Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Щоденник рефлексій нової реальності: спати одягненим

Щоденник рефлексій нової реальності: спати одягненим

Укрінформ
Знаєте хто ще спить одягненим у вуличний одяг вже 8 років поспіль?

Я подумала, буде непоганою традицією щоранку писати такий собі невеличкий щоденник рефлексій нової реальності, поки маю таку нагоду. Сьогодні я спала одягненою: в термобілизні, джинсах і моїй улюбленій пайті з собачкою (дякую брату за неї).

Знаєте коли я востаннє спала одягненою? Коли декілька років тому я припхалася з шаленої вечірки на честь дня народження моєї подруги. В мене просто не було сил перевдягатися і я вмостилася прямо так.

А знаєте хто ще спить одягненим у вуличний одяг вже 8 років поспіль? Кримські татари в Криму. Тому що до них зранку, кілька років поспіль, вламуються в будинки співробітники російських спецслужб із черговим обшуком. Ну от як вчора російська армія вдерлася зранку в іншу країну. Для того, щоб не втрачати жодної хвилини при обшуку, вони одразу одягаються з ночі. Жінки часто сплять прямо у хіджабах.

Я не можу припинити думати про цих людей другий день. Я сиджу в приміщенні без вікон, прислухаюся до можливого звуку сирен і думаю про те, що при вимкненому інтернеті, втраченому зв'язку, я не зможу далі працювати над справами кримських бранців Кремля. Тому що війна війною, а люди в російських тюрмах завжди на часі.

Олександра Єфименко
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-