ОБСЄ нарахувала за добу понад 800 порушень «тиші»

ОБСЄ нарахувала за добу понад 800 порушень «тиші»

Звіт
Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала протягом п'ятниці, 26 листопада, 612 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 193 - на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №279/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ 27 листопада.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 612 порушень режиму припинення вогню, зокрема 32 вибухи (3 вибухи в повітрі, 1 розрив боєприпасу та 28 вибухів невизначеного походження)", - йдеться у звіті.

Уточнюється, що більшість порушень (491) сталася в районі на схід від н. п. Гранітне (підконтрольний урядові, 60 км на південь від Донецька). За оцінкою СММ, це пов'язано з навчаннями з бойовою стрільбою, що є порушенням рішення Тристоронньої контактної групи від 3 березня 2016 року. Відповідно до рішення ТКГ, проводити навчання з бойовою стрільбою в зоні безпеки заборонено.

Як нагадують спостерігачі, за попередній звітний період у Донецькій області було зафіксовано 609 порушень режиму припинення вогню.

"У Луганській області Місія зафіксувала 193 порушення режиму припинення вогню, зокрема 48 вибухів невизначеного походження", - повідомили в СММ.

Більшість порушень сталася південніше непідконтрольного урядові Луганська, а також у районах на південь і південний захід від ділянки розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська).

За оцінкою СММ, випадки, зафіксовані біля тимчасово окупованих Луганська та Металіста були частиною навчань із бойовою стрільбою, що також є порушенням згаданого рішення ТКГ.

За попередній звітний період на Луганщині було зафіксовано 60 порушень режиму припинення вогню (більшість - поблизу ділянки розведення в районі Золотого).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-