Офіс генпрокурора викладе на сайті матеріали про Іловайську трагедію

Офіс генпрокурора викладе на сайті матеріали про Іловайську трагедію

Укрінформ
На сайті Офісу генпрокурора з’явиться розділ, де опублікують розсекречені матеріали справи за фактом Іловайської трагедії.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив під час пресконференції у п’ятницю начальник Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту Юрій Рудь.

За його словами, до сьомих роковин трагедії було вирішено розсекретити матеріали справи. У зв’язку з цим на сайті ОГП новий розділ буде присвячений Іловайським подіям, і кожен зможе в будь-який час отримати інформацію про хід та результати слідства, а також ознайомитися із фотокопіями розсекречених матеріалів.

Читайте також: В Україні розсекретять матеріали справи про Іловайську трагедію

Рудь нагадав, що розслідування Іловайських подій триває по двох напрямах: організація вторгнення з боку РФ та віроломне вбивство українських військових, а також перевірка обставин можливого недбалого ставлення до військової служби військовими службовими особами з числа керівництва Антитерористичною операцією.

Він розповів, що за фактом віроломного вбивства про підозру повідомлено першому заступнику начальника генерального штабу ЗС РФ та колишньому начальнику головного управління генерального штабу ЗС РФ, який наразі є заступником міністра оборони РФ.

Читайте також: Двом російським генералам повідомили про підозру в організації «Іловайського котла»

Крім того, до кримінальної відповідальності притягнуто ще двох російських генералів, яким повідомлено про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, веденні агресивної війни та порушенні законів і звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством.

Як повідомляв Укрінформ, на початку серпня генпрокурор Ірина Венедіктова після зустрічі з родичами військовослужбовців, загиблих, полонених і зниклих під час Іловайських подій, пообіцяла розсекретити матеріали кримінального провадження про організацію та проведення бойових дій в районі Іловайська влітку 2014 року.

Читайте також: Бойовику «ДНР» повідомили про підозру в катуванні бійців, захоплених у полон біля Іловайська

Раніше ОГП направив до Міжнародного кримінального суду інформаційне повідомлення щодо фактів віроломного вбивства українських військових під час Іловайської трагедії та оборони Донецького аеропорту.

29 серпня 2014 року під час забезпечення у районі Іловайська «зеленого коридору» для виходу з оточення українських військовослужбовців, які склали зброю, по них, а також по автомобілю з символом Червоного Хреста, було здійснено інтенсивні обстріли. Це призвело до загибелі 366 українських військових, 429 - отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 - потрапили у полон, 24 - зникли безвісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-