Постраждалі від обстрілу окупантів мешканці Золотого можуть отримати житло

Постраждалі від обстрілу окупантів мешканці Золотого можуть отримати житло

Укрінформ
На нараді в Луганській обласній військово-цивільній адміністрації сьогодні розглядали можливості розселити сім’ї, чиї будинки було зруйновано під час обстрілу в неділю, 24 лютого.

Про можливі варіанти розселення повідомляє прес-служба Луганської обласної ВЦА.

«Про цю ситуацію доповів керівник військово-цивільної адміністрації міста Золоте та села Катеринівка Попаснянського району Костянтин Ільченко: «О п'ятій годині ранку 24 лютого російські війська почали обстріл по цьому населеному пункту. Серед родин, в будинки яких влучили снаряди, є трирічна дитина. Усього від вибухів постраждало сім будинків», - інформує прес-служба обладміністрації.

Під час засідання розглядалися можливості щодо надання тимчасового помешкання для цих людей. Так, було опрацьовано декілька пропозицій. Зокрема, запропоновано на деякий час переселити їх до Сєверодонецька, де є житлові приміщення на базі ГУ ДСНС України у Луганській області, або надати квартири, які знаходяться у комунальній власності міста Золоте.

Читайте також: Обстріл Золотого і Новоолександрівки: окупанти випустили 34 снаряди, зруйновані 4 будинки

Співробітникам ГУ ДСНС України у Луганській області спільно з цивільно-військовим співробітництвом ЗСУ та оперативним командуванням «Північ» організувати заходи щодо розмінування території на наявність вибухонебезпечних предметів.

Заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко за дорученням в.о. голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Олександровича Філя повідомив, що допомогу запропонували голови Закарпатської та Львівської облдержадміністрацій.

Крім цього, буде залучено міжнародну гуманітарну допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 24 лютого, під мінометні обстріли російсько-окупаційних військ потрапили житлові забудови селищ Золоте та Новоолександрівка. Бойовики вели обстріл з території тимчасово окупованого міста Первомайськ з артилерійських систем калібру 122 мм, а також мінометів 120-го калібру з витратою 34 снаряди та міни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-