Місія ОБСЄ нарахувала на вихідних 375 порушень «тиші» на сході України

Місія ОБСЄ нарахувала на вихідних 375 порушень «тиші» на сході України

Звіт
Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала у період з вечора 11-го до вечора 13 лютого 261 порушення режиму припинення вогню в Донецькій області та 114 - на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №34/2022, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ 14 лютого.

"У період із вечора 11 до вечора 13 лютого в Донецькій області СММ зафіксувала 261 порушення режиму припинення вогню, зокрема 50 вибухів (1 розрив боєприпасу, 2 вибухи в повітрі, 8 вибухів від вихідного вогню та 39 вибухів невизначеного походження)", - йдеться у звіті.

Більшість порушень сталася 13 лютого в районах на північ від ділянки розведення в районі н. п. Петрівське (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька), на південний захід від Горлівки (непідконтрольна урядові, 39 км на північний схід від Донецька), а також на північний схід, захід та північний захід від шахти "Октябрська" (на непідконтрольній території, 41 км на південь від Донецька).

За попередній звітний період на Донеччині було зафіксовано 114 порушень "тиші".

Читайте також: Окупанти погрожували арештом патрулю ОБСЄ за моніторинг біля кордону з РФ

"У період із вечора 11 до вечора 13 лютого в Луганській області Місія зафіксувала 114 порушень режиму припинення вогню, зокрема 24 вибухи невизначеного походження", - йдеться у звіті.

Майже всі порушення виявлено неподалік ділянки розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська).

Як нагадують спостерігачі, за попередній звітний період на Луганщині зафіксували 258 порушень режиму припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-