ЯК УКРАЇНА ЗУСТРІЧАЄ ВОРОГА

ЯК УКРАЇНА ЗУСТРІЧАЄ ВОРОГА

Укрінформ
Ми зібрали для вас реакцію відомих українців, а також політиків.

Ада Роговцева,

«На своїм подвір'ї у селі під Борисполем чую звуки війни.

Дожилася.

Молюся за Україну!

Дай нам Боже перемоги!

Дай нам сили вистояти!»

Блажейніший Святослав,

«Сьогодні ми урочисто проголошуємо: «Душу і тіло ми положим за нашу свободу!» Сьогодні єдиним серцем і устами ми молимося: «Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!»

Святі праведники, мученики та ісповідники української землі моліться і заступайтеся за нас перед Богом!»

Святослав Вакарчук, співак,

«Зберігаємо спокій, холодний розум. Дії кожного - чіткі і зважені. Це надважливо сьогодні.

Наша армія на захисті нашої країни

Українці, ми згуртовані, ми сильні, правда за нами. Ми переможемо!

СЛАВА УКРАЇНІ»

Митрополит Епіфаній,

«Ці слова Господа нашого Ісуса Христа варто почути агресорам і тиранам, тим, хто замишляє зло, хто свідомо йде на насильство, аби привласнити чуже, загарбати, скривдити. А «меч», від якого вони, як попереджає Господь, загинуть, – в руках захисників, які його взяли з метою захисту, оборони.

Військо, як і зброя, згідно з християнським вченням, існує для того, щоби захищати, а не для того, щоб нападати. По суті, ці слова Ісус Христос промовив у Гефсиманському саду на підтвердження настанов Старого Завіту: «Хто проллє кров людську, того кров проллється рукою людини» (Бут. 9: 6). Церква Христова – проти насилля, але завжди – на захисті правди, миру і ближніх. 

Чому наших воїнів-захисників ми називаємо героями? Тому що вони жертвують своїми життями заради інших, заради нас із вами, виявляючи найвищу міру любові, бо «Немає більше від тієї любови, як хто душу свою покладе за друзів своїх» (Ін. 15: 13). Вони звершують подвиг самопожертви, підставляючи себе під удар заради інших. Вони не звершують акт агресії, умисно не кривдять інших, не жертвують чужими життями. Ось в чому велика різниця між тими, хто «приносить меч», і тими, хто «захищається мечем».

Бог завжди на боці правди і захищає тих, хто лишається вірним Його заповідям. Історія людства знає багато прикладів, коли ворог був переможений, навіть якщо він у кілька разів переважав тих, хто захищалися, і за чисельністю, і за озброєнням. І наша країна – не виключення, а українська історія – яскраве тому свідчення.

Українці – миролюбний, але сильний духом і вірою народ. Ми віримо: насилля і зброя, які беззаконно спрямовуються нині проти нас, обернуться гнівом Божим і «мечем» проти агресора. Бо всі злочинні наміри відомі Богові, як сказано: «Задумуйте задуми, але вони руйнуються; говоріть слово, але воно не збудеться: бо з нами Бог!» (Іс. 8: 10).

Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр України,

«О 5-й ранку Росія розв’язала повномасштабну війну проти України.

Атаковані кордони, нанесені удари по військовій інфраструктурі. Наші Збройні Сили дають достойну відсіч ворогу на всіх ділянках кордону.

Президент запровадив воєнний стан. Кабінет Міністрів та інші органи влади працюють в Києві, у режимі воєнного стану.

Зараз важливо зберігати спокій. Не панікувати та стежити за офіційною інформацією державних органів та органів влади на місцях.

Тримаймо стрій. Вірте в українську армію. Разом, до перемоги»

Олексій Резніков, Міністр оборони України,

«Дорогі Українці!

Українська армія тримає оборону і дає відсіч російським військам.

Наші військові роблять усе, аби захистити вас і не дати агресору шансу на прорив.

Сьогодні я вчергове звертаюся до вас: зберігайте спокій! За можливості залишайтеся вдома. Ситуація контрольована, але нашій армії зараз як ніколи треба ваша підтримка. Ваш спокій і впевненість у Збройних силах України наразі найкраща допомога!

Слава Україні!»

«Ворог атакує, але наша армія незламна.

Україна переходить у режим тотальної оборони.

Усі, хто готовий і вміє тримати зброю, може просто зараз стати до лав Сил територіальної оборони Збройних Сил України у вашому регіоні.

Щоб отримати зброю, потрібно звернутися безпосередньо до бригад та батальйонів Сил ТрО у вашому регіоні.

З собою потрібно мати тільки паспорт.

Стежте за оновленням інформації на сайті Сил ТрО.

Тримаймо стрій!

Смерть російським окупантам!

Слава Україні!»

Олег Немчінов, Міністр кабінету міністрів,

«Не доброго ранку. Зберігаємо спокій. Захищаємо Україну. З нами Бог!»

Євген Нищук, екс Міністр Культури, https://www.facebook.com/Yevhen.Nyschuk

«Паніка - найгірше, що може бути у такий момент.

Друзі, зберігаємо спокій!

Перед поширенням будь-якої інформації переконайтесь, що вона правдива! Вкиди фейків, а відтак паніка - це саме те, чого прагне ворог!

Будьмо спокійними!

Ми сильні! Ми готові протистояти ворогу!

Ми на своїй землі!

Переможемо!»

Ольга Сумська, акторка,

«Приїхала до Дніпра…Тут теж були обстріли зранку…Звісно,відміна туру…Не на часі…Встигла сісти на потяг до Києва..Їдемо з мінімальною швидкістю…Дай Боже доїхати …Намагаємося зберігати спокій…»

Ірина Цілик, режисерка,

«Дорогие мои иностранные друзья. Постараюсь время от времени информировать, что сейчас происходит в Украине.

ВСУ воюют: часть российских самолетов, танков, вертолетов уже сбили. Что касается мирных жителей, то мы стараемся сохранять спокойствие, быть умными и делать все, к чему должны быть готовы мирные жители во время боевых действий

Украина будет сопротивляться. Я считаю, это начало конца Путина и Российской империи. Я верю в украинцев, мы будем воевать и защищать свою землю и себя. Но конечно нужна вся возможная поддержка цивилизованного мира. Важно понимать, что российский неофюрер и миллионы его безголосых начали войну против крупнейшей страны Европы. И дело не только в Украине, а против всей Европы и всего западного мира.

Спасибо за вашу поддержку! ❤»

Наталка Ворожбит, драматургиня, режисерка, сценаристка

«Прокинулась як і всі в цій країні від вибухів. Братська любов вона сука така, міцна)).

Вперше моя донечка офіційно виматюкалась в адресу хуйла, і я її не сварила.

В рідному Миргороді розбомбили аеродром, є жертви, родичі тікають по селах.

Поки є зв’язок, хочу сказати як люблю своїх друзів, рідних, Київ, Україну, навіть роботу люблю!)

Яку суміш огиди і презирства викликають російські вівці, які мовчать стільки років, вже не кажу про тих, що радіють зараз...

Але цей пост про любов. Люблю, вірю в перемогу, Слава Україні!»

Ірма Вітовська, акторка,

«Тільки офіційна інформація!!!! Зараз свідомо буде багато дези!!! Щоб створити паніку! Слухайте всі команди та звіти лише офіційних джерел!!!!»

«Не панікуйте! Україно , ми сильні і ми з ЗСУ ! Тільки перевіреним джерелам вірити!!!!!!!!»

Руслана Лижичко, співачка,

«Цей ранок настав((( треба набратись сил і освідомити, що почалась війна проти України.

Я точно знаю, що світ встане об’єднано за Україну. Ми багато років працювали на те, щоб сучасний світ обрав Україну, як країну, яка століттями страждає від російського режиму. Світ нас відчуває і допоможе.

Всі будуть діяти, щоб зупинити війну.

Зараз найголовніше знати чіткі дії територіальної локальної оборони!

Зараз мережа буде забита фейками, спрямованими викликати у нас відчуття паніки та втрати віри в нашу здатність оборонятись.

Не варто лякатись після кожної прочитаної новини, треба уважно відслідковувати офіційні джерела.

Головне, внутрішній спокій без емоцій і паніки.

Слава Україні!

Господь, почуй і прийми мої молитви за Україну мир і спокій»

Сергій Рибалка, колишній футболіст київського "Динамо" і збірної України

«Тварюка, помри вже нарешті», - написав Рибалка.

Мірча Луческу, головний тренер київського «Динамо»: «Я не поїду з Києва, не повернуся в Румунію, я не боягуз»

- Всі спортивні заходи в Україні призупинено на 30 днів. Я не поїду з Києва, не повернуся в Румунію, я не боягуз. Сподіваюся, ця війна, яку почали ідіоти, буде зупинена якнайшвидше. Ніколи не вважав можливим, що війна почнеться.

Богдан Буткевич, журналіст, музикант, влогер, телеведучий, radioDJ, медіа-експерт, політичний аналітик, історик-аматор написав у Фейсбук:

«Головне - не панікуйте. Основний удар на Донбасі. Все решта - відволікаючі маневри. Не створюйте натовпів, не тікайте аби куди. Якщо ви цивільний - просто сидіть вдома і чекайте новин. Ми все одно переможемо».

Віталій Кличко, мер Києва написав у Фейсбук.

«До киян, українців and to our partners and friends🇺🇦

Сьогодні відбувається велика трагедія – не тільки для України, а й для Європи та світу.

Збройні сили України героїчно боронять нашу землю.

Ми в Києві забезпечуємо функціонування критичної інфраструктури столиці. Робимо все для захисту нашого міста.

Витримка і рішучість. Єднання і холодний розум! Тільки так вистоїмо!

Слава Україні!»

Петро Порошенко, 5-й Президент України,

«Рішення кремлівського параноїка перейти вже остаточну лінію, яка відділяла його від Гітлера, свідчить про те, що він оголосив війну не Донбасу, не тільки українському народу і українській державі, а оголосив війну Європі і всьому цивілізованому світу. І ні в кого вже не залишилося жодних ілюзій і жодних надій. Путін розуміє лише силу.

Так, нас чекають великі випробування. Так, ми маємо бути готові до найгіршого. Але оскільки ми б’ємося і боремося на своїй землі, оскільки ми б’ємося і боремося за правду, оскільки ми маємо всі підстави забезпечити реальну допомогу і не лише санкціями, і не лише перспективами, і не лише грошима. У першу чергу Україна потребує ленд-лізу, високотехнологічну зброю, захисну летальну, для того, щоб рішення кожного російського солдата зайти на святу українську землю не залишилося безкарним.

Я хочу, щоб всі побачили, що Київ демонструє відповідальну поведінку. Нам зараз треба зробити рішучі дії по терміновій організації заходів територіальної оборони. Включно з роздачею зброї цивільному населенню, запуску дронів, засобів комунікації і всього іншого для того, щоб підвищити ціну, якщо загарбник буде просуватися далі.

Санкціями війну не виграєш. Санкції спрямовані на те, щоб ослабити противника. Тому ми вимагаємо пекельних санкцій. Твердо переконаний, що вони будуть. Надія на армію. Надія на український народ і надія на наших партнерів. Найбільш важким буде протриматися перші три дні, тому що потім ми будемо мати позицію наших партнерів, які дозволять нам підвищити ефективність нашої боротьби.

Я твердо переконаний, що ми протримаємося.

Ми переможемо! Слава Україні!»

Арсеній Яценюк, екс прем’єр-міністр України,

«Дорогі співвітчизники!

Знавіснілий російський фюрер розв'язав війну проти нашої Вітчизни.

Наслідуючи Гітлера Путін зранку атакував наші мирні міста.

Атаковано нашу Незалежність, нашу свободу, наш український дух, який відрізняв і відрізняє нас від рабської ідеології путініської Росії.

Ми вільні і це головне, чому ворог пішов на нас.

Сьогодні ми як ніколи повинні бути згуртованими. Захищати нашу землю, надавати допомогу нашим збройним силам, битися віддано і відчайдушно за кожен міліметр нашої території.

Вірю у синів і дочок українського народу, наших героїчних солдат, які зі зброєю в руках зупинять ворога і відкинуть його з нашої землі.

Вірю у наш народ, який ніколи не стане на коліна перед загарбниками.

Перемога буде за нами!»

Арсен Аваков, екс міністр МВС,

«Дорогие украинцы! Друзья, ветераны боев 2014-2015 годов.

Обращаюсь к ВАМ, ко всем и каждому.

Если вас не мобилизовали, прошу - позаботится о своих близких. Делайте свою работу, каждый на своем месте.

Верим в наши вооруженные силы и помогаем чем можем!

В рамках территориальной обороны мы инициируем форсированное формирование добровольческих подразделений.

ПРОШУ тех, кто имеет возможности и желание – приготовиться. Прошу собрать всю необходимую амуницию и быть готовыми. Сейчас согласовываем детали с официальными властями. После чего объявим точки сбора и правила, согласно законам Украины. ДЕТАЛИ И ИНСТРУКЦИИ ЧУТЬ ПОЗЖЕ – СЛЕДИТЕ ЗА СООБЩЕНИЯМИ!

Поможем нашим вооруженным силам в рамках теробороны.

Я в Киеве. Работу ведем по Киеву и Днепру (Юрий Береза) .. подключаем другие города.

Держим строй! Наша решительность и готовность поможет Украине, ее вооруженным силам остановить агрессора! Мы на своей земле - з нами правда!

Слава Украине!»

Антон Геращенко,

«Уважаемые Украинцы !

Да, это вторжение. Это война.

Мир который мы знали раньше с сегодняшнего дня стал другим.

Сейчас очень важно не допускать паники.

Вооружённые силы Украины. Национальная гвардия, все наши силы обороны дают отпор врагу.

Старайтесь оставаться дома или ехать на рабочее место.

Ударов по жилым домам и гражданской инфраструктуре не ожидается».

«После вторжения, многие жители Киева хотят выехать, чтоб обезопасить свои семьи.

На выездах из Киева ОГРОМНЫЕ ПРОБКИ.

Я бы НЕ РЕКОМЕНДОВАЛ Вам ехать прямо сейчас.

Вы просто потратите много часов стоя в пробках и нервничая.

Пожалуйста, соблюдайтесь правила Дорожного Движения. Так как вероятность погибнуть на дороге в много раз больше чем от российского вторжения.

Если Вы, Водитель, попали в ДТП без жертв и травм, пожалуйста обменяйтесь телефонами с другим водителем и не загораживайте дорогу тем, кто хочет проехать.

Патрульная полиция не будет выехать на выезды по оформлению ДТП без Потерпевших.

Просим относится к этому с пониманием.

У полиции сейчас более важные дела, обеспечивать порядок на улицах городов».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-