У штабі ООС показали наслідки артобстрілу Станиці Луганської

У штабі ООС показали наслідки артобстрілу Станиці Луганської

Фото
Укрінформ
Пресслужба Операції об'єднаних сил показала наслідки артобстрілу Станиці Луганської, який 29 листопада здійснили збройні формування Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба ООС повідомляє у Фейсбуці.

«Актом звірства з боку окупантів вважають мешканці Станиці Луганської артобстріл 29 листопада. Тоді із окупованої частини України по околицях їхнього населеного пункту було випущено 47 снарядів калібру 122 міліметри», - йдеться в повідомленні.

В школі, що 200 метрах від епіцентру вибухів, у вівторок заняття розпочалися із запізненням. Найбільше від артобстрілу постраждала територія депо залізничної станції «Кіндрашівська-Нова».

За словами заступника начальника депо «Кіндрашівська-Нова» Олега Степаненка останній артобстріл депо був ще на початку 2015-го, тоді міни впали поруч, і не завдали великої шкоди. Цього разу постраждало чотири будівлі, також перебиті колія та шпали. Один із уламків потрапив у голову співробітника депо, який чергував на контрольно-пропускному пункті. Постраждалий перебуває в місцевій лікарні, стан його здоров’я оцінюється як середньої тяжкості.

На думку Степаненка, відновлення об’єктів інфраструктури депо залізничної станції «Кіндрашівська-Нова» обійдеться у сотні тисяч гривень.

Також унаслідок обстрілу пошкоджено приватний будинок по вулиці Деповська. Власниця будинку саме була вдома, коли близько 15:30 один снаряд потрапив в її помешкання.

За словами пресофіцера однієї з окремих десантно-штурмових бригад, капітана Олександра, на їхній ділянці лінії фронту ворог не проявляв такої активності приблизно два роки.

«Окрім артобстрілу Станиці Луганської, 29 листопада приблизно в той же час окупанти ще відкривали вогонь з мінометів калібру 120 мм по населеному пункту Старий Айдар. Там впало близько 40 снарядів. Проте, на щастя, ніхто із місцевих не постраждав. Можна сказати, що протягом всього листопада поточного року ворог постійно порушує міжнародні домовленості та всіляко провокує українських воїнів», — повідомив офіцер Збройних Сил України.

Як повідомляв Укрінформ, 29 листопада збройні формування РФ здійснили обстріл Станиці Луганської із застосуванням ствольної артилерії калібру 122 мм. За даними військових, вогонь окупантів вівся з напрямку Лобачеве. Збройні формування РФ здійснили 47 пострілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-