Окупанти гатять із забороненої зброї, поранений боєць ООС

Окупанти гатять із забороненої зброї, поранений боєць ООС

Карта
Укрінформ
Минулої доби інтенсивність бойових дій в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася на досить високому рівні, противник не відмовився від застосування під час обстрілів забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це на брифінгу розповів речник Міноборони Максим Праута.

“Ситуація перебуває під повним контролем українських військових”, - заявив він.

На Луганському напрямку минулої доби відбулося 7 прицільних ворожих обстрілів. Саме на цьому напрямку противник вдався до застосування артилерії та мінометів.

Зокрема, позиції підрозділів Об’єднаних сил неподалік Новолуганського російсько-окупаційні війська зранку обстріляли зі ствольної артилерії калібру 100 мм та озброєння бойової машини піхоти. А ввечері тут було зафіксовано 6 розривів мін 120-го калібру.

Міномети калібру 82 мм противник використав під час обстрілів опорних пунктів українських військових біля Троїцького та Світлодарська.

Читайте також: Вертоліт ООС збив над Лисичанськом російський дрон

З піхотного озброєння ворог вів вогонь по наших захисниках, які виконують бойові завдання поблизу Новоолександрівки, Новозванівки, Світлодарська та населеного пункту Золоте-4.

На Донецькому напрямку противник порушив режим тиші 19 разів.

Російсько-окупаційні війська вдавалися до вогневих провокацій 4 рази поблизу Гнутового, по 3 рази біля Лебединського та Павлополя, двічі - неподалік Мар’їнки та Чермалика.

В основному ворог здійснював обстріли з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї. Водночас, поблизу Чермалика та Красногорівки окупанти застосовували станкові протитанкові, а в районах Тарамчука, Новотроїцького, Гнутового, Лебединського, Старогнатівки і Павлополя - станкові автоматичні, ручні та підствольні гранатомети.

Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 26 випадків ведення вогню по позиціях наших військ. У тому числі противник 4 рази застосовував заборонене озброєння, випустивши по наших позиціях 6 мін 120-го та 8 мін 82-го калібрів, а також 6 артилерійських снарядів калібру 100 мм.

Підрозділи Збройних Сил України 11 разів відкривали вогонь у відповідь.

“За добу один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав легке поранення внаслідок обстрілу”, - зазначив Праута.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-