Пенсіонер розповів про рік, проведений у катівнях “ЛНР”

Пенсіонер розповів про рік, проведений у катівнях “ЛНР”

Укрінформ
У Луганській області співробітники СБУ, залучені до операції Об’єднаних сил, продовжують фіксувати свідчення українських бранців, які незаконно утримувалися у катівнях терористів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Управління СБУ в Луганській області, наданому кореспондентові Укрінформу електронною поштою.

«У серпні цього року на КПВВ «Станиця Луганська» за допомогою до правоохоронців звернувся чоловік похилого віку, який намагався потрапити на контрольовану Україною територію. Встановлено, що 60-річний луганчанин є батьком співробітниці СБУ, яка не зрадила присязі та виїхала для продовження служби на підконтрольну українській владі територію. Сам літній чоловік щойно звільнився з катівні так званого «МГБ ЛНР», де через тортури і знущання терористи понад рік вибивали в пенсіонера зізнання у співпраці з українськими спецслужбами через контакти з донькою», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На лінії розмежування затримали бойовика з "Оплота"

Зі слів чоловіка, окупанти затримали його навесні 2017 року, звинувативши у «незаконній» здачі гаража в оренду. Понад три місяці громадянина тримали у повній ізоляції від зовнішнього світу, потім почали «слідчі дії» з систематичними побиттями, тортурами електрострумом та погрозами розстріляти за зв’язки з «укропами». Кілька місяців бранцю довелося провести в одній камері з напівбожевільним колишнім «військовим прокурором» так званої «ЛНР», якого «соратники» також кинули за грати.

Нелюдське поводження призвело до стрімкого погіршення стану здоров’я заручника. Тюремники намагалися «лікувати» його самотужки, але це не дало результатів. Улітку цього року вони відвезли знесиленого пенсіонера до лінії розмежування, наказавши більше не повертатися до «ЛНР». Наразі він проходить курс лікування на вільній українській території.

У середньому оперативники СБУ виявляють до десяти подібних фактів щороку. З початку 2018 року вже семеро людей надали правоохоронцям свідчення про своє перебування у місцях незаконного утримання в ОРЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-