Битва за Україну. День сьомий. Випуск 2

Битва за Україну. День сьомий. Випуск 2

Укрінформ
Ми впевнено стоїмо і шлемо рашистів у напрямку їхнього корабля. Слава ЗСУ! Слава Україні! Переможемо!

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні і Києві на 15 годину 2 березня.

14:33 У Сєверодонецьку на Луганщині ворожий снаряд прямо влучив у дитячий садок, виникло займання.

14:20 На Київщині українська протиповітряна оборона вночі 1 березня знищила два російських винищувачі Су-35С – Командування Повітряних сил ЗС України.

14:19 У Маріуполі агресор обстріляв житлові будинки, лікарні, гуртожиток для переселенців та продовжує обстрілювати мирні квартали міста - Маріупольська міськрада.

14:15 Іспанія відправляє наступальну військову техніку для українського опору – ЗМІ.

14:07 Мер Херсона – до ЗМІ: Допоможіть отримати зелений коридор, аби вивезти поранених та тіла загиблих, завезти до міста медикаменти та продукти харчування.

13:59 Наразі немає офіційних даних щодо участі білоруської армії у війні Росії проти України – позаштатний радник керівника ОП Арестович.

13:58 Українська армія укріплюється на околицях Горлівки та планує розвивати наступ – Арестович.

13:48 В Україні з початку збройної російської агресії вже загинули понад 2000 громадян нашої країни, не рахуючи захисників – ДСНС.

13:48 Airbus призупинила технічну підтримку російських авіакомпаній та постачання запчастин до Росії – Reuters.

13:48 У ці надскладні для всієї України дні на захист своєї держави стала й спортивна спільнота: Національний олімпійський України направив 1 млн грн на підтримку української армії.

13:41 Ворожі війська виснажуються, а на окремих ділянках змушені тактично відступати, в той час як українську армію поповнили десятки тисяч резервістів – прем’єр-міністр Шмигаль.

13:37 Єврокомісія пропонує активувати механізм тимчасового захисту для людей, які рятуються на територіях країн-членів ЄС від війни, розв’язаної Росією проти України.

13:28 Канцлер ФРН Олаф Шольц і прем’єр-міністр Ізраїлю Нафталі Бенеті наполягають на припиненні війни в Україні.

13:24 Виконком Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) ухвалив рішення щодо усунення від змагань російських та білоруських спортсменів у зв'язку з війною в Україні.

13:23 На Луганщині у Лисичанську  пряме влучення в житловий будинок та дитячий майданчик - голова Луганської військової обласної адміністрації Сергій Гайдай.

13:22 Сімдесят громадян Японії висловили бажання воювати за Україну - ЗМІ

13:20 Україна готова до нового раунду переговорів з Росією без жодних ультиматумів, але  їхня дата наразі невідома – Кулеба.

13:20 У Херсоні містяни з Державними прапорами вийшли на площу Свободи, вставши перед озброєними російськими військовими. Відповідне відео виклали у Фейсбуці.

13:17 Російські загарбники проводять цілеспрямовані обстріли медзакладів і медтранспорту, порушуючи право на життя та здоров’я українців – омбудсмен Денісова.

13:16 Російським солдатам запропонували акцію: в обмін на військову техніку їм дадуть їжу і квиток до РФ – голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

13:07 У Києві правоохоронці викрили п’ятьох диверсантів на станції метро - Нацполіція.

13:05 Російські загарбники, які обстріляли мирний Харків, і вбивають людей, заплатять за це – Вакарчук.

13:04 Члени обох палат канадського парламенту висловили підтримку Україні, вибудувавши собою тризуб. Акція відбулася навпроти будівлі федерального парламенту в Оттаві.

13:02 Волонтери завезли в місто Охтирка Сумської області вдосталь медикаментів – мер.

13:01 У Харкові врятували з-під завалів десятеро людей, тривають аварійно-рятувальні роботи – ДСНС.

13:00 Мер Миколаєва - до російських солдатів: «Вам не перемогти у цій війні. Тому що Україну захищають не лише тисячі військових, а й весь народ. Сьогодні ми єдині як ніколи. У вас стрілятимуть, вас підриватимуть, вас спалюватимуть! Ласкаво просимо в пекло!»

12:57 Росія, як сторона конфлікту, не повинна голосувати за резолюцію Радбезу ООН щодо України – депутат Бундестагу.

12:57 На Луганщині у Старобільську населення з національними прапорами перегородили дорогу ворожій техніці та заспівали Гімн України. Відео з місця подій виклав у Фейсбуці голова військової обласної адміністрації Луганської області Сергій Гайдай.

12:53 У СБУ заявили, що відомство не запроваджує жодних нових правил комунікації, і що всі системи зв’язку та месенджери працюють у штатному режимі. Нагадаємо, що раніше у Інтернеті з’явилася інформація, начебто в Україні у зв’язку з обставинами з’являються нові правила комунікації. Зокрема, нібито будуть записуватися усі записи телефонних дзвінків, усі повідомлення та дзвінки від WhatsApp і нібито буде вестися моніторинг Твіттера і Фейсбука тощо.

12:52 Перед хокейним матчем команд “Вінніпег Джетс” та “Монреаль Канедієнс” у Канаді чоловічий хор виконав Гімн України.

12:48 Тисячі мешканців Мелітополя Запорізької області вийшли на мітинг, щоб сказати російським солдатам, які окупували місто, щоб вони «йшли додому».

12:44 Чоловіки призовного віку, які прибули на Львівщину, обов’язково мають стати на військовий облік протягом 24 годин - голова Львівської ВДА.

12:25 Вороги вимагали від Конотопа здатися, погрожуючи в іншому випадку завдати артудар. Місто послало їх куди треба - Сумська ОВА.

12:22 Мер Чернігова до чернігівців: Треба готуватися до можливих вуличних боїв - іншого вибору немає.

12:20 Київ відправив гуманітарну допомогу в місто Бучу, яке потерпає від атак агресорів – Кличко.

12:16 Рашисти стягують свої війська до української столиці, але місто стоїть і стоятиме – Кличко.

12:15 На відбудову знищеної інфраструктури України потрібно буде виділити 100 млрд євро з бюджету ЄС – глава польського уряду Матеуш Моравецький.

12:15 Соцгрупа «Рейтинг»: 80% українців готові захищати цілісність Батьківщини зі зброєю у руках.

12:10 У разі невиконання Росією рішення Європейського суду з прав людини припинити напади на цивільні об’єкти в Україні всі випадки його порушення стануть підставою для стягнення компенсації після перемоги нашої країни - МЗС України.

12:06 СБУ затримала коректувальника, який 23 лютого, напередодні ракетно-бомбового удару РФ по Україні, навів ворожі ракети на Івано-Франківський аеродром. За інформацією спецслужб, затриманий прибув до Франківська 22 лютого і заселився в мотель неподалік летовища.

12:04 У Київському метрополітені перебуває в укритті до 15 тисяч киян, інфраструктура підземки розрахована до 100 000 людей - начальник КП «Київський метрополітен» Брагінський.

12:03 Обстріл телевежі у Києві: оператор заздалегідь перевів сигнал через європейські супутники – Держспецзв’язку.

12:01 На закарпатських кордонах черги зменшилися вдвічі – ОВА.

11:58 Соцгрупа «Рейтинг»: 88% українців вірять у те, що Україна зможе відбити напад РФ.

11:58 Після зіткнення зі 128-ю гірсько-штурмовою Закарпатською бригадою росіяни втекли, кинувши неушкоджені 2 танки, 2 БТРи і вантажівки з боєприпасами - Закарпатський легіон.

11:48 Міністр цифрової трансформації України Федоров закликає айтішників РФ донести свою позицію та сказати «ні» війні, поки ще не пізно.

11:43 Міністерство внутрішніх справ закликає українців показувати знайомим і рідним у РФ, у тому числі через відео, знищену в Україні техніку РФ і полонених військовослужбовців Росії.

11:42 Мешканці Енергодара тримають оборону, ворога не впустять в місто ні на крок – мер. Нагадаємо, що ворожа техніка постійно підходить до Енергодара, де розташована найбільша в Європі атомна електростанція.

11:35 Росія має негайно припинити вбивства та страждання людей в Україні — Рада Європи.

11:33 На Миколаїв сунуть ворожі війська, зокрема, гвинтокрили з Криму, тож місто готується дати відсіч загарбникам – мер.

11:25 Російський мільярдер Роман Абрамович, якого вважають наближеним до президента Володимира Путіна, терміново продає майно у Лондоні – британський депутат.

11:22 Українські військові у Горлівці завдали ворогу серйозних втрат та планують найближчим часом закріпити там свої позиції – джерела Укрінформу в ЗСУ.

11:17 Як вступити до Інтернаціонального легіону оборони України – роз’яснення Мін'юсту за посиланням.

11:14 У Житомирі під час нічного ракетного обстрілу, який здійснили російські загарбники, загинули троє людей та 16 отримали травми, серед них 7 дітей.

11:13 На Київщині складна ситуація в напрямках смт Бородянка, Житомирської траси та селища Димер. Окупанти не дають ані “зелений коридор”, ані можливість проїхати волонтерам для допомоги цивільному населенню – голова ОДА.

11:11 Урядова «гаряча лінія» 1545 працюватиме для потреб воєнного часу і прийматиме запити про: проблеми з водопостачанням, водовідведенням, опаленням; пошкодження інфраструктури: газогонів, залізниці, комунальної інфраструктури; евакуація та повернення громадян, які були змушені виїхати за кордон через вторгнення РФ в Україну; потреби у продуктах харчування, ліках, пальному, тощо;

11:10 У Києві тривають відновлювальні роботи Київської телевізійної вежі, яку 1 березня обстріляли росіяни.– перший заступник голови КМДА Поворозник.

11:07 У Росії студенти і вчені Сколківського інституту науки і технологій (Сколтех) вимагають припинення війни з Україною – російське інтернет видання «Медуза».

11:04 Зеленський змінив голів Одеської та Черкаської областей. Відтепер зазначеними ОДА керуватимуть військовослужбовець та розвідник – Максим Марченко та Ігор Табурець.

10:42 Росія у Чорному морі продовжує практику піратства: погрожує цивільному судну і хоче використати його як живий щит – ВМС ЗСУ.

10:36 Польська прокуратура розпочала слідство у справі збройної агресії Росії проти України. Зібрані документи буде передано до Міжнародного суду в Гаазі – мінюст Польщі.

09:56 Голова Харківської ОВА: ЗСУ утримують позиції в Харкові, усі атаки відбито. За добу від ворожих атак загинув 21 мирний житель.

09:50 Зеленський закликав євреїв усього світу відреагувати на обстріл ракетами Бабиного Яру: не мовчати, бо у мовчанні народжується нацизм.

09:44 Ексглава МЗС РФ Козирєв закликав дипломатів піти у відставку через агресію в Україні.

09:35 Зеленський – до українців: За час війни громадяни об’єдналися більше, ніж за 30 років Незалежності.

09:32 Ця битва стосується всіх: сербська художниця Марина Абрамович закликала світ об’єднатися, щоб допомогти Україні протистояти російській агресії.

09:32 Київська обласна військова адміністрація створила кол-центр області спільно з партнером "Датагруп" для допомоги населенню. Телефон +380 (44) 363 07 34.

09:25 Попри важкі бої та авіанальоти Україна тримає оборону. За даними місцевих ОДА, найважчим вчорашній день, 1 березня, був для Харкова та Харківщини, Житомира, Херсона, Сум, Донеччини, Кіровоградщини, Миколаївщини та Київщини.

09:21 Світовий конґрес українців (СКУ) закликав підтримати петицію з вимогою визнати російського президента Путіна військовим злочинцем та притягнути його до відповідальності у суді.

09:20 Міністр спорту Канади Паскаль Сент-Онж: Російській та білоруській збірним слід закрити доступ на Паралімпійські ігри.

09:17 Українські спортсменки Олена Білосюк, Наталія Добринська, Марина Алексіїва, Алла Черкасова, Ганна Безсонова, Яна Шемякіна, Олена Яценко, Олена Костевич, Марина Бех-Романчук, Анастасія Коженкова, Ольга Харлан, Ірина Геращенко, Ольга Полюк та Олена Петрова подякували нашим захисникам: «Ваша неймовірна воля і перемоги згуртовують та роблять нас всіх сильнішими».

09:15 У Харкові через обстріли горять житлові будинки та дах управління МВС – ДСНС.

09:10 Священники УПЦ МП просять Онуфрія скликати собор і вийти з московського патріархату.

09:06 Туреччина не надала дозволу трьом російським кораблям на прохід через протоки Босфор і Дарданелли – глава МЗС Туреччини Чавушоглу.

09:06 Характер подій змінюється, російські військові здаються в полон і відмовляються продовжувати наступ - Резніков.

09:04 РФ відправляє на війну з Україною слюсарів, учителів та соціальних працівників з ОРДЛО – Міноборони.

09:00 Укрінформ підготував інфографіку про те, що треба знати українцям, які вирішили допомогти пораненим військовим та цивільним своєю кров’ю. Детальніше – тут.

08:59 Російський «Сбербанк» змушений піти з європейського ринку через великий відплив грошових коштів та загрозу безпеці співробітників та відділень – ЗМІ.

08:50 Канада планує скасувати візи для українців, що рятуються від війни. За таке рішення проголосував постійний комітет парламенту Канади із питань імміграції. Тепер проект буде скеровано до сесійної зали, де його мають підтримати більшість парламентарів.

08:49 Компанія Google заблокувала у магазині додатків Google Play у Європі програми, пов'язані з пропагандистськими RT та Sputnik.

Підготував Мирослав Ліскович, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-