Розмінування мосту в Станиці: вилучили вже понад 700 боєприпасів

Розмінування мосту в Станиці: вилучили вже понад 700 боєприпасів

Укрінформ
Співробітники Головного управління ДСНС у Луганській області під час обстеження території навколо зруйнованого мосту через Сіверський Донець поруч зі Станицею Луганською, виявили та вилучили 708 вибухонебезпечних предметів.

Про це сьогодні на брифінгу в Луганській обласній державній адміністрації розповів пресофіцер Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Луганській області Олександр Чалий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Усього з початку робіт було виявлено та знешкоджено 708 вибухонебезпечних предметів. Це, в основному, сучасні боєприпаси – гранатометні постріли ВОГ, артилерійські снаряди досить великих калібрів, також було виявлено 14 спеціально встановлених вибухових пристроїв. Це або гранати на розтяжці, або міни. Наразі роботи піротехнічних підрозділів продовжуються», - зазначив Чалий.

За його словами, роботи з розмінування мосту розпочались 1 серпня і велися на території радіусом 125 метрів. Тривав перший етап до 16 серпня, але й після цієї дати роботи не припинились, оскільки доводиться убезпечувати діяльність спеціалістів лісомисливського господарства, які вивозять зрізане гілля, і автодорожників.

Читайте також: Зеленський заявив, що у Станиці Луганській демонтували блокпост

Крім того, рятувальники ГУ ДСНС брали участь у розбиранні фортифікаційних споруд. На ділянці, де проводяться роботи, було встановлено три таких споруди. На даний час вони повністю розібрані, лишається тільки зачистити місцевість від різного мотлоху – ящиків тощо. Всього було залучено до цих робіт 11 чоловік та три одиниці техніки, з яких одна людина і одна одиниця техніки направлені Автодором.

Чалий додав, що є інформація про те, що на території, непідконтрольній Україні, наразі знаходиться одна споруда синього кольору, яку вони не розібрали. Про причини цього співробітникам ДСНС наразі невідомо.

Фото: twitter.com/ZelenskyyUa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-