«Тишу» на сході України за добу порушили 138 разів - ОБСЄ

«Тишу» на сході України за добу порушили 138 разів - ОБСЄ

Звіт
Укрінформ
Місія ОБСЄ зафіксувала протягом понеділка, 10 січня, 133 порушення режиму припинення вогню в Донецькій області та п'ять - на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №5/2022, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ 11 січня.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 133 порушення режиму припинення вогню, зокрема 7 вибухів (3 вибухи в повітрі та 4 вибухи невизначеного походження)", - йдеться у звіті.

Уточнюється, що більшість порушень сталася в районах на північ і північний схід від н. п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька), а також південніше н. п. Ясинувата (непідконтрольний урядові, 16 км на північний схід від Донецька).

За оцінкою СММ, 55 із виявлених біля окупованої Ясинуватої порушень були пов’язані з проведенням навчань із бойовою стрільбою. Це є порушенням рішення Тристоронньої контактної групи від 3 березня 2016 року, згідно з яким проводити навчання з бойовою стрільбою в зоні безпеки заборонено.

Як нагадують спостерігачі, за попередню добу на Донеччині нарахували 106 порушень "тиші".

"У Луганській області Місія зафіксувала 5 порушень режиму припинення вогню, зокрема 2 вибухи невизначеного походження", - повідомили в СММ.

Усі ці факти виявлено на ділянці розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км західніше Луганська) та поблизу неї, а також у районі на південний захід від Первомайська (непідконтрольний урядові, 58 км на захід від Луганська).

За попередню добу на Луганщині було зафіксовано 600 порушень режиму припинення вогню - більшість також поблизу ділянки розведення в районі Золотого.

Фото: facebook.com/oscesmm

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-