Ракетний комплекс

Ракетний комплекс "Вільха" поставили на серійне виробництво

Укрінформ
Ракетний комплекс "Вільха" прийнято на озброєння української армії і направлено у серійне виробництво.

Про це повідомляє Урядовий портал у Facebook

"Ракетний комплекс "Вільха" взято на озброєння української армії і незабаром розпочнеться його серійне виробництво”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що керівництво конструкторського бюро "Луч", яке розробляло новітню українську зброю, прогнозує, що армія отримає "Вільху" вже в середині 2019 року.

"Таким чином, Збройні сили України зміцнять свою обороноздатність та зможуть ефективніше боротися з агресором на сході країни", - наголошується в повідомленні.

Читайте також: Армія отримає понад 2000 одиниць нового та модернізованого озброєння

Як повідомлялося, "Вільха" - український проект зі створення ракетного комплексу з коригованим боєприпасом. Комплекс розроблений на основі реактивної системи залпового вогню 9К58 "Смерч" калібру 300 мм.

25 квітня за участю Президента Петра Порошенка були проведені завершальні випробування "Вільхи". Глава держави поставив завдання почати серійне виробництво вітчизняного ракетного комплексу вже цього року.

У свою чергу секретар РНБО Олександр Турчинов заявляв, що вже 7 країн висловили зацікавленість у проведенні переговорів щодо придбання українського ракетного комплексу "Вільха".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-