З семи відкритих КПВВ повноцінно працює лише «Станиця» – ДПСУ

З семи відкритих КПВВ повноцінно працює лише «Станиця» – ДПСУ

Укрінформ
За рішенням Командувача операції Об’єднаних сил усі КПВВ відкриті для пропуску через лінію розмежування, однак повноцінний пропуск із боку тимчасово окупованої території здійснюється лише в одному контрольному пункті.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у тижневому звіті Держприкордонслужби щодо роботи КПВВ у районі проведення ООС.

"Контрольні пункти функціонують щоденно з 08.00 до 16.00. Однак, рух у більшості гуманітарних дорожніх коридорах заблокований з боку тимчасово окупованої території України. З семи відкритих КПВВ повноцінний пропуск здійснюється лише в «Станиці Луганській». Навпроти КПВВ «Новотроїцьке» окупанти розблоковують рух двічі на тиждень – у понеділок та п’ятницю", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, зазначається, що в контрольному пункті «Станиця Луганська» пасажиропотік у порівнянні з минулим тижнем збільшився на 13%. Загалом за тиждень через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України прослідувало 5 798 осіб, а на контрольовану територію – 6 154 осіб.

У КПВВ «Новотроїцьке» лінію розмежування перетнули 204 громадянина та 40 транспортних засобів до тимчасово окупованої частини Донеччини, водночас 197 громадян та 37 транспортних засобів проїхали на підконтрольну українській владі територію.

Через КПВВ «Щастя» на тимчасово окуповану Луганщину прослідувала вантажівка від Міжнародного комітету Червоного Хреста. А через КПВВ «Новотроїцьке» до тимчасово окупованого Донецька проїхало 5 вантажних автомобілів від Управління ООН з координації гуманітарних справ. Для потреб цивільного населення направлено матраци, медичне обладнання, товари медичного призначення. Загальна вага гуманітарного вантажу склала 20,6 тонни.

Читайте також: КПВВ «Щастя», госпіталь і театр: Ткаченко з іноземними журналістами відвідав зону ООС

У ДПСУ нагадують, що в контрольних пунктах продовжено дію карантинних обмежень, обов’язковим є проходження температурного скринінгу та дотримання заходів особистої безпеки.

"Без самоізоляції будуть пропускатися громадяни України, які бажають здійснити вакцинацію від COVID-19 на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі, за умови пред’явлення запрошення на вакцинацію з унікальним ідентифікатором", - поінформували в ДПСУ.

Як повідомлялося, всі громадяни України, які підлягають самоізоляції при слідуванні на контрольовану територію, зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток системи “Вдома” або ж підлягають обсервації. А іноземцям під час перетину лінії розмежування, окрім цього, необхідно мати поліс страхування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-