Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Російські золотовалютні резерви мають стати джерелом репарацій

Російські золотовалютні резерви мають стати джерелом репарацій

Укрінформ
Однією з найважливіших санкцій, яку західні держави застосували до російських агресорів, є блокування доступу Росії до її власних золотовалютних резервів. 

Саме ці кошти москва збиралася використовувати для пом’якшення руйнівної дії інших санкцій.

-

Натомість тепер із 630 мільярдів доларів власних золотовалютних резервів Росія має доступ лише до 30%, що знаходяться в самій Росії й Китаї. Решта в різному вигляді зберігається в західних державах.

-

А давайте перетворимо російські резерви на фонд репарацій, з якого вона заплатить за війну!

-

Активи путінської Росії мають піти на покриття завданих нею збитків, як колись активи гітлерівської Німеччини.

Так, це був би дуже радикальний крок. Але і війна, розв’язана Росією, є для сучасного світу безпрецедентним злочином. Який триває просто зараз.

-

Україна має закликати США, Британію, країни ЄС, де зберігаються заблоковані резерви Росії, не розблоковувати їх доти, доки не закінчиться російська агресія і не буде підрахована сума збитків, завданих Україні.

-

Має бути створено міжнародний фонд післявоєнного відновлення України, щоб відшкодувати всі наші збитки від війни (починаючи з 2014 року) і надати додаткового імпульсу розвитку нашої держави. І буде дуже правильно покрити видатки цього фонду саме за рахунок золотовалютних резервів Росії.

-

Причому чим швидше буде ухвалене таке рішення, тим краще. Тоді з кожним новим обстрілом і кожним днем окупації сума збитків Росії зростатиме, і у Москви буде дієвий стимул швидше забиратися геть.

-

Володимир Зеленський Dmytro Kuleba Oksana Markarova - якщо Україна офіційно висуне таку ініціативу, мільйони людей, солідаризуються з нами по всьому світу, її підхоплять. Давайте це зробимо!

-

P.S. До речі, уряди Грузії і Молдови також могли б порахувати збитки від окупації їхніх суверенних територій російськими військами.

Volodymyr Viatrovych

Fb

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-