Авто гуманітарної місії потрапило під обстріл окупантів на виїзді з Новотошківського

Авто гуманітарної місії потрапило під обстріл окупантів на виїзді з Новотошківського

Укрінформ
Автомобіль гуманітарної місії «Проліска» знову потрапив під артобстріл окупантів, цього разу на виїзді з смт Новотошківське, члени місії евакуювалися з місця події.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив керівник Гуманітарної місії «Проліска» Євген Каплін.

«Сьогодні об 10-45 автомобіль Золотівського офісу Гуманітарна місія «Проліска», повертаючись із Новотошківського, де наша команда здійснювала гуманітарну місію з надання матеріалів для екстрених ремонтів для постраждалих під час нічного обстрілу сімей мирних жителів, потрапив під обстріл з артилерійських систем калібром 122 і 152 мм на виїзді з смт Новотошківське та ділянці дороги між Новтошківським та Оріховим», - написав Каплін.

Читайте також: Авдіївка та ще три населені пункти – без води через обстріл окупантів

За його словами, дана дорога проходить по передовій і регулярно зазнає обстрілів, однак є єдиною дорогою, що сполучає прифронтове Новотошківське з мирними населеними пунктами на підконтрольній території.

«Завдяки злагодженим діям колег вони евакуювалися з місця події. Загиблих та поранених немає», - зазначив Каплін.

Читайте також: У Щасті від обстрілу окупантів спалахнула і вибухнула АЗС

Він нагадав, що у попередні роки представники «Проліску» неодноразово зверталися до влади з проханням про будівництво іншої дороги з населеного пункту, що проходить тиловою територією, проте до сьогодні альтернативна дорога так і не була облаштована, тому під час ескалації воєнних дій населений пункт фактично є відрізаним від мирної території.

Як повідомлялося, 20 лютого автомобіль Золотівського офісу Гуманітарної місії «Проліска», повертаючись із Врубівки до Золотого, потрапив під масований обстріл з артилерійських систем калібром 122 мм на ділянці дороги Гірське-Попасна в районі населеного пункту Новоіванівка. Представники місії завдяки злагодженим діям евакуювалися з місця події.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-