Штаб заявляє про ескалацію: “найгарячіше” - на Маріупольському напрямку

Штаб заявляє про ескалацію: “найгарячіше” - на Маріупольському напрямку

Карта
Укрінформ
Минулої доби обстановка в районі проведення операції загострилася, втім, залишалася цілком контрольованою Об'єднаними силами.

Про це на брифінгу повідомив представник прес-центру Олексій Жуганов.

“Найбільша напруженість відзначається на Маріупольському напрямку. В ході обстрілів російські окупаційні війська 7 разів застосували заборонене Мінськими угодами озброєння. Всього, протягом 13 грудня, окупанти 22 рази порушили режим припинення вогню, зокрема, із застосуванням мінометів 120-го та 82-го калібрів, з загальною витратою - 44 міни”, - заявив він.

За словами речника, у відповідь на загострення ситуації на лінії зіткнення та у прифронтових населених пунктах Об’єднані сили вживають рішучих заходів щодо припинення ворожих провокацій, захисту життя та здоров’я особового складу і цивільного населення.

Читайте також: Окупанти хотіли підірвати водопровід “Сіверський Донець - Донбас”

Ворог відкривав вогонь з гранатометів та великокаліберної зброї по позиціях Об'єднаних сил неподалік населеного пункту Кримське на Луганському напрямку та здійснив обстріл з мінометів калібрів 120 та 82 мм хутора Вільний, що на Попаснянському напрямку.

Опорні пункти сил ООС піддалися вогневому впливу з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї поблизу населених пунктів Мар'їнка, Красногорівка, Авдіївка, Невельське на Донецькому напрямку.

“Знову відзначається збільшення напруженості на Маріупольському напрямку. З мінометів калібру 120 та 82 мм позиції українських військових було обстріляно в районі населених пунктів Гнутове та Водяне. По позиціях наших військових в районі населеного пункту Широкине противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї”, - зазначили в штабі ООС.

Внаслідок бойових дій загинуло двоє військовослужбовців Об'єднаних сил.

За даними прес-центру ООС, протягом минулої доби на обстріли з боку російських окупаційних військ було здійснено адекватну відповідь. Так, за даними розвідки, 13 грудня трьох окупантів зі складу збройних формувань Російської Федерації було знищено та чотирьох поранено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-