Спостерігачі ОБСЄ нарахували за добу 165 порушень «тиші»

Спостерігачі ОБСЄ нарахували за добу 165 порушень «тиші»

Звіт
Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала протягом понеділка, 19 квітня, 138 порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та 27 - на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №90/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ 20 квітня.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 138 порушень режиму припинення вогню, у тому числі 5 вибухів (1 вибух у повітрі та 4 вибухи невизначеного походження)", - йдеться у звіті.

Більшість цих порушень сталися в районах на південний і північний захід від н. п. Сигнальне (непідконтрольний урядові, 23 км на південний захід від Донецька), а також на південний захід від н. п. Ясне (непідконтрольний урядові, 30 км на південний захід від Донецька).

Зазначається, що за попередню добу у Донецькій області нарахували 93 порушення.

Читайте також: ОБСЄ нарахувала за вихідні 332 порушення «тиші»

"У Луганській області Місія зафіксувала 27 порушень режиму припинення вогню, у тому числі 6 вибухів невизначеного походження", - повідомили спостерігачі.

За їхніми даними, більшість цих порушень сталися в районах на схід і південний схід від Попасної (підконтрольний урядові, 69 км на захід від Луганська), деякі - поблизу ділянки розведення в районі Золотого (підконтрольне урядові, 60 км на західніше Луганська).

Добою раніше на Луганщині було зафіксовано 59 порушень "тиші".

Читайте також: Окупанти на Сході мінують населені пункти російськими боєприпасами – ООС

Як відомо, в останній час на сході України зросла кількість порушень режиму припинення вогню з боку російських окупаційних військ. Це відбувається на тлі скупчення військ РФ поблизу кордону з Україною та у тимчасово окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-