Місія ОБСЄ за добу нарахувала понад півтисячі порушень «тиші»

Місія ОБСЄ за добу нарахувала понад півтисячі порушень «тиші»

Звіт
Укрінформ
Спостерігачі ОБСЄ зафіксували протягом пятниці, 15 жовтня, 236 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 273 - на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №243/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ 16 жовтня.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 236 порушень режиму припинення вогню, зокрема 72 вибухи (2 розриви, 1 вибух у повітрі та 69 вибухів невизначеного походження)", - йдеться у звіті.

Більшість порушень сталася в межах та поблизу ділянки розведення в районі Петрівського (непідконтрольне урядові, 41 км на південь від Донецька), на північний захід від Горлівки (непідконтрольна урядові, 39 км на північний схід від Донецька) та на захід від шахти "Октябрська" (у непідконтрольному районі, 9 км на північний захід від центру Донецька).

Читайте також: Окупанти у Донецьку «пікетом» заблокували готель зі спостерігачами ОБСЄ

Як нагадують спостерігачі, за попередній звітний період на Донеччині було зафіксовано 32 порушення режиму припинення вогню.

"У Луганській області Місія зафіксувала 273 порушення режиму припинення вогню, зокрема 214 вибухів (32 вибухи від вихідного вогню та 182 вибухи невизначеного походження)", - повідомили в СММ.

Читайте також: Окупанти перешкоджають Місії ОБСЄ моніторити ділянки розведення

Найбільше порушень виявлено в районах неподалік від ділянки розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська).

За попередній звітний період на Луганщині було зафіксовано 207 порушень режиму припинення вогню (більшість - також біля ділянки розведення в районі Золотого).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-