Окупанти знову застосували лазерну зброю - у прикордонника опік сітківки ока

Окупанти знову застосували лазерну зброю - у прикордонника опік сітківки ока

Укрінформ
Прикордонник Краматорського загону, який виконував завдання у складі ООС, під час спостереження в оптичний прилад в районі Мар'їнки отримав травму сітківки ока внаслідок спалаху невідомого походження.

Про це повідомив у Facebook помічник голови ДПСУ, прес-секретар Олег Слободян.

«І знову лазерна зброя. Учора близько 17 години прикордонник Краматорського загону, який виконував завдання у складі сил ООС, під час спостереження в оптичний прилад в районі Мар'їнки отримав травму сітківки ока внаслідок спалаху невідомого походження. Джерело спалаху розташовувалося на території, тимчасово окупованій російсько-терористичними військами. Попередній діагноз - «лазерний опік сітківки ока»», - написав речник.

Він повідомив, що військовослужбовця госпіталізовано. Діагноз підтверджено. Втрата зору за оцінками лікарів складає 80%.

Загалом, за словами Слободяна, це вже п'ятий випадок, коли прикордонники в зоні ООС отримують ушкодження органів зору внаслідок використання російсько-терористичними військами лазерної зброї.

Читайте також: ООС: окупанти здійснили вогневий наліт на житловий сектор Водяного

В ДПСУ повідомили, що військовослужбовець був негайно доставлений до військового госпіталю в м. Покровськ, де лікарі-офтальмологи здійснили поглиблений огляд травмованого ока та поставили попередній діагноз - опік сітківки правого ока унаслідок ураження лазерним променем. В подальшому прикордонник був доставлений гелікоптером ЗСУ до медичного закладу м. Дніпро для продовження лікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-