Під Шумами снайпери вели вогонь у спини українським військовим – Хомчак

Під Шумами снайпери вели вогонь у спини українським військовим – Хомчак

Укрінформ
Російські найманці регулярно ведуть обстріли позицій Об'єднаних сил із населених пунктів та об'єктів критичної інфраструктури, аби спровокувати вогонь у відповідь та спричинити гуманітарну катастрофу. Так, під Шумами, що на Донеччині, окупанти вели вогонь по українській групі розмінування із території водонасосної станції.

Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак на позачерговому пленарному засіданні у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Група розмінування підполковника Коваля ( Сергій Коваль - ред.) у складі старшини Бруска (Бруско - ред.), старшого солдата Гищука (Богдан Гищук) спільно з начальником інженерної служби бригади старшим солдатом Барничем (Сергій Барнич) проводили огляд місцевості на предмет наявності мін та розмінування їх від протипіхотних мін ПОМ-2, які напередодні були дистанційно встановлені російськими окупаційними військами. Під час виконання завдань внаслідок снайперського вогню отримав смертельне вогневе кульове поранення старший сержант Барнич. Командир групи підполковник Коваль, надаючи йому допомогу та здійснюючи евакуацію, внаслідок снайперського вогню отримав несумісне з життям вогнепальне поранення. Внаслідок обстрілу старшина Бруско отримав важкі кульові поранення, старший солдат Гищук - поранення середньої ступені важкості. Старший сержант Абрамович ( Максим Абрамович - ред.) і старший солдат Гайченко ( Сергій Гайченко - ред.), які прибули для підтримки групи військовослужбовців, потрапили під снайперський вогонь та отримали смертельні кульові поранення”, - розповів Хомчак.

Він також повідомив, що після адекватного реагування українських військ противник припинив обстріли, що дозволило надати допомогу пораненим та евакуювати тіла загиблих.

Читайте також: Росія в ОРДЛО відпрацьовує ведення наступальних дій – Хомчак

"Особливим цинізмом дій підрозділів окупаційних військ є те, що снайперський вогонь вівся у спини військовослужбовців Об'єднаних сил з об'єкту критичної інфраструктури - водонасосної станції, через яку здійснюється постачання води як на тимчасово окуповану територію, так і на територію, підконтрольну Україні", - наголосив Хомчак.

За його словами, противник намагався спровокувати ЗСУ на вогонь у відповідь, аби пошкодити водонасосну станцію та спричинити гуманітарну катастрофу в районі міст Торецьк, Горлівка, Південне.

Як повідомлялося, 26 березня під Шумами внаслідок прицільного обстрілу позицій Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів загинуло четверо українських військовослужбовців, ще двоє зазнали поранень та були доправлені до медзакладу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-