Військкомати за рік направили до армії 27 тисяч контрактників

Військкомати за рік направили до армії 27 тисяч контрактників

Укрінформ
У 2018 році військовими комісаріатами України до навчальних центрів та безпосередньо до військових частин Збройних Сил України направлено майже 27 тисяч бажаючих служити за контрактом.

Про це повідомляє прес-служба Сухопутних військ ЗСУ.

“Протягом 2018 року військовими комісаріатами України направлено до навчальних центрів та безпосередньо до військових частин Збройних Сил України майже 27 тисяч кандидатів на військову службу за контрактом, які пройшли відбір та відповідають вимогам проходження військової служби”, - йдеться у повідомленні.

Переважна більшість кандидатів на військову службу за контрактом, - майже 20 тис. осіб, - були направлені для укладення контрактів безпосередньо до військових частин. Йдеться про військовозобов’язаних, які включені до оперативного резерву першої черги та мають досвід бойових дій на сході України й були звільнені з військової служби не більше року тому.

Решту громадян направили до навчальних центрів, де вони уклали перші контракти про проходження військової служби у Збройних Силах України.

Читайте також: Навчальні збори резервістів у "Десні": вражаючі фото

За інформацією прес-служби, переважна більшість кандидатів на військову службу за контрактом (близько 90 %) вирішили служити у бойових військових частинах сухопутної компоненти ЗСУ. Жінкам, які вирішили служити за контрактом, запропоновані посади у бойових військових частинах, мобільних госпіталях та окремих санітарних ротах.

У 2019 році, зазначається в повідомленні, очікується підвищення соціальних стандартів для військовослужбовців Збройних Сил України. Зокрема, підвищення рівня грошового забезпечення та забезпечення житлом у гуртожитках нового типу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-