Перший серійний зразок вітчизняної станції РЕБ пройшов випробування

Перший серійний зразок вітчизняної станції РЕБ пройшов випробування

Відео
Укрінформ
Перший серійний зразок станції радіоелектронної боротьби вітчизняного виробництва пройшов успішні випробування на Харківщині. Його характеристики є унікальними не тільки для України, але й повністю відповідають усім вимогам до станцій РЕБ у країнах НАТО.

Про це повідомляє прес-служба Укроборонпрому.

“Перший серійний зразок станції радіоелектронної боротьби Р-330КВ1М, який був виготовлений ДП "ЦКБ "Протон", що входить до складу ДК "Укроборонпром", успішно пройшов випробування на одному з полігонів на Харківщині. За результатами випробувань серійна машина підтвердила всі задані характеристики, виконавши завдання подавлення системи радіозв‘язку "умовного противника"”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Р-330КВ1М – це автоматизована станція радіоперешкод короткохвильового радіозв’язку, здатна деорганізувати радіозв‘язок противника на відстані декілька десятків кілометрів. Станція дозволяє блокувати роботу всіх сучасних короткохвильових радіостанцій, зокрема і тих, що створені спеціально для роботи в умовах активних радіоперешкод.

У концерні наголошують, що українська армія фактично отримала потужний інструмент, який дозволяє повністю "відрізати" зв‘язок передовим підрозділам противника: ворог не зможе викликати підмогу, навести артилерію, скоординувати свої дії з іншими підрозділами тощо.

Фото: ukroboronprom.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-