Місія ОБСЄ зафіксувала 177 порушень з боку російських найманців

Місія ОБСЄ зафіксувала 177 порушень з боку російських найманців

Укрінформ
Спостерігачі місії ОБСЄ упродовж 11-13 листопада зафіксували 177 фактів порушень Мінських домовленостей про відведення озброєнь та військової техніки з боку збройних формувань РФ на окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на звіт СММ ОБСЄ повідомляє українська сторона СЦКК.

Так, 11 листопада близько 16:08 БПЛА місії в районі Федорівка на відстані 12 км від лінії розмежування виявив дві САУ 2С1 «Гвоздика» зі стволами, наведеними у бік Збройних сил України, та обслугу біля них. Близько 16:10 одна з САУ здійснила постріл. Таким чином, міжнародні спостерігачі зафіксували беззаперечний факт застосування збройними формуваннями РФ артилерії, забороненої Мінськими домовленостями.

Загалом патрулі місії зафіксували 79 одиниць бронетанкового та артилерійського озброєння збройних формувань Російської Федерації, розміщених як з порушенням ліній відведення, так і поза межами визначених районів зберігання.

Зокрема, у зоні дій “1 армійського корпусу” збройних формувань РФ виявлено в районі Тернове поза межами визначеного району зберігання три танки невизначеного типу, 14 одиниць РСЗВ БМ-21 «Град», 4 одиниці САУ 2С1. В районі Покровка виявлено поза межами визначеного району зберігання 24 танки. В районі Софіївка виявлено з порушенням лінії відведення 5 танків.

У зоні дій “2 армійського корпусу” збройних формувань РФ було виявлено в районі Переможне з порушенням ліній відведення, зокрема, РСЗВ БМ-21 «Град», САУ 2С3 «Акація», САУ 2С1 «Гвоздика», протитанкову гармату МТ-12 «Рапіра» та інше озброєння.

Таким чином місія ОБСЄ отримала докази застосування артилерії проти Збройних сил України. В той час як підрозділи Об’єднаних сил перебувають на раніше визначених позиціях та неухильно дотримуються взятих на себе зобов’язань щодо дотримання режиму припинення вогню, наголошується в повідомленні.

Також підкреслюється, що представники збройних формувань РФ продовжували перешкоджати роботі СММ ОБСЄ на окупованих територіях. Безпілотні літальні апарати місії під час виконання спостережних польотів систематично піддавались впливу засобів радіоелектронної боротьби збройних формувань РФ в районі окупованих Новоселівка та Сабівка Луганської області, а також над північними околицями Луганська.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби, 13 листопада, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню, ще один обстріл з мінометів стався сьогодні вночі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-