Салоніках – другому за величиною місті Греції – не вщухають мирні акції проти війни Росії в Україні. 

11:05 Глава МЗС Латвії Едгар Ринкевичс: До Латвії прибули евакуйовані з Москви українські дипломати

11:03 МЗС Польщі: Україна може отримати статус кандидата у члени ЄС у наступні декілька днів.

11:02 Гайдай: Унаслідок обстрілів російськими військами міста Попасна Луганської області двоє місцевих жителів загинули, шестеро зазнали поранень.

11:00 На півночі Полтавської області цієї ночі українська армія знищила колону ворожої техніки. Втрати загарбників уточнюються - начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

10:58 У Кривому Розі людей, які мешкають поблизу військових об'єктів, задля їхньої безпеки переселяють в інші мікрорайони - міськрада.

10:58 Маріуполь та Волноваха під контролем ЗСУ, українські захисники дають гідну відсіч агресору

10:51 У Фейсбуці створили сторінку Координаційного центру розміщення постраждалих від агресії РФ

10:50 У Світовому конгресі українських молодіжних організацій (СКУМО) розповіли, що біженці з України можуть звертатися до організації з усіх питань під час виїзду за кордон.

10:48 На Сумщині взяли під варту 27 російських військовослужбовців - ОГП

10:35 У Києві наземний транспорт та метро працює у скороченому складі лише за окремими маршрутами - КМДА

10:32 Укрзалізниця надала ЗСУ вагони-рефрижератори для вивезення знищених російських агресорів.

10:32 Підрозділи української протиповітряної оборони збили над Ірпенем російський літак Су-30 – Залужний.

10:28 Ніхто не залишає і не планує здавати ворогу українські території – СБУ

10:12 Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони Україні нагадує, що діяльність ворожих каналів комунікації вже не просто дезінформація, це інформаційний тероризм.

10:12 Верещук: Росія досі відмовляється забирати тіла своїх солдатів, які вторглися на територію України і були ліквідовані.

10:07 Українці, які проживають в Нідерландах, активно збирають та передають допомогу українським бійцям, що воюють з російським агресором.

10:05 Найнебезпечнішими напрямками наступу російських окупаційних військ в Київській області на сьогодні є Житомирська траса, Буча-Ірпінь-Гостомель та Вишгородський район – Сухопутні війська ЗСУ.

10:02 Усі українські АЕС працюють стабільно у штатному режимі - Енергоатом

10:00 Сухопутні війська ЗС України: Бойові втрати російського агресора з 24 лютого по 3 березня орієнтовно становлять близько 9 тисяч особового складу. Також серед ворожих втрат: танки ‒ 217, ББМ ‒ 90, артилерійські системи – 90, РСЗВ - 42, засоби ППО - 11, літаки – 30 (інформація уточнюється), гелікоптери – 31 (інформація уточнюється), автомобільна техніка - 374, легкі швидкісні катери - 2, цистерни з ППМ - 60, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 3.

09:54 Міжнародний паралімпійський комітет:  Росію і Білорусь усунули від участі в Паралімпіаді-2022

09:51 Генштаб: У напрямку Одеси з боку Кримського півострова рухається десантна група ЧФ РФ у супроводі трьох десантних кораблів і трьох ракетних катерів. В Одесі ворога готові зустріти вогнем підрозділи ЗСУ.

09:47 У Чернігові внаслідок обстрілу в нафтобазу влучив снаряд, внаслідок чого сталось займання резервуарів з дизпальним - ДСНС.

09:45 Резніков: Російські війська злякалися ганебної поразки і почали вчиняти злочини проти людяності й уже є не армією, а звичайними боягузами та терористами.

09:43 У Києві відкрили для проїзду транспорту Північний і Дарницький мости - КМДА

09:42 Російський агресор у ніч на 3 березня обстрілював Лисичанськ, було масове пошкодження житлових будинків та приміщення Верхнянської поліклініки екстреної медичної допомоги - Гайдай.

09:38 Резніков: Українська армія знищила стільки російської військової техніки, що можна було б озброїти армії кількох країн, і можливості ЗСУ зростають.

09:34 У РНБО спростували черговий фейк Кремля про ЗСУ та «живий щит» із іноземців

09:24 Генеральний штаб Збройних сил України закликає громадян до тотального спротиву ворогу, передусім треба позбавити ворога тилової підтримки.

09:12 КМДА: У Києві спокійно. Інфраструктура працює в штатному режимі: тепло, вода, електрика, зв’язок є в усіх районах.

09:01 Вихованцю «Карпат» Віталію Сапилу присвоїли звання Героя України. Він загинув у бою під Києвом.

08:52 Кількість біженців з України досягла одного мільйона - ООН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-