На Донеччині відновили електропостачання семи населених пунктів

На Донеччині відновили електропостачання семи населених пунктів

Укрінформ
На Донеччині енергетики відновили електропостачання семи населених пунктів, знеструмлених унаслідок бойових дій. Ще 16 – залишаються без світла. 

Як передає Укрінформ, про це повідомила Донецька ОДА.

«З 18 лютого фахівці компанії повернули світло до будинків мешканців семи населених пунктів – там, де була можливість працювати без додаткових погоджень та дозволів. На цей час без світла залишаються мешканці 16 населених пунктів – м. Красногорівки, селищ Тарамчук, Невельське, Озарянівка, Дружба, Новоселівка-2, Бахмутка, Піски, Жованка, Перемога, Новогнатівка, Старогнатівка, Мемрик, Калинове, хутір Миронівський, частково Верхньоторецьке», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що енергетики розпочнуть виконання ремонтів після закінчення активної фази бойових дій та отримання необхідних дозволів.

Читайте також: Окупанти обстріляли Новолуганське, загинув цивільний

В ОДА підкреслили, що для проведення відновлювальних робіт у прифронтових населених пунктах, що розташовані у «сірій» зоні, необхідні додаткові погодження Спільного центру контролю та координації з питань припинення вогню, залучення представників Державної служби України з надзвичайних ситуацій та ОБСЄ.

Механізм проведення ремонтних робіт поблизу лінії зіткнення регламентовано відповідним Порядком, запровадженим Наказом Командувача об'єднаними силами. Дозвіл на проведення аварійно-відновлювальних робіт у прифронтовій зоні можливий лише при наданні двосторонніх гарантій припинення вогню.

Читайте також: Бойовики обстріляли об'єкт Укргазвидобування на Луганщині

Як повідомлялося, на Донеччині п'ять міст залишаються без водопостачання внаслідок обстрілу окупантами насосної станції Першого підйому Південно-Донбаського водогону. Орієнтовний термін відновлення роботи складає 1,5 місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-