Токаєв запропонував посередництво Казахстану для переговорів Росії та України

Токаєв запропонував посередництво Казахстану для переговорів Росії та України

Укрінформ
Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв на з'їзді правлячої партії закликав Україну та Росію до переговорів та запропонував посередництво за потреби.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

«Ми закликаємо обидві держави до знаходження спільної мови за столом переговорів, до досягнення домовленості та згоди, іншого шляху немає, поганий світ кращий за добру сварку. Казахстан зі свого боку готовий надати всіляке сприяння, включаючи посередницькі послуги, якщо вони, звісно, ​​знадобляться», - сказав Токаєв.

Перед цим він повторив низку кремлівських наративів, зокрема, що до війни в Україні призвело те, що «Мінські угоди залишилися на папері».

Казахстанський президент також сказав, що доручив уряду країни підготувати економіку до відображення санкційних викликів, щоб забезпечити безперебійне функціонування в кризовій ситуації.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський, коментуючи переговори між українською та російською делегаціями, зазначив, що поки що немає такого результату, який хотілося б отримати.

Як повідомлялося, 28 лютого українська делегація зустрілася з російською на українсько-білоруському кордоні в районі річки Прип'ять. Ключовим питанням переговорів було негайне припинення вогню та відведення військ із території України.

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк, який взяв участь у зустрічі, повідомив, що українська та російська делегації під час переговорів обговорили низку пріоритетних тем і тепер їдуть у свої столиці, щоб провести консультації щодо подальших рішень. Крім того, за його словами, сторони обговорили можливість проведення другого раунду переговорів найближчим часом, на яких обговорені теми матимуть конкретну практику розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-