Порошенко присвоїв посмертно звання Героя генерал-майору Момоту

Порошенко присвоїв посмертно звання Героя генерал-майору Момоту

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко вшанував пам'ять прикордонників, які першими вступили у бій з агресором, і присвоїв посмертно звання Герой України генерал-майору Ігорю Момоту.
Про це глава держави сказав у Головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота в Оршанці, що на Черкащині, з нагоди відзначення 101-ї річниці створення прикордонного відомства України.

“За перемоги над агресором заплачено дуже високу ціну. 70 охоронців державного кордону віддали своє життя за свободу і незалежність України. Імена їх позначені на відкритому сьогодні памʼятнику”, - сказав Порошенко.

Він нагадав, що прикордонники вступили у бій у дуже важких умовах. “Так трапилося тому, що питання належного облаштування кордону з РФ перебувало на периферії уваги українських політиків. Багатьох заспокоїли домовленості з РФ. Час показав, що вони не варті паперу, на якому надруковані”, - наголосив глава держави.

Порошенко повідомив, що за мужність і героїзм, виявлені під час виконання службових обов’язків, понад 900 прикордонників відзначені державними нагородами.

Читайте також: Порошенко привітав прикордонників з професійним святом

Порошенко згадав генерал-майора Ігоря Момота. "За здійснення героїчних вчинків, відвагу й самовідданість та з нагоди Дня прикордонника України моїм Указом генерал-майору Момоту Ігорю Федоровичу присвоєно звання Герой України (посмертно)", - повідомив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 30 квітня персонал Державної прикордонної служби відзначив День прикордонника та 101-у річницю створення прикордонної охорони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-