Окупанти затримали у Донецьку екс-регіонала Богачова — ЗМІ

Окупанти затримали у Донецьку екс-регіонала Богачова — ЗМІ

Укрінформ
У Донецьку окупанти "ДНР" затримали екс-секретаря міськради і колишнього члена Партії регіонів Сергія Богачова.

Про це повідомляють "Новости Донбасса" з посиланням на джерела у Донецьку.

"Богачев приїхав у Донецьк, щоб відвідати могилу батька, якого було поховано 40 днів тому. 22 жовтня його затримали члени незаконних збройних формувань на виїзді з селища Хорошово, де знаходиться будинок Богачова. До екс-секретаря міськради не пропускають адвокатів і родичів. Їм не повідомляється про стан його здоров'я і умови утримання. Також не називають обвинувачення, які йому висувають", - йдеться в повідомленні.

За даними, які вдалося з'ясувати, Богачева обвинувачують у крадіжці у 2014 році печатки міськради. Заяву на Богачова написав професор, економіст Ігор Мартинов. При бойовиках він кілька років значився "главою адміністрації" Донецька, а тиждень тому був призначений "в.о. голови ради міністрів "фейкової республіки" ДНР".

Близько місяця тому Богачов вже відвідував окуповану територію, щоб поховати батька, проте, інформацію про це не оприлюднив.

Читайте також: На сьогодні у заявах Медведчука, Новінського і К° немає складу злочину — ГПУ

Сергій Богачов був заступником голови Партії регіонів у Донецьку та керував фракцією ПР у міськраді.

Свого часу не приховував свою проросійську позицію. У ЗМІ є інформація про те, що Богачев причетний до зіткнення, під час якого 14 березня 2014 року в Донецьку був убитий проукраїнський активіст Дмитро Чернявський. Крім того, за даними ЗМІ, Богачов керував діями бойовиків під час захоплення ОДА і закликав владу Донецька організувати референдум.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-