Окупанти блокують роботу п'яти КПВВ на лінії розмежування

Окупанти блокують роботу п'яти КПВВ на лінії розмежування

Укрінформ
На підконтрольній Україні території відкриті всі КПВВ на лінії розмежування, натомість окупанти продовжують блокувати рух на п’яти з семи дорожніх коридорів.

Про це повідомляє Держприкордонслужба, передає Укрінформ.

"Загалом по всій лінії розмежування спостерігаються провокації російсько-окупаційних військ щодо загострення безпекової ситуації. Окупанти продовжують повністю блокувати рух на п’яти з семи дорожніх коридорів", - йдеться у повідомленні.

За інформацією ДПСУ, щоденно пропуск через лінію розмежування здійснюється лише в «Станиці Луганській». За тиждень інтенсивність перетину лінії розмежування збільшилась на 6%. Через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України пройшли 6261 особа, а на контрольовану територію – 6 112 осіб.

Водночас навпроти КПВВ «Новотроїцьке» окупанти здійснюють пропуск тільки окремих громадян двічі на тиждень – у понеділок та п’ятницю. Тут лінію розмежування за зазначений період перетнули 330 осіб та 51 транспортний засіб до ОРДО, 312 осіб та 54 транспортні засоби проїхали на підконтрольну українській владі територію.

Читайте також: Окупанти продовжують обстріли у бік дорожнього коридору «Луганськ-Щастя»

Окрім того, через КПВВ «Щастя» й «Новотроїцьке» проїхало 13 вантажівок з гуманітарною допомогою від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців та Міжнародного комітету Червоного Хреста. Мешканцям тимчасово окупованої території України доставлено 127,7 тонни товарів медичного призначення, дитячого харчування та меблів.

У ДПСУ заявили, що на підконтрольній Україні території усі КПВВ функціонують щоденно з 08:00 до 16:00, у контрольних пунктах достатня кількість прикордонних нарядів, готових забезпечити як оперативний пропуск громадян, так і безпеку цивільних, які перетинають лінію розмежування.

Як повідомлялося, 18 лютого у КПВВ «Щастя» під обстріл окупантів потрапила гуманітарна колонна, що доправила вантаж від ООН до тимчасово окупованого Луганська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-