«Це – не наша війна»: білоруський офіцер-десантник звернувся до співвітчизників

«Це – не наша війна»: білоруський офіцер-десантник звернувся до співвітчизників

Відео
Укрінформ
Колишній комбриг 38-ої брестської десантної бригади Валерій Сахащик закликав білоруських військових не вторгатися на територію України.

Відповідне відео він розмістив у Ютубі і його опублікувало Міноброни України у Фейсбуці.

«Як би на вас не тиснули, робіть справжній чоловічий вчинок. Прийміть правильне рішення, наберіться громадянської мужності, не відправляйте пацанів на бійню. Іноді вищий подвиг - просто сказати "ні" і увійти в історію як людина, яка врятувала життя сотень, а може бути й тисяч людей і відносини з братнім народом", - сказав підполковник запасу, колишній комбриг 38-ї брестської десантної бригади Сахащик.

Він також зазначив, що Україна ніколи не загрожувала Білорусі та не загрожує зараз.

"Друге: жодних наркоманів, націоналістів в українській владі немає. А якби вони й були — вони були б обрані на вільних, демократичних виборах.

Третє: жодних правових підстав вторгатися на територію України білоруські збройні сили не мають. Тим більше, що це прямо забороняє чинна Конституція", - додав він.

Також Сахащик наголосив: "Це не наша війна. Ви не захищатимете свою батьківщину, свій дім, свою сім'ю. Ви не здобудете в цьому конфлікті слави, а лише ганьбу, приниження, кров, смерть і становище нації-вигнанця для всього білоруського народу на десятиліття".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-