Іловайська трагедія: Хомчак не знає, чому довго триває слідство

Іловайська трагедія: Хомчак не знає, чому довго триває слідство

Укрінформ
Начальник Генштабу Руслан Хомчак не опускатиме очі за Іловайську трагедію та не збирається коментувати кимось замовлений негатив.

Про це він заявив у інтерв’ю УНІАН, відповідаючи на питання чи опускав він очі за Іловайськ.

«Не опускав і опускати не буду. Ви повинні розуміти, що про події в Іловайську я знаю більше за всіх. Не тому, що я такий розумний, а тому, що я був людиною, яка бачила це все. Я знаю, кому які задачі ставилися, хто кому доповідав, хто кому що говорив… Я не збираюся коментувати кимось замовлений негатив, я не буду витрачати силу й енергію, щоб копатися в цьому. У мене немає часу витрачати своє життя на це, адже маю стільки хороших намірів, які ще хочу здійснити. Я виконував наказ керівництва. Якщо хтось хоче почути від мене конкретні прізвища для того, щоб призначити собі ворогів, чи зробити собі ідолів, я би від того відійшов. Були посадові особи і всі виконували свої задачі. Хто і як виконував – відповідь на це дасть слідство», - заявив керівник Генштабу.

Хомчак також сказав, що не знає причини довготривалості слідства, додавши, що над справою працює серйозна група слідчих і що справа є таємною.

Читайте також: Хомчак розповів, як прийматиме кадрові рішення в армії

«Для мене той бій не закінчився, тому що досі невідома доля багатьох, хто пропав безвісти… Це все – тягар у моїй душі. Але я ні перед ким очі не опускаю. Не тому, що я такий безстрашний, а тому, що я зробив усе, що міг зробити. Напевно, головна моя проблема в тому, що я залишився живим», - заявив Хомчак.

За словами начальника Генштабу, всі, хто виходили з Іловайська, – це герої. І наразі невідомо де була б лінія зіткнення, якби не сталась та трагічна ситуація. «Тому людям - і мертвим, і живим - треба подякувати, що вони тоді не здалися, вони не тікали в РФ, вони дійсно воювали достойно. Це був момент, коли росіяни зрозуміли, що далі йти не можна, тому що українці йдуть на смерть, але не здаються», - наголосив очільник штабу, додавши, що хоче, аби трагічні події були повчальними, і з них були зроблені висновки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-