Українська сторона СЦКК показала наслідки обстрілу окупантами Мар'їнки

Українська сторона СЦКК показала наслідки обстрілу окупантами Мар'їнки

Фото
Укрінформ
Спостережна група української сторони СЦКК провела верифікацію, документування обстрілу російських найманців, унаслідок якого була поранена цивільна особа. Зокрема, обстріл було здійснено з напрямку н.п. Трудівське.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба ООС.

«1 грудня у період часу з 11.36 до 11.46 збройні формування РФ здійснили спробу дистанційного мінування території населеного пункту Мар’їнка протипіхотними мінами ПОМ-2. Вибухом однієї з мін було поранено місцевого мешканця», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, вогонь вівся з напрямку населеного пункту Трудівське. Збройні формування РФ здійснили 2 постріли мінами ПОМ-2 з гранатомета РПГ-7. Внаслідок вибуху однієї з мін, в районі вулиці Москалевського, 42, був поранений громадянин Сергій Удинський, 1980 року народження, який в момент вибуху перебував за кермом автомобіля УАЗ-469.

«В нього діагностовано осколкове поранення гомілки. Також унаслідок обстрілу було пошкоджено автомобіль УАЗ-469», - повідомили в пресслужбі.

Задокументовані відомості про обстріл передані до спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. За даним фактом, з метою внесення відповідних відомостей до ЄРДР і початку досудового слідства за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 438 КК України (Порушення законів і звичаїв війни), матеріали передано Донецькій обласній прокуратурі.

Українська сторона СЦКК підкреслила, що даний факт є черговим грубим порушенням збройними формуваннями РФ Мінських домовленостей та режиму повного і всеосяжного припинення вогню, впровадженого за згодою сторін 27 липня 2020 року, а також свідчить про повну зневагу окупантів до життя та здоров’я цивільного населення.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби, 30 листопада, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню, два з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-