Окупанти від початку доби чотири рази зривали «тишу» на сході України

Окупанти від початку доби чотири рази зривали «тишу» на сході України

Укрінформ
Російські окупаційні війська від початку доби 27 жовтня чотири рази відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил. Наразі втрат серед українських військових немає.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«З початку поточної доби, 27 жовтня, зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню, 2 з яких із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, зазначається, що поблизу Гранітного окупанти здійснили два обстріли з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм. В напрямку Луганського ворог вів вогонь з автоматичних та ручних протитанкових гранатометів.

Крім того, біля Гранітного російські найманці за допомогою безпілотного літального апарату здійснили скидання невідомих вибухових пристроїв.

За інформацією Міноборони, українські захисники відкривали вогонь у відповідь та змусили противника припинити обстріли, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Читайте також: ЗСУ вперше застосували Bayraktar у зоні ООС - знищили гармату окупантів

У пресслужбі також повідомили, що криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил оцінюється як стабільна. Так, впродовж минулої доби підрозділи поліції зведених загонів перевірили 3565 транспортних засобів, 3701 особу, 1 особу — на причетність до Збройних формувань Російської федерації, а також виявили 68 адміністративних правопорушень та розкрили 27 злочинів.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію прослідувало 278 осіб, а на підконтрольну Україні територію прибуло 70 осіб.

Крім того, піротехнічні розрахунки ДСНС України зі складу Об’єднаних сил розмінували майже 3,5 гектари території, передали на знищення 110 вибухонебезпечних предметів та повністю відновили 9 пошкоджених будинків.

Читайте також: Контррозвідка допитала бойовика «ЛНР», який нишпорив на лінії розмежування

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби, 26 жовтня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 13 порушень режиму припинення вогню, 6 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув, ще один - поранений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-