Вибухи на складах у Сватовому: перед судом постануть двоє командирів

Вибухи на складах у Сватовому: перед судом постануть двоє командирів

Укрінформ
Державне бюро розслідувань направило до суду обвинувальні акти стосовно двох командирів реактивних артилерійських батарей Збройних сил України у справі про вибухи у Сватовому у жовтні 2015 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДБР.

«У вересні 2015 року командири розмістили військову техніку поблизу потенційно небезпечного об’єкта - польового складу боєприпасів, що знаходиться неподалік м. Сватове Луганської області», - ідеться в повідомленні.

29 жовтня 2015 року через диверсію на військовому складі сталася пожежа. Вона спричинила детонацію боєприпасів, що розлетілися та влучили у вказану військову техніку.

Це призвело до знищення військового майна, зокрема РСЗВ «Ураган» та транспортно-заряджальних машин до них, на 18 млн грн.

Вказані військові особи обвинувачуються у недбалому ставленні до військової служби в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини їм загрожує позбавлення волі на строк до 7 років.

Читайте також: Російські агенти «засвітилися» в Болгарії під час вибухів на складах зброї – ЗМІ

Зазначається, що ДБР продовжує вживати усіх необхідних заходів для встановлення осіб, причетних до диверсії на артилерійському складі.

Як повідомляв Укрінформ, 11 лютого правоохоронці повідомили двом військовослужбовцям про підозру в недбалому ставленні до службових обов’язків, що призвело до вибухів на артилерійському складі в м. Сватове.

У травні слідчі ДБР завершили досудове розслідування у справі вибухів військових складів у Сватовому.

Фото: dbr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-