Окупанти від початку доби тричі порушували «тишу» в зоні ООС, гатили з гранатометів

Окупанти від початку доби тричі порушували «тишу» в зоні ООС, гатили з гранатометів

Укрінформ
Від початку доби 1 квітня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 3 рази порушили режим припинення вогню.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресцентр штабу ООС.

«Станом на 7 годину ранку, 1 квітня, зафіксовано 3 обстріли з боку російсько-окупаційних військ. Зокрема, неподалік Світлодарська ТА Золоте-4 противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а поблизу селища Новгородське – зі стрілецької зброї», - зазначається у повідомленні.

Протягом минулої доби, 31 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню.

Як зазначається у зведенні за добу, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населених пунктів Піски та Водяне, що на Приазов’ї, окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», поблизу населених пунктів Світлодарське, Луганське та Золоте-4, окупанти обстрілювали позиції ОС з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

"Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних сил України немає", - зазначили у пресслужбі.

Водночас Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань РФ на тимчасово окупованій території. Зокрема, після завершення засідання Тристоронньої контактної групи, під час якого окупанти не підтримали мирні ініціативи української сторони, здійснено низку провокацій уздовж усієї лінії розмежування.

Читайте також: Російські найманці минулої доби вісім разів зривали «тишу» в зоні ООС

Крім того, окупанти активізували роботу з дообладнання старих та облаштування нових оборонних позицій. Зокрема, 31 березня передовими підрозділами ЗСУ зафіксовано виконання інженерних робіт збройними формуваннями РФ і створення нових укріплень в напрямку лінії розмежування на околиці Калинівки, що на тимчасово окупованій території Донецької області.

"Вищезазначені факти свідчать про те, що представники російсько-окупаційних військ продовжують порушувати раніше досягнуті домовленості", - йдеться у повідомленні.

Українські військовослужбовці й надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню, заявили у пресслужбі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-