Окупанти обстріляли з мінометів Чермалик і Новомихайлівку

Окупанти обстріляли з мінометів Чермалик і Новомихайлівку

Карта
Укрінформ
Порівняно з минулою добою, зменшилася кількість обстрілів позицій Об’єднаних сил з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, проте загалом російсько-окупаційні війська продовжували досить активно провокувати українських захисників.

Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони Максим Праута.

“Загалом протягом минулої доби підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 16 ворожих обстрілів, у тому числі два – з використанням мінометів 120-го та 82-го калібрів. Окупанти випустили по позиціях українських захисників 8 мін”, - розповів він.

За словами Праути, підрозділи Об’єднаних сил двічі відкривали вогонь у відповідь.

Втрат серед бійців ООС немає.

Зокрема, на Луганському напрямку минулої доби зафіксовано 2 прицільних обстріли з боку ворога.

У вечірню пору доби з гранатометів різних типів та кулеметів великого калібру окупанти обстріляли опорні пункти сил ООС неподалік Кримського. Вогонь із великокаліберних кулеметів противник також вів поблизу Луганського.

На Донецькому напрямку кількість та інтенсивність ворожих обстрілів були набагато більшими. Противник 14 разів порушував режим тиші, з них двічі – із застосуванням заборонених мінометів.

“Близько 18-ї години було зафіксовано обстріл з міномета калібру 82 мм опорних пунктів Об’єднаних сил біля Чермалика. Українські військовослужбовці неподалік Новомихайлівки у цей же час потрапили під вогневий вплив з мінометів 120-го калібру”, - зазначив Праута.

Читайте також: Доба в ООС: 16 ворожих обстрілів, втрат немає

Він додав, що вранці з боку окупованої Саханки ворог вів вогонь з протитанкового ракетного комплексу по позиціях Збройних Сил України поблизу Лебединського.

З гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, та стрілецької зброї російсько-окупаційні війська протягом доби тричі обстрілювали українські опорні пункти в районах Гнутового та Водяного, по два рази – біля Лебединського та Павлополя.

Крім того, піхотне озброєння противник використовував під час обстрілів українських військових неподалік Невельського та Степного, поінформував речник МОУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-