В Україні повідомили про підозру керівнику російської військової компанії «Вагнер»

В Україні повідомили про підозру керівнику російської військової компанії «Вагнер»

Укрінформ
За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора rерівнику ПВК «Вагнер» повідомили про підозру в посяганні на територіальну цілісність України.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

“Громадянину Російської Федерації – керівнику приватної військової компанії «Вагнер» повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, а також у пособництві ведення агресивної війни”, - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей, керівник ПВК «Вагнер» у період з липня 2014 року по березень 2015 року, діючи за попередньою змовою з високопосадовцями Збройних Сил РФ та під їхнім контролем, здійснював командування підпорядкованими йому підрозділами бойовиків та координував їхні дії.

«Вони спільно з підрозділами регулярних військ РФ та незаконних збройних формувань вели бойові дії проти Збройних Сил України, у результаті чого порушили територіальну цілісність нашої держави шляхом тимчасової окупації частини її території», - зазначають у прокуратурі.

За даними правоохоронців, у січні-лютому 2014 року підрозділи ПВК «Вагнер» вели інтенсивні бойові дії проти підрозділів сил АТО на Дебальцевському напрямку. Під час боїв керівник ПВК «Вагнер» безпосередньо підпорядковувався командувачу 2-го армійського корпусу генерал-лейтенанту ЗС РФ.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Головне слідче управління СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, ПВК «Вагнер» - російська військова структура, що комплектується найманцями, створена 2013 року. Брала участь у бойових діях у низці конфліктів, зокрема, на Донбасі на стороні Росії, в Сирії на боці союзника Росії режиму Асада, в Судані.

У російських ЗМІ організація позиціюється як приватна військова компанія, що перебуває під командуванням відставного підполковника ЗС РФ Дмитра Уткіна, позивний «Вагнер».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-