На КПВВ у Донецькій області пункти щеплення не відкриватимуть

На КПВВ у Донецькій області пункти щеплення не відкриватимуть

Укрінформ
На КПВВ, на лінії розмежування у Донецькій області, пункти щеплення не відкриватимуть, тому що вони є у прилеглих населених пунктах.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу у Краматорську повідомив начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я Донецької ОДА Олександр Педенко.

«Ні, не планується розгортання пункту щеплення на КПВВ. Там, на КПВВ «Новотроїцьке», є пункт тестування на коронавірусну хворобу, який працює у понеділок і п’ятницю. А пункти щеплення є у смт Новотроїцьке, в смт Ольгінка та в селі Бугас, це 15-20 км від КПВВ. Також Центр масової вакцинації та пункти щеплення є в найближчому місті – у Волновасі», - сказав Педенко. Він додав, що кожен бажаючий може звернутися і отримати там вакцину, яка є в наявності.

Чиновник констатував, що з початку пандемії у регіоні налічується 122 649 захворілих з підтвердженим діагнозом COVID-19, одужали 100 969 людей, 3 159 осіб померли. За його словами, тільки за останню добу (25 жовтня) в області захворіло 1 015 осіб, померла від COVID-19 41 людина.

Читайте також: Потік людей через КПВВ «Станиця» за тиждень скоротився вдвічі

Як повідомлялося, українською владою забезпечено щоденну роботу всіх КПВВ на лінії розмежування з 8.00 до 16.00. Однак рух у більшості гуманітарних дорожніх коридорів заблоковано з боку тимчасово окупованої території України. «Станиця Луганська» - єдиний із семи відкритих КПВВ, навпроти якого окупанти щоденно пропускають людей. Навпроти КПВВ «Новотроїцьке» бойовики розблоковували рух у понеділок та п'ятницю.

Як повідомлялось, у КПВВ діють карантинні обмеження. Так, громадяни України, які підлягають самоізоляції, під час прямування на контрольовану українською владою територію зобов’язані встановити та активувати додаток «Вдома». У разі неможливості встановлення мобільного додатку вони підлягають обсервації. А іноземцям під час перетину лінії розмежування, окрім цього, необхідно мати й поліс страхування.

Самоізоляція припинятиметься в разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту, який проведено після перетину КПВВ.

Як повідомляв Укрінформ, за весь час пандемії в Україні захворіло 2 803 159 осіб, одужало – 2 390 112, летальних випадків – 64 936.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-