Українським військовим не забороняли відкривати вогонь у відповідь – Залужний

Українським військовим не забороняли відкривати вогонь у відповідь – Залужний

Укрінформ
Військовослужбовці цілком підтримують рішення про відновлення режиму припинення вогню, яке було досягнуто під час засідання ТКГ 22 грудня. Водночас, у разі загрози життю українським захисникам чи цивільному населенню, військовослужбовці ЗСУ можуть відкривати вогонь у відповідь.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу повідомив Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний, коментуючи питання щодо відновлення режиму тиші на Донбасі та щодо можливості відкривати вогонь у відповідь на провокації ворога.

«Наші військові як виконували, так і продовжують виконувати завдання. Вони оберігають свою Батьківщину, захищають мирних жителів. Звісно, якщо буде загроза життю та здоров’ю військовослужбовцям або цивільним, військові мають робити те, що вони робили. Але звертаю увагу: ми люди військові, ми абсолютно підтримуємо введений режим припинення вогню, він дасть можливість запобігти тим втратам, які можуть бути».

На уточнююче запитання, чи зможуть українські військовослужбовці відкривати вогонь у відповідь на обстріл незаконними збройними формуваннями, головнокомандувач запевнив: «Їм ніхто стріляти у відповідь і не забороняв. Ще раз звертаю увагу, що йде мова не про заборону вести вогонь у відповідь, а про режим припинення вогню, про його дотримання».

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня міністр оборони України Олексій Резніков та Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний виступили зі спільною заявою щодо результатів засідання ТКГ 22.12.2021. Зокрема, в заяві зазначалось, що «ЗС України запевняють щодо своєї позиції послідовно та неухильно дотримуватись режиму припинення вогню, передбачених вищезазначеними заходами, в тому числі щодо умов відкриття вогню у відповідь».

Фото: ООС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-