На сході України тренувались захищати від терористів стратегічні об’єкти

На сході України тренувались захищати від терористів стратегічні об’єкти

Фото
Укрінформ
Головне Управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях провело міжвідомчі контрдиверсійні тренування у Сєверодонецьку, під час яких перевірило захищеність стратегічних об’єктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці Об'єднаних сил у Фейсбуці.

За легендою, умовні терористи готували вибух на об’єднанні «Азот». Ураження цього об’єкта критичної інфраструктури могло б спричинити екологічну катастрофу регіонального масштабу.

«Метою тренувань стала перевірка стану антитерористичної захищеності стратегічно важливого підприємства і готовності силовиків до протидії можливим загрозам. Зокрема, перед учасниками тренувань стояло завдання своєчасного виявлення вибухового пристрою та попередження теракту на хімічному підприємстві», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, в умовах, максимально наближених до реальних, вони продемонстрували готовність до дій в екстремальній обстановці. Зокрема, успішно провели заходи з розмінування та відпрацювали алгоритм дій в умовах диверсійної небезпеки.

У тренуваннях взяли участь співробітники Служби безпеки України, Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій та інших відомств-суб’єктів протидії терористичним загрозам.

Читайте також: На Харківщині СБУ проводить антитерористичні навчання

Організатори заходу спільно з представниками підприємства проаналізували кожну фазу тренувань та надали додаткові рекомендації щодо вдосконалення контрдиверсійної захищеності об’єкта.

Як повідомляв Укрінформ, 31 травня Служба безпеки України провела дводенні антитерористичні тактико-спеціальні навчання в районі ООС. Заключна фаза тренувань пройшла в прифронтовій Авдіївці. Тренування відбувалися на головному стратегічному об`єкті міста в умовах, максимально наближених до реальних.

Фото: ООС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-